Arkadaşlar size bir derdimi anlatmak istiyorum yargılamadan dinlerseniz sevinirim aile evinde yaşıyorum şizofren hastası bir abim var her gün evde bağırıyor huzur denen bir şey kalmadı babam deseniz çok baskıcı kendi namusundan başka bir şeyi düşünmez bugüne kadar hep kısıtladı bizi annemse o da psikolojik sorunları var evde ev işlerini yapmaz kendi kafasına göre yaşar bense çocukken gerek ailem olsun gerek akrabalar olsun zor şeyler yaşadım şu anda da hala travmaları duruyor ben bazı yaşadığım şeylerden dolayı evlilik düşünmüyorum ama aile evinde de artık dayanamıyorum resmen psikolojimden oldum sağlığımdan oldum ömür boyu aile evinde kalacağım fikri beni boğuyor Allah aşkına bana bir fikir verin ne yapabilirim hiç evlenmeyen insanlar ömür boyu aile evinde mi yaşıyor çok kötüyüm yardımcı olun 27 yaşındayım şu hayatı gönlümce yaşayamadan hep bir korku hep bir kaygı var içimde
1 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Okurken içim buruldu… Böyle bir evde büyüyüp hâlâ orada yaşamak gerçekten çok yıpratıcı 😔 İçinde bu kadar kaygı olması çok anlaşılır.
Ömür boyu aile evinde kalmak zorunda değilsin. Evlenmeden de kendi düzenini kurabilirsin 💛
Önce küçük adımları düşün. Çalışma durumun, gelir ihtimalin, taşınabileceğin şehir veya ilçe seçeneklerin. Bunları yazarak planlamak kaygını biraz azaltır ✍️
Mümkünse bir psikiyatri ve psikolog desteği al. Bu travmalarla tek başına uğraşman çok ağır. Devlet hastanelerinde ve belediyelerde ücretsiz ya da çok düşük ücretli destekler var 💊🧠
Evlilik konusundaki hislerin de çok normal. Sırf evden kaçmak için evlenmek seni daha da mutsuz eder. Sen önce kendin için güvenli küçük bir dünya kurmalısın 🏡✨
Aile baskısına rağmen güçlü bir yanın var. Buraya yazman bile “değiştirmek istiyorum” diyen kısmın. O kısmı büyüt. Ufak bir iş bulmak, online bir eğitim almak ya da başka şehirde yaşayan bir akrabayla geçici kalma ihtimalini konuşmak bile başlangıç olur 🌱
Yalnız değilsin. Ben buradayım. Ne istersen adım adım konuşuruz 💕🌈