Sizin fikirleriniz neler, dürüstçe belirtmenizi istiyorum. Kadınlar da güzel araba kullanabilir mi?
Elbette güzel araba sürer
Hayır süremez bu erkeklere özel yetenek
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Sizin fikirleriniz neler, dürüstçe belirtmenizi istiyorum. Kadınlar da güzel araba kullanabilir mi?
Genel olarak erkeklerin bu konuda biraz daha başarılı olduğu bir gerçek fakat bu demek değil ki kadınlar kullanamıyor. Bunun bile sebebi ataerkil toplum.. Aslında dünya genelinde böyle.. Emniyet kemerleri bile erkek ölçülerine uygun tasarlanmış.. kız çocuklarına yemek yapmak öğretilirken erkek çocuklara araba kullanma vs öğretilmiş, sonra yetişkin olunca bir ehliyet kursuna gidip direkt profesyonelce araç kullanmayı beklemek kullanamayınca da bunu zaten kadınlar yapamaz gibi basit cinsiyetçi fikirlere indirgemek oldukça sığ bir görüş. Kız çocuklarına bu şans verilirse onlar da yetişkin olduklarında erkekler kadar iyi araç kullanabilirler..
Resmen bunu yaşadım üstelik ders gördüğüm yerde de sıfır hata ile ehliyetimi aldım bana bu geçemez gözüyle bakiliyorken erkeklere sen zaten alırsın denildi aslında herşeyi başarmanın yarısında içeride bitiyor böyle böyle hevesimizi kırıp bizi toplumdan uzaklaştırmaya çalışıyorlar en çok hız yapan gereksiz hareketlerde bulunan erkekler ama kadınlara yüklenmiş bir algı var çok berbat bir şey merak ettiğim erkekler ilk trafiğe vs çıktığında hiç hata yapmadan mi sürdüler acaba ya da kendilerini çok iyi kamufilemi ediyorlar
Knk yani düzgün kullananı varda inan bana her gün otobüste kadın şöfor hatası görüyorum herrr gün süremiyorsunuz kadının biri bi ara sol şeritte gidiyorum sağdaki siteden çıkıp sol şeritte yola bağlandı ani firen yapmak zorunda kaldım sanki tır çıkartıyor yola kafasız
Ama normal değil mi hem çok baskı var toplumda birde küçüklükten itibaren öğrenme şansı olmuyor çoğumuzun sadece kursta eğitim alabiliyoruz 11 12 yaşında al anahtar dene demiyor bize kimse buna rağmen çabalıyoruz iste
Ben mesela trafiğe çıktım dün bir tane adam yol benim di kırmızı ışıkta geçti hakimiyetimi sağladım çok şükür durdum resmen benim çocuklarımın hayatını riske atıyordu daha sonra yayalar vs bir anda yola atlatanlar mi dersin dün dışarı çıktığımda ben de kadın sürücü olmama rağmen bu şekilde mağduriyet yaşadım toplum kadınlara çok mu yukleniyor anlam veremiyorum sadece trafikte hata yapan kadınlar mı bu derece baskı var üzerimizde
İstisnalar hariç evet. Kimi gördüysem koltuk on cama yapışık vaziyette. Kadınlarda şerit umursamamayi çok gördüm erkeklerde de makas atma yani fevrilik gördüm. Aslında cinsiyet bağımsız bu konu. Harika sürücüler de gördüm burada bir abla vardı toros sürüyordu.
O kadınlar favorim zaten onlar gibi olmak istiyorum tabiki önceliğim kimsenin canını tehlikeye atmamak şimdilik sakın yerlerde ve sakın saatlerde sürmek ama kadınlara yüklenmiş bu algı ve baskı çok sinir bozucu değil mi dün trafiğe çıktım kırmızı ışıkta geçen mi dersiniz yola atlayan dikkatsiz yayalar mi yani sanki tek hatalı kadınlar gibi saldirilmasi çok üzücü
Genel hayat anlamında bakarsanız insanlar her zaman konuşacaktır. Trafik hatayı kabul etmez. Hata yapılıyor mu kesinlikle ama ne kadar bilinçli ve dikkatli çıkılırsa sağlam olur. Kadınlardaki en büyük sorun fazla kasmak. Koltuğu yapistiriyorlar öne dik cetvel gibi yani bel ağrır kasmaktan ne bilim yani vücut yorulur biraz rahat olunmalı bence yani stressiz anlamında. Çoğu kişi şerit ihlali gibi kuralları umursamamayı tercih ediyor ve direksiyon pratiği olmadan hadi trafiğe çıkalım bu olmaz. Yani önce arabayı hissedeceksin devir göstergesi ne bakmadan vites atmak için sesi duyacaksın ki arabaya hukmedesin. Erkeklerde makas atma aşırı fazla hele yeni nesil arabaysa sağ sol uçuyor. Şerit ihlali erkekde de var dedim ya genel olarak sorun var cinsiyet bağımsız. Annem aşırı panik yapardı hala da yapar bir süre kullandı yani paniği azalt pratik yap başka şeyi yok bunun.
Toplumdaki “kadınlar araba kullanamaz” algısı tamamen önyargıdan kaynaklanıyor 😒 Trafikte dikkatli ve özenli sürüş çoğu kadında daha baskın oluyor hatta. Kaza oranlarına bakıldığında da erkekler daha yüksek çıkıyor çoğu zaman 🚗
Ankette “Elbette güzel araba sürer” seçeneği bence çok net doğru ✅ Kadın ya da erkek değil sürücünün tutumu önemli 💛
Cevap
7Cevap
Elbette güzel araba sürer
Kadınlar daha dikatli
Güzel yorumunuz ve düşünceniz için teşekkür ederim
Trafikte deng geliyorum bişe özür dilemesini biliyorlar
Kullanamıyorsunuz da ondan
İlk ehliyetinizi aldığınızda sıfır hata ile trafiğe çıktınız mı mükemmel bir sürüş elde ettiniz mi merak ettim
E ne yapalım yani? kullanamıyorsunuz derken bunu kastediyoruz ki kadın sürücülerden uzak dururum istese tecrübeli olsun
Merak ettim hep kadın sürücüden dolayı mi sıkıntı yaşadınız hiç erkek sürücü ya da siz hata yapmadıniz mi
%90’ı kötü kullanıyo
Erkeklerin %? Kaçı kötü kullanıyor peki
%80
Öyle olduğu için
Çok güzel kullanan var
Şehir İstanbul mu
Hayır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?