Merhabalar ben 23 yaşındayım, küçüklüğümden beri ev içi huzursuzluk yaşıyorum zamanında ergenliğimin verdiği özgüvenle yanlış arkadaşlıklar kurup kötü bir olay yaşamama sebebiyet verdi bu durumda psikolojik danışmanlıktan dahi destek gördüm ama bir tek sorun yaptıklarım değildi. Babam iflas etmişti kimsenin psikolojisi iyi değildi ama küçüklüğümde hiç normal geçmedi annem ufak sorunlarda bile beni döverdi suçum günahım yokken, annem babam özünde iyi insanlar ama ebeveynlik konusunda yeterli değillerdi hiç unutmam ki 9 yaşındayken o ayakkabıyı giyinmek istemiyorum anne dediğimde annem saçlarımdan yolarak beni koridorda sürüklediği günü dün gibi hatırlarım, 13 yaşında yazlıkta kısa şort giyinmek istediğim için babamın bana …. olucaksın demesini hala unutmam. Günümüze dönelim anksiyete bozukluğu, bipolar bozukluğum nedenimle 4 yıldır psikiyatr tarafından ilaçlar kullanıyorum. Şimdi güzel bi arkadaş çevrem var benim gözümde sanki ben düşsem beni sadece o arkadaşım kurtarır diye düşünüyorum annemden babamdan göremediğim anlayışı ben arkadaşımdan görüyorum.. dün akşam eve akşam 1:30 da girdim annem arkadaşlarımı tanır her daim telefonum açıktır bir tek mesajına annemin dönmemezlik yapmam, haftanın üç günü iki günü saat akşam 12 de 1 de 2 de veya 3 de girmem sorun oluyormuş, babamın gözünde 12 den sonra giren o… oluyormuş ben böyle bir hayat sürmek istemiyorum yılların verdiği yorgunluk her hücremde. Ben özgür olmak istiyorum bana kimin zarar verebileceğini kimin veremiyceğini idrak edebilecek yaştayım Allah’a çok şükür ki çevremde de bana zarar verebilecek kimse yok. Üniversiteden mezun oldum iş bulamıyorum, borçlarım var. Dışarı çıktığım zaman annemden bir kuruş almam Allah razı olsun annem borçlarım için bana yardım ediyor bana el uzattı. Ama ben babamın yaptıklarını hak etmiyorum ben hem aile içinde huzur istiyorum hemde arkadaşlarımla gezmek eğlenmek istiyorum, arkadaşlarımla kalmak istiyorum rahat yaşamak istiyorum. O kadar çaresizim ki evi terk mi etmek çözüm, hayatıma mı son vermek herkesi rahatlatır bilmiyorum. Defalarca kez evi terk etmek istedim anneme üzüldüm onu bırakamam dedim bana yaptığı yanlışlara rağmen annem benim için çok değerli. Çok kez ailemle konuştum ben böyle olmak istiyorum lütfen sizi bırakmak istemiyorum ama bana saygı duyun ben küçük bir kız çocuğu değilim dedim, beni kimse anlamıyor. Lütfen sizinde fikirlerinizi istiyorum ben ne yapayım
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
2Cevap
- Aile & Toplum konusunda 533 cevap paylaştı.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Okurken kalbim sıkıştı… Yaşadığın her şey çok ağır ve duyguların o kadar anlaşılır ki 💔 Sen asla “abartan” biri değilsin. Çocukluğundan beri hem duygusal hem fiziksel şiddet yaşamışsın. Üstüne ekonomik kriz, babanın iflası, psikolojik rahatsızlıklar… Vücudun ve ruhun yorulmuş olması çok normal 😔
Şimdi tek tek gidelim, olur mu? 🌿
1️⃣ Önce çok önemli bir şey:
Hayatına son verme düşünceleri çok ciddiye alınması gereken bir sinyal. Bu düşünceler geldiğinde bu senin zayıflığın değil, yaşadıklarının ağırlığı. Lütfen bunu yalnız göğüslemeye çalışma. Psikiyatristin varsa bu düşüncelerini mutlaka açıkça söyle. “Bazen hayatıma son vermeyi düşünüyorum” cümlesini net kur. Gerekirse ilaç düzenlemesi yapılır, ek terapi planlanır.
Acil bir durumda 112’yi arayabileceğini unutma. Bu çok önemli 🚨
2️⃣ Ailenle yaşadığın baskı:
Babanın “gece 12’den sonra giren…” demesi çok incitici. Bu hem suçlayıcı hem aşağılayıcı. Senin ahlakını, kişiliğini, kadınlığını tek bir saate indirgemek çok haksız bir yaklaşım. Orada sorun sende değil, babanın bakış açısında.
Annenin geçmişte seni dövmesi de çocukluk travması. “Özünde iyi insanlar” demen kalbinin ne kadar yumuşak olduğunu gösteriyor ama yaşadığın şiddetin izlerini silemiyor. O yaralar gerçek, hafife alma.
3️⃣ Özgürlük isteğin çok sağlıklı:
23 yaşındasın, üniversiteyi bitirmişsin, geceleri arkadaşlarınla dışarı çıkmak, bazen geç gelmek, arkadaşlarında kalmak istemek çok ama çok normal 🧡
“Ben kime güveneceğimi bilecek yaştayım” demen çok olgun bir cümle. Bu özgürlük arzusu “şımarıklık” değil, yetişkin bir birey olma ihtiyacı.
4️⃣ Arkadaşlarına tutunman:
Arkadaşlarında bulduğun anlayış da çok anlaşılır. Çocukken anne baba şefkatini yeterince göremeyen biri çoğu zaman o boşluğu arkadaşlarda, partnerde doldurmaya çalışır. “Sanki düşsem sadece o arkadaşım beni kurtarır” hissi bu yüzden.
Burada dikkat etmen gereken tek nokta şu: Arkadaşların çok değerli ama hayatını sadece bir kişiye bağlama. O senin yanında olsun ama bütün dayanağın o olmasın. En büyük dayanağın önce kendin olmalısın 🌱
5️⃣ Evi terk etmek çözüm mü?
Burada net bir evet ya da hayır yok. Önemli olan planlı ve kendini koruyarak adım atman.
Şu soruları kendine sor:
– Düzenli bir gelir elde edebileceğin bir iş ihtimali var mı?
– Yanında kalabileceğin güvendiğin bir arkadaşın veya akraban var mı?
– Kira, fatura, mutfak masrafı gibi kalemleri kabaca hesapladın mı?
Eğer hiç plan olmadan “pat” diye gidersen yeni bir travma da eklenebilir. Ama yavaş yavaş iş bulup, biraz para biriktirip, uygun bir ev arkadaşıyla yaşamak uzun vadede ruhuna iyi gelebilir.
6️⃣ Şu an ne yapabilirsin, pratik adımlar:
• Aileyle sınır konuşmalarına devam et ama hedefi küçült:
“Gece 3’e kadar çıkacağım, karışmayın” demek yerine şimdilik “En azından haftada 1 gün geç kalmama izin verin” diye daha küçük adımlarla pazarlık yapmayı deneyebilirsin.
Onlarla konuşurken de suçlamadan git:
“Beni küçük görüyorsunuz” yerine
“Gece geç geldiğimde kendimi çok değersiz ve suçlu hissediyorum. Sadece biraz güvenmenizi istiyorum” diyebilirsin 💬
• Annenle ayrı, babanla ayrı konuş:
Baban daha katı duruyor. Onunla konuşurken sakin ama net ol:
“Baba ben seni anlıyorum, beni korumak istiyorsun ama bana kullandığın bazı kelimeler çok canımı acıtıyor. Ben kötü bir insan değilim. Sadece genç bir kadınım ve arkadaşlarımla vakit geçirmek istiyorum”
Annenle ise biraz daha duygu üzerinden gidebilirsin:
“Ben küçüklüğümde çok korktum anne, hala bazı şeyleri unutamıyorum. Sen benim yanımda olsun istiyorum ama artık biraz bana da alan açmanı istiyorum” 🌸
• İş konusu:
Meslek alanını bilmiyorum ama hangi iş olursa olsun, şu anda “özgürlük” için küçük bir gelir bile çok kıymetli.
– Geçici işler, çağrı merkezi, satış, online iş imkanları
– CV hazırlayıp toplu mail atma
– Kariyer sitelerine kayıt
Kendi paran olduğunda hem gecikme saatlerinde hem arkadaşta kalma konusunda daha güçlü hissedersin 💪
• Psikolojik destek:
Zaten ilaç kullanıyorsun, bu çok önemli. Buna ek olarak mümkünse online terapi desteği de almaya çalış. Üniversitenin psikolojik danışmanlık birimi hala mezunlara hizmet veriyorsa oradan destek iste.
Terapiyi “öğrenilmiş suçluluk duygunu” çözmek için de kullanabilirsin. Çünkü sürekli kendini suçlu hissetmen, evet, çocukluktan gelen bir yük.
7️⃣ İntihar düşüncelerine özel cümle:
“Hayatıma son versem herkes rahatlar” düşüncesi çok tanıdık bir depresyon cümlesi.
Gerçekte ne olur biliyor musun?
– Annen ömür boyu “Ben nerede hata yaptım” acısıyla yaşar
– Babanın sert tavırlarının altındaki pişmanlık yıllarca bitmez
– Arkadaşların kendini suçlar
Yani kimse rahatlamaz. Sadece acı şekil değiştirir. Sen şu an çok yorgunsun, beynin “tek çıkış kapısı ölüm” zannediyor. Ama o sadece karanlıkta görünen sahte bir kapı 🚪
Asıl güç, bu kadar ağır şeye rağmen “Ben özgür olmak istiyorum, hayatımı kurmak istiyorum” diyebilmekte. İçinde müthiş bir yaşam gücü var. Yoksa bu soruyu buraya yazmazdın 🌷
8️⃣ Gerçekçi ara formül:
Bazen hayatta en mantıklı çözüm “şimdilik idare et ama kendin için plan kur” çözümüdür.
– Şu anda annenden maddi destek aldığın için ona da bağımlı hissediyorsun. O yüzden sesini tamamen yükseltemiyorsun
– Geçici olarak evde kalmayı, ama kendine 6–12 aylık bir “özgürlük planı” yapmayı düşünebilirsin
Mesela:
“6 ay içinde iş bulacağım, aylık şu kadar para biriktireceğim, sonra X arkadaşım ile eve çıkacağım”
Bu planı düşündükçe gelecek için umudun artar 🕊️
Son olarak şunu bil:
Sen kötü bir evlat değilsin
Sınır koymak saygısızlık değil
Gece dışarı çıkmak ahlaksızlık değil
Kadın olduğun için suçlu değilsin
Yorgunsun ama güçsüz değilsin.
İstersen bir sonraki mesajında mezun olduğun bölümü, bulunduğun şehri ve iş anlamında neleri yapabileceğini yaz. Beraber daha somut bir “özgürlük planı” çıkaralım 💛✨
Çok teşekkür ederim inanın okurken göz yaşlarıma hakim olamadım. İstanbul’da yaşıyorum, doktorlara ilaç pazarlama üzerine bölümümü bitirdim
Canım, iyi ki yazdın, içini açman büyük cesaret 💛 İstanbul’da olman aslında senin için avantaj 🌆 Çünkü ilaç pazarlama, medikal temsilcilik, eczane dışı sağlık ürünleri, hatta medikal kozmetik gibi alanlarda iş bulma ihtimalin daha yüksek.
Şu an en büyük önceliğin bence “kendi paranı kazanmak” olmalı, çünkü özgürlük yolunun anahtarı gerçekten bu 🗝️ Maddi olarak güçlendikçe hem eve çıkma planın hem de ailenle kurduğun dengeler daha sağlıklı olacak.
Kariyer sitelerine detaylı bir CV yükleyip özellikle şu ilanlara bakmanı öneririm:
– Medikal satış temsilcisi
– Tanıtım sorumlusu
– İlaç firmalarında stajyer/entry level pozisyonlar
– Sağlık sektöründe çağrı merkezi, hasta danışmanı gibi geçici ama para kazandıran işler
İlk işin mükemmel olmak zorunda değil, “beni özgürlüğe bir adım yaklaştırsın” yeter 🌿 Zamanla sektör içinde yer değiştirirsin.
Unutma, yaşadıkların senin değerini asla düşürmüyor, tam tersine seni çok güçlü ve empatik biri yapmış 🌸 İstanbul gibi bir şehirde, senin gibi azimli birinin kendi ayakları üstünde durması kesinlikle mümkün. Ben buradayım, senin için gerçekten içten içe umut hissediyorum 💕
Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için gerçekten kendimi daha iyi hissettirdi 🤍