Çocukluk arkadaşım ailemi üzen komşu teyzede kalmakta ısrar edince ben mi abartıyorum, kim haklı?

Bu arkadaşım benim çocukluk arkadaşım. İlkokulda arkadaştık, sonrasında yıllardır görüşmemiştik, 1 senedir görüşüyoruz. Benim anneannemler onun eski apartmanında oturuyor ve apartmanda sorun yaşıyor, komşuların birkaçı pisliğin teki, anneannemlere sıkıntı çıkarıp ağlatıp üzüyorlar. Bu arkadaşım da aslında başka şehre taşındı. Babasıyla arası bozuldu şu an ve buluşmuyoruz 1-2 aydır ve sürekli buluşmak istiyor. Benim de çok enerjim yok buna. Anneannemlerin apartmanında bir kadın var, en pislik olan da o. Arkadaşım bana, ben 2-3 günlüğüne gelsem o komşu teyzede kalsam seninle buluşuruz, dedi ve ben direkt reddettim. Anneannemler o kadınla sorun yaşıyor, üzülüyor. Eğer benimle buluşmak için o kadında kalacaksan gelme, dedim. Ve birden beni kötü insan ilan etti. Benim o kadında kalmam size niye batıyor, zararı yok ki, ben o kadının elinde büyüdüm falan diyor. Ben de, ailemi üzen bir insanda kalıp benimle buluşmanı istemem, dedim, bir de aynı apartmandalar yani. Ve gitmiş beni tüm insanlara, elalemin baristalarına, komşularına falan anlatmış. Herkes de demiş ki ben hatalıymışım, saçmalıyormuşum, bir de gelip bana bunları diyor ve kavgayı uzatıyor. Ben niye deccal oldum anlamadım açıkçası. Ben de onun ailesinin ağır sorun yaşadığı birini örnek verdim, ben onda kalsam ne derdin, diye. Delirdi, sinirlendi, aynı şey değil, biz daha çok sorun yaşadık falan dedi, benim ailemin üzülmesini küçümsedi kendince. Kim haklı burada sizce? Kadında gidip kalsın beni ilgilendirmez ama sadece benimle buluşmaya geliyor o yüzden istememe hakkım gayet normaldi bence ama saygı duymadı

Güncellemeler
1 ay
arkadaşımla yaşadığım sorunda kim haksız?
Güncellemeler
1 ay
arkadaşımla tartışmamızda kim haklı?
Çocukluk arkadaşım ailemi üzen komşu teyzede kalmakta ısrar edince ben mi abartıyorum, kim haklı?