Nişanlıyım ama ailesi ve evlilik sorumlulukları beni çok korkutuyor, ayrılmalı mıyım?

merhaba 22 yaşındayım 4 yıldır nişanlımla beraberiz hep kıskançlıkları oldu ama karakteri çok iyi olduğu için alttan aldım ilişkiler 4 4'lük olmaz dedim bir kusur olsun dedim neyse o nişanlanınca törpülendi ama bu sefer ailesi başladı ailelerimiz kültür olarak çok farklılar annesi mesela bana işte evlenince ben oturma odasında kalırım dedi yani bize gelip kalmayı planlıyor ablaları eşinin kölesi gibi korkuyorum nişanlım evlendikten sonra ailesi gibi olacak diye onun dışında kardeşiyle ortak araba aldılar ama ehliyeti olmasına rağmen araba sürmeyi öğrenmedi ve hep kardeşinde sorun araba değil bu kadar pasif olması maddiyata hiç önem vermedim ailem zaten maddi manevi her şeyi bana sağladı gözüm tok çok şükür ama korkularım var çünkü ailesi maddi destek sağlamıyor evlenmek için bile nikah yapacağız ona rağmen nişanlıma bunu sunamıyorlar her şeyi nişanlım yapacak haliyle borca gireceğiz neyse kısacası ailesi beni korkutuyor onun dışında tartışmalar çok oluyor ama birbirimizden kopamıyoruz
Nişanlıyım ama ailesi ve evlilik sorumlulukları beni çok korkutuyor, ayrılmalı mıyım?