Ailevi sorunlarla nasıl başa çıkabilirim?

Arkadaşlar benim babam sorunlu bi adam, kendisi sinir hastası. haksız olsa bile hep haklı kendince. bi laf söylesek 10 gün küser o 10 günü bize zehir eder hep bir psikolojik şiddet. Her arayışında her mesaj atışınca kalbim güm güm atar acaba ne diyecek yine diye. Gerçi ben artık alıştım, sorun şu. Babam çok yalan söylüyor yediğinden içtiğinden gezdiği yerlere kadar kendi şirketimiz var çalışıyorum der başka yerden çıkar o misal. Ben 20 yaşındayım daha öncesinde çok batmıyordu bana ama şu an çok batıyor. Tatsızlık çıkmasın evin huzuru kaçmasın diye hep susuyoruz annemle ama artık cidden çok batıyor, bir de doğrusunu bildiğim bir yalan olunca hehe diyorum iyi davranıyorum sırf tatsızlık çıkmasın diye sonrasında ses çıkamıyorum ben bunları nasıl yiyorum diye ağlıyorum sinirden. Ben böyle bi babayla ne yapacağımı bilmiyorum aranızda böyle var mı yani bana neler önerirsiniz. Söyle yüzüne vur vs demeyin asla öyle biri değil bize şiddet uygulamaz ama bin beterini yapar. Geçen gün de twitter hesabı açtım ve babamın hesabını gördüm p*rno videolarını beğenmiş hep anneme söylemedim bile. Benim yüzüme nasıl bakıyor bilmiyorum moralim öyle bozuk ki babamı kafama taktığım için ne çevreme ne sevgilime ne işime ne okuluma odaklanabiliyorum
Ailevi sorunlarla nasıl başa çıkabilirim?