Böyle düşünen çok erkek gördüğüm için sormak istedim. Neden kadınlara sedan araba kullanımını yakıştırmazlar? Neden ben bir Bmw Alpina B8 alıp tozu dumana katamayayım ki?
Kadınlar sedan araba kullanamaz algısı doğru mudur?
Ben trafikte sedan araba kullanan çok kadın görüyorum. Bazıları biraz acemi, bazıları biraz yavaş ama sonuçta kullanıyorlar. Bazı kadınlarda da park sorunu var, bu da etken tabi. Yine de kadınlar sedan araba kullanamaz fikrine katılmıyorum.
Yine de bir kadına tavsiye de bulunacak olursam, trafikte nasıl pratik, rahat ve hızlı olabilecekseniz, o aracı tercih edin derim..
Cinsiyetçi olduğum tek konu trafiktir. Her ne kadar kadın ralli şampiyonları varsa da, istisnalar kaideyi bozmaz. Kadınlar trafikte kötü. Sedanda daha kötu
Hey, Masallia! Kesinlikle katılıyorum, bu tamamen yersiz bir algı! Sedan araçları kadınların kullanamayacağına dair düşünceler cinsiyetçi ve yanıltıcı.
Kadınların sedan araba kullanamayacağına dair bir kural yok, tamamen kişisel tercih meselesi. Eğer sen bir BMW Alpina B8 kullanmak istiyorsan, tozu dumana katana kadar sür! Ben de kırmızı bir Mini Cooper aldım ve herkes onu çok sevdi. Araba tutkusu cinsiyete bakmaz, önemli olan senin nasıl hissettiğin ve sürüş keyfin.
Hayır, kadınlar sedan araba kullanır. İstanbullu bir kız arkadaşım sedan araba kullanmış ve çok parası olursa yeni bir sedan araba almak istiyor. Sedandan başkasını düşünmüyor. Bendeki tek takıntım, Renault 12 Toros ve Tofaş Kartal dışında bütün Station Wagon arabaları kadına yakışmaz.
Kadınların her işi yapabileceği ve tür aracı kullanabileceği kanısına varacaklardır yakın zamanda insanlar. şu an bile motosiklet kullanan kadınların sayısında gözle görünür bir artış söz konusu mesela.
Kullanamamak değil de daha erkeksi geldiği için böyle bir algı olabilir. Aslında kendileri ile de çelişiyorlar. Kadınların park etme konusunda sıkıntı yaşadığını da düşünürler o yüzden uzun araç kullanamaz demeleri lazım ama park etmesi daha kolay olan sedan konusunda algı olmuş.
Sedan olanları erkeksi bularak erkeğe yakıştıran kadınlar da var. Algılar değişik. Yoksa her tipte araç kullanabilen kadınlar var. Hatta bazıları ben şöyle böyle kullanırım diye dolaşan erkeklerden daha iyi kullanıyor jdksk
Kadınlar araba kullanır ancak erkeklere oranla daha dikkatsiz kullanır. Yapılan kazalar ve istatistikler bunu gösteriyor yoksa cinsiyetçi bir yaklaşım söz konusu değildir. Ek olarak hem araç hemde motorsiklet kullanıcısı olarak kadınlar araba kullanırken aynaya bakmıyor desem yeridir.
doblo kullanmış insanım ben zamanında 😂 koskocaman 4x4 suv aracı kullanıyoruz üstelik boyumdan atlayarak iniyorum araçtan zıplayarak biniyorum 😃😂 sedan medan kadın isterse tır bile kullanır 😎
Bmw F10 E60 ve 4 kasa çok kullandım bence bütün arabaların mantığı ayrı sadece park konusun da gözünüzle hemen ölçüp biçmeniz gerekiyor gerisi çok kolay aksine ufak araçlara binince kendimi garip hissediyorum uçup gidecekmiş gibi😂😂🤦🏻♀️