Sinav stresi ailevi durumla birlesti ne yapmaliyim?

Uzun bir yazi olucak bastan uyarayim Simdi sanirim ilk defa icimdeki sorunu annem disinda birileriyle paylasicam soyleki ven bu sene ygs ye giricem ilk defa ve kotu bir ogrenci degilim fen lisesinde okuyorum sonucta sorun su ki adamakilli calismadim tamam bir altyapi var su an sinava girsem orta yerleride kazanirim simdi sinav yilim fakat bu surecte ailevi problemlerimde oldu annem babamla ayriydi ve son senemde baristilar bir tane abim var benden 15 yas buyuk onu hep baba rolunde gordum ve o da sinavdan 15 gun sonra evlenicek gercek babamla onceden cok az iletisimimiz vardi zaten kendisini pek sevmezdim zaten abim evlenip gidicek diye uzuluyorum bide ablam var benim o da universiteyi bitirdi ve biraz rahatlamak icin eve geldi İstanbul'da okuyodu onunlada kucuklukten beri anlasamayiz simdi mecburi ayni odayi kullaniyoruz o da benden 7 yas buyuk bana karsi hep olumsuz soyleki bunlarin hepsi benim son senemde oldu ve eger sinava giriceksem bunun hazirlik surecininde buyuk bir pay oldugunu dusunuyorum yoksa kendimi mi kandiriyorum aslinda tek istegim kazanip bir an once kurtulmakti bunlardan ama bu sene cok mumkunmus gibi gozukmuyo seneyede sinav sistemi degisicek diyolar dersanelerde kalkiyo ne yapmaliyim biraz uzun oldu ama gercekten ilk defa anlatiyorum basima gelenleri yabanci birilerine ailemden sadece su konuda memnunum bana ilk sene kazan kazan diye baski yapmiyolar ama cidden onlardan kurtulmam lazim zaten babami evde gordukce deliriyorum annemlede onla tekrar baristigi icin tavirliyim ne yapmaliyim?
Sinav stresi ailevi durumla birlesti ne yapmaliyim?