Arkadaşlar ben 27 yaşındayım. 22 yaşında 2 üniversite bitirdim çok başarılı şekilde hep takdir vs alarak. Annem hep çalış çalış diye baskı yapardı bana. Hocalarım komşular bile acırdı. Sonra bir yıl çalıştım. O sırada da para vermem git çalış diye eve bile almak istemiyordu. Sonra yurtdışına mastera gittim yine kadın asla eve almak istemiyor telefonla bile aramamı istemiyordu. İşte git orada iş bul koca bul beni rahatsız etme diye. Sonra işte orada iş bulamadım öyle birini de sevmedim döndüm burada iş buldum. burada da hep işte zam al. Koca bul diyip durdu. Ayrı eve çıktım onda da ekonomi zor diye zorlanıp geri eve geldim. Yine işte her saniye iş bul. Zam al. Koca bul. Evlen. Hep böyle. Akrabalarım zaten ölsem takmaz filan.
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Allah yardımcın olsun. Annenin psikolojik sorunu var galiba. Bu yüzden nederse tamam diyerek geçiştirmen gerekir
Ya kadın tüm hayatıma sıçtı ve sıçmaya da devam ediyor
Kolay değil yaşadıkların ama dediğim gibi tamam diyerek gecistirebilirsin kendi ayamlarinin üstünde durana kadar.
Ya arkadaşım şu devirde nasıl kendi ayaklarımın üstünde durayım. İşe girip çalışıyorum zaten de tek maaşla sonuöta ayrı eve çıkıp geçinemem ki.
Herkes ailesiyle yaşıyor. Kim tek yaşıyor.
Benim ki sadece bir öneri tamam haklısın zor dediğin gibi. Ama başka yapabileceğin birsey var mı. Ne yapacaksın başka sevmediğin biriyle bir hayat mı kuracaksın annenden dolayı ya da annenin bu yaptıkları karşısında psikolojin daha kötü mü olsun
Zaten denedim hepsini. Arkadaş ya da sevgili vs işte birlikte yaşamayı denedim olmadı. Ya da işte evet annem yüzünden psikolojim bozuluyor herkes diyor takma etme. Nasıl takmayacaksın Kadın her saniye evde ve sana laf sokuyor pislik gibi davranıyor. Ama psikologlar da öyle diyor takma diye. Ya da tek başına hayat kur diyor ama onu da denedim işte zor. Türkiye gibi yerde taciz ediyorlar. Tehlikeli ve masraf tek başına yaşam.
Bu dediklerinin hepsi senin için zor haklısın. Elden bir şey gelse yapalım diyecem ama ne gelir. Önünde zorlu 3 yol var bunlardan birini seçmelisin. Ya annenin dediklerini yaptıklarını kafana takmayacaksin , ya sevmediğin biriyle evlenecek sin, ya da kendi ayaklarının üstünde duracaksın. İmkanın varsa anneni psikolojik tedavi görmeye ikna etmeyi dene. Yoksa senin her geçen gün psikolojin alt üst olacak
Bunları yıllardır denedim. Yani terapiye gitmeye ikna etmeyi üniversiteden beri deniyorum. Asla gitmiyor. Kardeşleri kocası birçok insan dedi. Bir kere gitti onda da kadına saldırdı gitmedi gelicem diye yalan söyledi gelmedi filan.
Ben evde kaldıkça evet psikolojim bozuluyor ama ben aylarca da farklı berbat işlerde çalıştım. Mobbinge acayip düşük ücretlere o zaman da hasta oldum tükendim öldüm. Yani ikisi de farklı zarar veriyor. Ya da sevmediğim biriyle sevgili olmak evlenmek de aynı şekilde zaman geçtikçe hata eden mutsuz eden bi şey. Yani şu an en iyi işe girsem bile konforlu güzel bir hayatım olmaz. Para lazım onun için epey. Tek olmaz o. Annemin evi lüks.
Herseyi denediysen yapacak bir şey yok. İşin zor Allah yardımcın olsun annen de umarım düzelir
Evet her şeyi yıllardır deniyorum
Ama sorun bitmiyor. Hani iş beya arkadaş erkekte sorun yaşadığım mutsuz olduğum an bitirir be kendimi yıpratmam
Ama anne hep aktif ve olacak bi şey
Çözümün evlilik aslında hiç mi kimseyi begenmiyorsun
Beğenmiyorum. Çevremdeki beni beğenen erkeklerin hepsi fakir. Yani mesleği iyi mesela ama hala okuyor ve tipsiz. Ya da meslekleri kötü fakirler tipsizler. Asla hiç evlenmek istemem biriyle. Kendi kalitemde biri yok.
Ahaha burnundan kıl aldırmayan birini erkekler de istemez turşunu kur
Ne alaka be gayet iyiyim alttan alıyorum ama bokunu çıkarıyorlar ondan hiçbirine değmez
On yargılı olma hangi şehir desin merak ettim
Yapman gerekeni yapmışsın ne diyelim Allah yardımcın olsun
Yani kadın delirtiyor beni. Tek çocuğuyum. Çok zengin kaç tane evi var arabası var. Bana hiçbir şey vermez. Ben zaten istemiyorum da mesela bana ayrı ev tut ayrı evin olsun diye baskı yapıyordu yeni işe girdiğimde. Diyordum zaten maaşım ev kirası kadar sen ver parasını o zaman. Onu da vermiyor üç kuruş zorla atıyordu. Ya da arabası var mesela ortak kullanalım diyorum asla paylaşmaz etmez delirir.
Teyzeme bakıyorum kızına her şeyini verir eder kurban olur köle olur. Benim annem bana düşman gibi davranır. Hep böyle param yok benim malım git çalış git koca bul o alsın der.
Üzüldüm adına, ne diyeceğimi inan bilemedim ne iş yapıyorsun bilmiyorum ama üstesinden gelmeye çalış desem zor oluyor biliyorum sen Allaha dua et inşallah her şey gönlünce olur
Dijital pazarlama ve analiz ama geçen hafta işten ayrıldım maaş ve koşullar çok kötüydü çünkü. Yıllardır bu eziyeti çekiyor. Varlıkta yokluk yaşatıyorlar.
Hakkında hayırlısı böyleymiş daha iyi yerlere gelirsin inşallah, evet varlık içinde yokluk yaşayanlara cimri mi denilir bencil mi bilemedim
Öyle gerçekten. Bıktım. İğrenç ikisi de. Hayatımı da bok ettiler.
İğrenç istemediğim okulları bölümleri okudum. Hiç mutlu olmadım şimdi de okuyamam para kazanmam lazım yaşım geçti etti para vermeyiz diyorlar.
Sıfırdan girip bölüm okuyamam. Ona rağmen açıktan bölüm okuyorum ama.
Zor olsa da pes etme Allah sabır veriyor ve ummadığın yerde mükafatını da verecek inan buna
❤️❤️❤️❤️ psikologlar da öyle diyor.
Ama ülke çok zor ekonomi çok zor bak ben 3 dil biliyorum. 3 okul bitirdim iş staj deneyimlerim var ama hiç düzgün iyi iş bulamıyorum.
Bende üniversiteden sağlık mezunuyum yaşadığım memlekette hiç bi şekilde alım yok torpil şart kpss desen bi kaç defa girdim olmadı olmayınca olmuyor yani Allah büyük ne diyelim ki
Ben hiç girmedim KPSS ye de seneye giricem. Şuanda da AÖF okuyorum. Torpilsiz asla bi şey olmuyor. O kadar iyi cv im var torpil olmadığı için bu kadar çile çekiyorum zaten. Torpil olanlar ohhhh zaten. Ondan babamla kavga ediyorum doktor deli gibi çevresi var. Ya da diğer akrabalarımın da öyle. Ama kimse yardım etmiyor umursamıyor. Ondan hepsinden nefret ediyorum. Hem beni sevmiyor destek olmuyor ilgilenmiyorlar hem de iş bulmama asla destek olmuyorlar.
Elinde çok imkan varken destek çıkmamaları da ayrı dert , benim öyle imkanım olmadı hiç hep kendimce çabalıyorum ama olmadığında zorlamıyorum demek böyle olması gerekiyor diyorum
Ben şuana kadar 7 şirkette çalıştım. 4 yerde de staj yaptım. Hepsini kendim buldum ettim. Bir kere destek olmadılar ama ailemde herkes torpille bi yerlere girdi. Bi bana destek olan yok.
Mesela herkesim düğünü mezuniyeti kutlanır. Benim mezuniyetime de gelmediler. Ben böyle şeyleri sitem edip kavga ettiğimde hep annem yalan söylüyor yok işte ben de şuna gitmedim etmedim herkese gidilmiyor diyor.
Mesela babamın oğlu bar hep tüm aileyi oğlu gelince edince yemeğe çıkarır. İki düğün yaptı oğluna. Ben ölsem ameliyatıma gelmez. Cidden ameliyat oldum kaç kez hiç gelmedi.
İnanılmaz bir sevgisizlik dışlama yaşıyorum çocukluğumdan beri ve çok gğzel çalışkan zeki biriyim herkes şok oluyor
Niye böyleler sana diye
Üzülme sen onların yaptığı her bişeyi yoluna koyup kendine merdiven yap ve yükselmeye çalış Allah yanında ya dua et bak nasıl sen zararsız çıkarsın ümidini kaybetme hiç bir zaman
🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻
Çok teşekkür ederim
Yani ben normalde inançlı biri değilim ailem de değil. Ondan öyle yetişmedim ama dua inanç iyi de geliyor sanırım insanı rahatlatıyor.
İnançlı olmazsan işin yolunda rast gitmez bunu unutma ailene de bakma sen kendini değiştir inançlı ol her daim 🌸
yaw o kadar şey yapmışsın genede kimseye yaranamamışsın ne kadar üzücü
Aynen öyle
Annensiz yaşayamıyormusun
Yaşadım birkaç yıl ama zor oluyor ailesiz
Siz aile olamamışsınız ki hiç
Evet öyle
Sevgi arıyorsun ailende bir şeylerin değişeceğinin ümidi var
Evet
İnşallah istediğin gibi olur. Aile çok önemli
O nasıl ana öyle başından atar gibi
Gibi değil öyle zaten onun yüzünden iğrenç benden düşük erkeklerle ilişki yaşadım iğrenç şeyler yaşadım. Saçma sapan insanların evinde kaldım sorun yaşadım. Ya da iğrenç işlerde sigortasız sözleşmesiz çalıştım mobbing gördüm.
Allah belasını versin.
Sana yazık değil mi sinirlendim vallahi
İşte ben de onu diyorum. İntihar edeceğim artık. Kimse değerimi kıymetimi bilmiyor. Ben bu kadar okudum düzgün gurur duyulan biri oldum ama ailem akrabalarım bir gram sevip değer vermiyor. Hep dışlıyor. Pislik gibi davranıyor küçüklüğümden beri.
Yav saçmalama sen o kadar aciz bir insan değilsin akıllı birisin her şey rayına oturur
Ya yıllardır zaten arkadaşlarım ya da gittiğim psikologlar hocalarım filan hayret ediyor. Diyorlar insanlar dua eder senin gibi kızı olsun diye bunlar sana eziyet ediyor diye
Evet doğru demişler dua ederler ama sen güçlü ol her şey yoluna girecek eminim ve en güzel yerlere geleceksin
Küçükken de hep beni başından atardı şerefsiz kadın. Hep ona buna bırakırdı. Kurslara verirdi tim gün. Ev kadını olmasına rağmen 2 yaşında kreşe vermiş. Ama sabah akşam of çok zor bebektin çok yordun beni çok eziyet çektirdin diye lanet ederdi insanların içinde herkes de derdi ne kadar usluydun diye. Şimdi de hep çok betersin der hiçbir şey yapmıyorum. Evde oturuyorum sadece ders çalışıyorum iş bulsam orada çalışıyorum.
Kadın bana zorla alkol vermeye çalışıyor resmen.
La bu kadın manyak mı nedir ne alkolü alla alla
Aynen ben de onu dedim canım manyak. Hep bana alkol içer misin diyoe. Ben içmem alkol
Ne yapsan yaranamazsın gibi
Aynen öyle oluyor. Ondan kafama göre takılıyorum.
evlatlık mısın acaba
Değilim
bence araştır var biseyler
Bilsem ne olacak ki
davranışlarına anlam vermiş olursun
neredensin?