Karma is a bitch eden bulur beybiler detay ağladı mk :(
@Drejevic harika islami yorumlarıyla soruma katılır mı acaba
@Drejevic harika islami yorumlarıyla soruma katılır mı acaba
Kalp kelimesinin şerhi ile yoruma başlayalım... Madem rica edip istemişsin, senin için hafızamdaki kitapları bir karıştırayım şimdi. Bazı zamanlar kullandığım lugat biraz osmanlıca kaçabiliyor, idare edin artık.
Kalp kelimesi aslında arapça olup Türkçe'de "gönül" anlamında kullanılır. Gönül bir insanın kalbî duygularının (sevmek, sevilmek, inanmak, sadakat v. s) barındığı kutsal bir yerdir. Kutsal diyorum çünkü yaratıcıya karşı inanç da bu yerde muhafaza edilir. Bu nedenle Allahın en kıymet verdiği insânî organ kalp'tir.
Bir hadis-i şerif'de: "Hiç bir mekana sığmayan Allah, mü'min kulunun kalbine sığar" buyuruluyor.
Yine başka bir hadis'de: "Kalp kırmak kabeyi yıkmak kadar günahtır" buyurulup, insanları gönül kırmamaları konusunda şiddetle uyarıyor.
Her türlü günahın affı mümkün iken, kalp kırmak bir kul hakkı niteliğinde olduğundan, bu günahın affı ancak karşılıklı helalleşme ile mümkündür.
Her hangi bir canlıyı haksız yere mutsuz etmek kalp kırmaktır, gönül incitmektir. Bu vebal ile yaşayan bir insan mutlu olamaz, çünkü vicdan azabının da yeri kalptir. Kalp kıranın kalbi huzursuz olmaya mahkumdur.
Yine süper yorum teşekkür ederim. Kalp kırmakta kul hakkına girer yatacak yerleri yok yani.
Bal gibi olur..
İnsan istiyor ki haksız güçlüler cezasını bulsun da, yok öyle bir dünya.. Büyük balık küçük balığı yer..
Prensibinizi bunun üzerine kurun demiyorum.. Her daim, "haklı"dan önce güçlü taraf olun en azından.. Önce güçlü olun, sonra yine hobi olarak haklı olursunuz..
Ya sen ne kadar gereksiz boş bir insansın farkında mısın? İyrenç iyrenç benceler paylaşıyorsun 18 yaş altısın, özgüvensiz bir eziksin... bir de süper bence oluyor yazık yurdumun insanına seni seçtikleri için asdj yalnız senden bahsediyoruz asd mk sinirden ağlıycam
eğer sadece kendi mutluluğunu düşünrse insan diğerleri mutsuz oldukça o daha da mutlu olur.. emin ol:)
Cevap
19Cevap
sana şöyle söyliym mutsuz ettiği kişinin mutsuzluğuna bağlı bir durum bu bence evren zaten mutsuz eden kişi için onu mutsuz etme hareketine başlıyacak o olumsuz sinyaller onu illa bulur diye tahmin ediyırum
yok öyle bir dünya.
olmamalı, olmuyordur,
yok yok mutlu değildir o, mutlu olsa yerinde duramazdı...
İnşallah eden bulacak. Allahın adaletine inanıyorum. Ölümüne adalet.
Buyrun bir tane daha islami yorumcu.
Olur, olabilir, belli olmaz. Herkes hayatının bazı zamanları mutlu bazı zamanları mutsuzdur. Eden bulur diye bir laf vardır ancak illa ki bu dünyayı kastediyor değildir.
Yok öyle bir dünya.. Şahsen ben Allah'a havale ettim bu sabah
Varsa Allah evlerine ateşler salsın, metrobüste fordlansınlar inşallah, AMEN.
dünyada olabilir ama diğer dünyada büyük ihtimal sıçacaktır
bir insanı Allah'a emanet ettiysen mutlu olur havale ettiysen olmaz :)
mutlu eden mutsuz olur diyip ters köşe yapıyorum. sanmıyoru zincirleme kurbanımıyız biz, öyleyse hakkımı helal etmiyorum.
Belki kısa bir süre mutlu olabilir ama onun yaşayacağı mutsuzluk daha beter olur hem yarına kalır ama yanına kalmaz.
Bence bir süre mutlu olur.
Lakin bir süre sonra eğer o mutsuz ettiği kişi ah ettiyse elbet mutsuzluğu çok acı çekecektir. Ne ekersen bu Dünya'da onu ekersin.
maalesef mutsuz ettiklerim oldu, cezasını çekiyorum :)
mutluluğunun sebebi , ne sebeple mutsuz ettiğine bağlı aslında
Olur hem de çok mutlu olur. Çünkü dünyada adalet yok...
Mutsuz adam bencil ve yüzsüz olduğu için mutlu olur
mutlu olur ama nasil mi hüzünlerden bozma mutluluklar yaşar.
Olabilir, life is a bitch too..
Ne ekersen onu bıcersın...
olmaz olamaz beni mutsuz eden mutlu olmaz.
Tabiki de olmaz kimseden ah almamak lazim
Eden bulsaydı biz buralarda olmazdık 😔
bu devirde esas mutsuz edenler mutlu oluyor zaten.
Olur.
Hem de nasıl..
Umarım olamaz...
olmazzz
allah bilir onu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar