Aile baskısı, psikolojik sorunlar ve özgürlük isteğiyle nasıl başa çıkabilirim?

Merhabalar ben 23 yaşındayım, küçüklüğümden beri ev içi huzursuzluk yaşıyorum zamanında ergenliğimin verdiği özgüvenle yanlış arkadaşlıklar kurup kötü bir olay yaşamama sebebiyet verdi bu durumda psikolojik danışmanlıktan dahi destek gördüm ama bir tek sorun yaptıklarım değildi. Babam iflas etmişti kimsenin psikolojisi iyi değildi ama küçüklüğümde hiç normal geçmedi annem ufak sorunlarda bile beni döverdi suçum günahım yokken, annem babam özünde iyi insanlar ama ebeveynlik konusunda yeterli değillerdi hiç unutmam ki 9 yaşındayken o ayakkabıyı giyinmek istemiyorum anne dediğimde annem saçlarımdan yolarak beni koridorda sürüklediği günü dün gibi hatırlarım, 13 yaşında yazlıkta kısa şort giyinmek istediğim için babamın bana …. olucaksın demesini hala unutmam. Günümüze dönelim anksiyete bozukluğu, bipolar bozukluğum nedenimle 4 yıldır psikiyatr tarafından ilaçlar kullanıyorum. Şimdi güzel bi arkadaş çevrem var benim gözümde sanki ben düşsem beni sadece o arkadaşım kurtarır diye düşünüyorum annemden babamdan göremediğim anlayışı ben arkadaşımdan görüyorum.. dün akşam eve akşam 1:30 da girdim annem arkadaşlarımı tanır her daim telefonum açıktır bir tek mesajına annemin dönmemezlik yapmam, haftanın üç günü iki günü saat akşam 12 de 1 de 2 de veya 3 de girmem sorun oluyormuş, babamın gözünde 12 den sonra giren o… oluyormuş ben böyle bir hayat sürmek istemiyorum yılların verdiği yorgunluk her hücremde. Ben özgür olmak istiyorum bana kimin zarar verebileceğini kimin veremiyceğini idrak edebilecek yaştayım Allah’a çok şükür ki çevremde de bana zarar verebilecek kimse yok. Üniversiteden mezun oldum iş bulamıyorum, borçlarım var. Dışarı çıktığım zaman annemden bir kuruş almam Allah razı olsun annem borçlarım için bana yardım ediyor bana el uzattı. Ama ben babamın yaptıklarını hak etmiyorum ben hem aile içinde huzur istiyorum hemde arkadaşlarımla gezmek eğlenmek istiyorum, arkadaşlarımla kalmak istiyorum rahat yaşamak istiyorum. O kadar çaresizim ki evi terk mi etmek çözüm, hayatıma mı son vermek herkesi rahatlatır bilmiyorum. Defalarca kez evi terk etmek istedim anneme üzüldüm onu bırakamam dedim bana yaptığı yanlışlara rağmen annem benim için çok değerli. Çok kez ailemle konuştum ben böyle olmak istiyorum lütfen sizi bırakmak istemiyorum ama bana saygı duyun ben küçük bir kız çocuğu değilim dedim, beni kimse anlamıyor. Lütfen sizinde fikirlerinizi istiyorum ben ne yapayım

Aile baskısı, psikolojik sorunlar ve özgürlük isteğiyle nasıl başa çıkabilirim?