Aile baskısı ile nasıl mücadele edilir?

mütevazılıktan uzak olabilir, affedin, ama olaylar hakkında detayları doğru bilerek yorum yapmanızı istiyorum. çok iyi bir öğrenciyim. küçüklüğümden beri öyleydim. sadece derste değil, dans, spor, edebiyat gibi bir çoğu dalda kendimi kanıtladığıma inanıyorum. kendime, insanlara verdiğim sözleri yerine getirmek için çok çalışıyorum. bu yıl üniversite sınavım var. istediğim bölümü kazanacağıma inanıyorum, etrafımdaki herkes de inanıyor ve beni destekliyor. annem ve babam dışında. annemle babam benim asla bir şeyler başardığıma, başaracağıma inanmıyor ve kabul etmiyorlar. her başarıyı birer şans etkenine bağlıyorlar. hatta babam birkaç gün önce bir akraba ortamında, beni birkaç yıl sonra tamamen başka, adını burada yazmak istemediğim sektörlerde bulacaklarına yemin etmiş. onlar ile yaşamıyorum. kendime güvenim tam, ama bir evlat olarak onların desteğini istemem, en doğak hakkımdır. her türlü terapiyi denedim, onları kâle almamaya da çalıştım, ama hiç kimse inkar edemez ki, aile etkeni en önemlisidir ve etraf ne kadar sana inanırsa inansın, ailen inanmıyorsa, desteksizsindir. konuşmaya da çalıştım, ama bu bilince sahip insanlar da değiller. bilmiyorum, kendileri eğitimsiz oldukları için mi beni yargılıyor, benim de kendileri gibi olacağımı mı düşünüyorlar? anlayamıyorum ve çok yıpranıyorum. özellikle de, son yılımdayım, mental olarak güçlü kalmaya çalışırken bu durum beni çok yoruyor. siz nasıl başa çıkardınız, böyle bir durumla? 🥹
Aile baskısı ile nasıl mücadele edilir?