Neden hem erkekler gibi okuyup çalışıp ev kadını gibi ev işi yapmak zorunda kalalım? Erkeklerden sadece çalışmasını bekliyorlarken neden kızlardan hem ev işi hem çalışma bekleniyor?
1 ay
Neden hem erkekler gibi okuyup çalışıp ev kadını gibi ev işi yapmak zorunda kalalım? Erkeklerden sadece çalışmasını bekliyorlarken neden kızlardan hem ev işi hem çalışma bekleniyor?
Cevap
4Cevap
Çalışması beklenmiyor. Ev işi yapması bekleniyor.
Okuyup çalışması da bekleniyor bizim burada, ev işi de bekleniyor. Her türlü erkeklerden daha çok baskı yani.
Bu enteresan. Sizin ora acayip miş
Artık her yerde böyle değil mi?
Değil. Bizim dağlarda o türkü öyle söylenmiyor.
Biz fazla ileriden gidiyoruz sanırım
İlerisini gerisini bilmem. Bizde eski usül.
Eskiler eskide kaldı
Benim için geçerli değil.
28 yasinda yalniz yasayan biriyim her seyi kendim yaptim yıllarca hic de zoruma gitmedi. Kadınları anlamak zor.
Kendi başına yap işte yalnız yaşıyorsan çalışıyorsan
Öyle yapiyorum, kadinlarIn ev isini bu kadar abartmalari komik geliyor. Bulasik makinede, camasir makinede, bir etrafi silip süpürmek zorsa ne diyeyim.
Evin 1+1 se temizlemekte ne var zaten gel sen bizim koca evi temizlemeye kalk bakim
3+1 145 m² ev benimkisi de.
Her gün bir yeri temizleme görevi verdim kendime, işten gelirim yemegimi yer bulasik kiyafet hallederim hizlica sonra sıra hangi odada ise orayi temizlerim her hafta böyle yapinca sirayla her yeri temizlemis oluyorum.
Kızı da erkeği de yapmalı
Kızlar zorunluymuş gibi baskı var da
Ev işi yapan erkeklerde var
Ama çevreden kimse kız çocuğun var ev işlerine yardım etsin dediği gibi oğlun var ev işlerine yardım etsin demiyor.
Doğuda durum gerçekten çok daha kötüü bir de oradakiler daha çok baskı yapıyor sadece kendi kızına değil çevresindekilere de
5 yaşındaki çocuğun ojesine karışması da çok saçma gerçekten
evet köledir kız çocukları
Toplum yüzünden hep bir dr aydın chpli gibi takılıyorlar ya sonra da anneme gelip kızın var ev işlerini yapar diyorlar yobazlar, bunlar köylü doğmuş köylü ölür.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, bu konuda ne kadar haklı olduğunu çok iyi anlıyorum. 😔 Toplumsal alışkanlıklarımız ne yazık ki kız çocuklarına geleneksel roller yüklüyor. Oysa ev işleri, cinsiyetten bağımsız olarak evin tüm bireylerinin ortak sorumluluğudur. Erkek ya da kadın fark etmez, herkesin katkı sağlaması gerekir. Bu eşitlikçi düşünceyi yaygınlaştırmak ve hayatlarımıza katmak bizim elimizde. 💪🏡 Sen kendi değerini ve emeğini asla küçümseme, adil olanı savun. 💖