İnançlı, dinini yaşayan birini mi tercih edersiniz yoksa sadece inanması yeter mi dersiniz?
1 ay
İnançlı, dinini yaşayan birini mi tercih edersiniz yoksa sadece inanması yeter mi dersiniz?
Evleneceğim kişinin dini yaşantısı benim için kesinlikle önemli bir kriter olurdu. Bu durum sadece bir inanç meselesi değil, aslında hayatın her alanına sirayet eden bir dünya görüşü ve değerler bütünü meselesidir. Evlilik gibi hayatın en temel ortaklığında; günlük rutinlerden çocuk yetiştirme tarzına, ahlaki sınırlardan bayram kutlamalarına kadar pek çok detayda benzer bir manevi zeminde buluşmak, ilişkinin huzurunu doğrudan etkiler. Eğer hayatın anlamını, ölümü ve kutsalı aynı pencereden görmüyorsak, bir noktadan sonra en basit kararlarda bile derin fikir ayrılıkları yaşamamız kaçınılmaz hale gelirdi. Benim için dini yaşantının önemi; şekilsel ritüellerden ziyade, o inancın kişinin karakterine kattığı merhamet, dürüstlük ve sorumluluk bilinci gibi erdemlerin hayatımıza nasıl yansıdığıyla ilgilidir.
Evet çok haklısınız. Tüm bu özellikle olsa çok güzel olur ama herkese nasip olmuyor. Allah isteyen herkese nasip etsin
Müslüman olması önemli. büyük günahlara girmemesi, ibadetten kopuk olmamasını isterim, yani tam dinini yaşamasa bile meyilli olmalı en azından. yani gönül isterdi ki tam olarak dinini yaşayan biri olsun tabii ama nasip işte.
Evet önemli. İslam dinini yaşamaya çalışan birisi olmalı. Ayrıca asla ben daha dindarım diyip benimle ya da başkalarıyla dindarlık yarışında olmamalı çünkü bu tarz insanlar dindar olmayan insanlardan daha tehlikeli bence
Ben dindarım diyen insan dindar değildir zaten
İnançlı ve gelişime istekli birini isterim. İnanması yeterli ancak kendinde bir şeyleri değiştirmeye çalışıyorsa, kendi üst versiyonu için uğrasıyorsa benim için çok kıymetli. Namaz kılıp sadece kendini iyi gören biriyle olmaktansa inançlı ama dürüst bir adamı tercih ederim.
Evlilikte ortak değerler çok önemli 💫 İnanç senin için hayatın merkezindeyse dinini yaşayan biriyle olmak seni daha güvende ve huzurlu hissettirebilir 🙏 Sadece inanması ama yaşamına hiç yansıtmaması ileride çatışma yaratabilir.
Kalbin neye ihtiyaç duyuyorsa ona kulak ver ❤️ Uzun vadede seni neyin mutlu edeceğini düşün 🕊️💭
Cevap
16Cevap
Dini önemli değil. karakteri önemli,
İman etmedikleri sürece Allah’a ortak koşan kadınlarla evlenmeyin. Şundan emin olun ki imanlı bir câriye, sizin hoşunuza gitse de müşrik bir hür kadından iyidir. İman etmedikleri sürece Allah’a ortak koşan erkeklerle de kadınlarınızı evlendirmeyin. Şundan da emin olun ki imanlı bir köle, sizin hoşunuza gitse bile müşrik bir hür kişiden daha iyidir. Onlar insanları ateşe çağırırlar, Allah ise izni ile cennete ve bağışlanmaya çağırır, gerektikçe hatırlasınlar diye insanlara âyetlerini açıklar. (Bakara 221)
Sanirim yeterli dusuncemi anlatmada.
👍🏻👍🏻
Evet önemlidir. Rasûlullah sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem efendimiz ve O'nun tertemiz Ehl-i Beyt'ine aleyhimüsselam bakış açısına bakarım. Klasik Sünniyse istemem onlar Muaviye lanetini hazret diyorlar ve onun it oğlunu müslüman kabul ediyorlar
(Eski sünniyim)
26 yıllık Sünniyim 1 kere bile Muaviyeye hazret demedim
Eski Sünni isen nasıl Rasûlullah sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem efendimiz ve O'nun tertemiz Ehl-i Beyt'inin bakış açısına bakıyorsun?
Eyvallah ama itikadınız bid'at. Ehl-i Beyt e düşmanlığınız yoksa bid'at Ehl-i müslümansınız ama mümin denmez işiniz Allah'a kalmıştır. Zaten Sünni lerin en iyisi Arap olmayanlarıdır. Ama sahabi bildiğiniz ismi lazım olmayan şahısları pratikte Rasûlullah Efendimiz saas dan daha üstte tutarsınız hatta Şeyhlerinizi tarikatsanız liderlerinizi de
Senin gibi iftiracılardan degilim ya Allah'a şükrediyorum
Ben hiçbir insanı Allah'ın resulünden ve diğer peygamberlerden üstün tutmam. Ben ve benim itikadımdaki herkes icin de bu böyledir. Sen bunları söyleyerek onca insana iftira atarak kul hakkına giriyorsun sadece ve bizden helallik almadan cennete giremeyeceginden bile haberin yoktur senin. Yazık. Sizin gibiler o kaşar acınacak haldesiniz ki farkında bile degilsiniz
İnançlı olsun da gerisi önemli değil, çünkü ben de dört dörtlük bir müslüman değilim sonuçta.
Sadece lafta inançlı ama icraat olmasa da olur mu diyosun
Yani ben de sadece lafta inançlı bir insan olduğum için fazlasını istemeye hakkım yokmuş gibi düşünüyorum.
Haa öyleyse bişey diyemem. Haklısın
Kendisiyle Allah arasında bir durum. Mümkünse inançlı olsun vecibelerini dilediği gibi yerine getirsin. İnançsız birileriyle de olur. İyi insan olmadıktan sonra ateistmiş, muslimanmış yahudiymiş bir anlamı yok.
Evet önemli yapsa da yapmasa da öyle bi çizgi var ki o çizgi geçilmemesi lazım
O çizgi geçersen Allah kalbine mührü indirir
Ki kalbi kulağı ve gözü mühürlü olan eş Allah muhafaza
Elbette önemli namazlı abdestli helal para kazanan ahlaklı bilinçli birisi olması lazım.
İnancını yaşamasını isterim tabi. Bir eve sadece inanan yeter
bokunu çıkartmayacak biriyse olabilir ota boka günah diyen biriyle olmazdım herhalde ama onun dışında inanması rahatsız etmez
evet önemli bir konu
Namaz kılması önemli ya
İnançlı olsun isterim
İnançlı olmasını isterim
Çoğumuz inançlıyız doğru olana gayret ediyoruz gayret önemli
İnançsız olmasını tercih ederim
Önemli evet
Evet önemli
Dinini yaşayan
Tabi
Önemli tabii ki.
Hayır