Evliligimi bitirip bosanmak mi daha dogru yoksa evlilige biraz daha sabretmeli miyim?

Merhaba, iki senedir evliyim ve eşime karşı duygusal bir boşluk hissediyorum. Sanki onunla birlikte bir hapishanede yaşıyormuşum gibi geliyor. Kendisi 32 yaşında. İki senedir risk alıp son hakkını kullandığı için sınava giremedi ve bu yüzden sınav bahanesiyle işe de gitmiyor.
Hayatta en güvendiğim tek kişi hep oydu ama artık tahammülüm kalmadı. Annem de beni evliliğe zorladıklarını, benim birkaç kez ayrılmak istediğimi ama onun beni odada tutarak hem beni hem de onları ikna ettiğini söylüyor.
Kendisi ne zaman ayrılmak istediğimi söylesem hâlâ sen şükretmiyorsun, göreceksin, sen iyilikten anlamıyorsun diyor. En büyük korkumu/yaramı kullanarak beni daha da korkutuyor. Benim yaşım da 29’a gelecek. Bu evlilikte ise sevgi ve saygı hissedemiyorum; her ne kadar benim için birçok şey yapmış olsa da, başkasına da güvenebiliyor muyum bilmiyorum.

Evliligimi bitirip bosanmak mi daha dogru yoksa evlilige biraz daha sabretmeli miyim?