Evet benim için önemli oldu. Biz görücü usulü evlendik ve ben çok inatçı bir kadın olarak ilk buluşmada hiç konuşmadım aileden bir iki kişi vardı hep onlar konuştu ve eşimin yüzüne hiç bakmadım 🤣🤣 Neyse tamam dendi istemeye geldiler söz kesildi tek kelime etmemiştim ve bizi yalnız bıraktılar konuşalım diye🤣🤣 ve eşim bana namaz kılıyor musun diye sordu? O gün bu gündür tiye alırım eşimi ilk soru bu mu olur diye? Fakat ikimiz içinde dini inançlar önemli oldu.
İkimizde İstanbul'da doğup büyüdük hatta ikimizde üsküdarlıyiz ama işte aile yetisme şekli olsa gerek. Acaba namaz kalmıyorum mu deseydim diyorum bazen🤣🤣🤣
İslam inancına sahip olması gerekiyor yoksa asla evlenmem. Baba çocuk için en etkili rol modeldir , çocuklar babaların inancından daha çok etkilenir çocuklarımı bu riske atamam. Anne olmak böyle bir şey işte daha doğmamış çocuğunu düşünmektir annelik🤧
Onemli bu konularda asiri hassasim ayni dinin mensubu olmaliyiz sadece mensubu olmamiz yetmiyor inanan bir insana yarasir bicimde hayatini idame ve ikame ettiriyor olmali ki yanlis bir sey yaptigimda bey soyle yapalim ya da hanim boyle daha uygun olur diye birbirimize destek olalim istinat duvari gibi sirt sirta gogus goguse hayatin zorluklarina dayanmamiz lazim kafir munafik zindik ya da baska bir sey olmadigima gore de ayrica oldukca ayirt edici bir soruymus begendim sorulur bu sorular ilerdeki ese sorulur
Önemlidir elbette. Sadece dini görüşü değil, kültürü, hayata bakış açısı vb unsurlarda çok önemlidir.
Her ne kadar bu durum ilk aşamada 2 kişilik bir mesele olsa da çocuk olduğunda onların nasıl yetişeceğini bu tarz unsurlar belirler. Ben çocuk sahibi olsaydım Türk töresine uygun bir evlat yetiştirmek isterdim.
Önemli şöyle ki Allah ile dalga geçen , Allah yoktur diyen , evrim teorisine inanan , maymundan türedigimize , dunyanin ve sistemin gelişigüzel oluştuğuna , aklın ermediği konuları sadece bilimle öğrenmeye açık ve kabul eden dogmatik biriyle yapamayız mesela.
Ben belki muhafazakar biri değilim ama içimde ki Allah inancımı kaybetmedim çok şükür.. ona karşı olana hayatımda yer yok.
Benim için evleneceğim kişinin sadece insanlığı önemlidir, vicdanı önemlidir, nasıl birisi olduğu, karakteri ve ahlakı ve böyle benim gibi samimi düşünen herkes içinde en önemli şey " dini" olmalı Ve tüm bu kavramlar islama göre yaşamakla oluyor Zira iman insanı insan eder, İmansız bir kalple ömür geçirmeyi bırak, Arkadaşlık dahi kurulur mu? ( Erkek Erkeğe arkadaşlık buradaki kastım, Bir erkeğe tek kız arkadaşı eşidir zaten) En önemli şey dini, dini önemlimidir sorumu ondan önemlisi mi vardır, din bir spormu? Din bir kültür mü bir hayat tarzı bütün bir gayatını dine göre şekillendirmeyen birisi ile aile mi olunur? Çocuklarını İslama göre yetiştirmeyecek kadından annemi olur
Dinle pek alakası olmayan, sırf aileden geliyor diye herhangi bir dine inanan biriyle evlenebilirim hatta onun için teist taklidi de yaparım ama bile isteye, araştırıp Müslüman olan ve ya Müslüman kalan biriyle evleneceğimi sanmıyorum. Onlar da benimle evlenmez zaten 😃
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Nasıl önemli olamaz?
Muslimanim, suniyim diyen, evlendikten sonra canim sıkıldı birazda ateyist olayım diye kafasi karışık cok insan var ve keşke öyle ile kalsa, çocuklarının camiye ve dini olarak bir ilgisi olmasini istemeyen insanlar var sırf kafası gıdıp geliyor diye Balıgı iyi koklamak lazım, emin olmak lazım
Ben agnostiğim. Yani çok din iman takılan, ibadetlerini atlamayan biri ise çatışırız diye düşünüyorum. Kendisi de beni kendine uydurmak isteyecek ve sürekli beni döndürmeye çalışacak 😂hayat tarzıma da karışır bu. Ha bi de düşüncelerini söylerken heş yutacaksın.. Hayat zindan olur
Din bu konuda kural ve kaideleri belirlemiştir. Ve ben hayatımı dini görüşüme göre şekillendirmeyi seçtiysem, evet engel olabilir. Onun için yurt dışında doğup büyüdüğüm halde, hiç yabancılara o gözle bakmadım. Müslüman değilse, sevmek, aşık olmak, kendini birine kaptırmak ancak seni çıkmaz sokağa sokardı. Akıl var, mantık var. Ama sonuçta yarı yabancı yarı Türk biriyle evlendim. Kayınvalidem yabancı, görümcelerim müslüman değil. Ama bu etapta eşimin müslüman olması yeterliydi.
Evlendiğin zaman eşinin ailesiyle de evleniyorsun gibi bir söz var. Bu söz bana göre çok mantıklı. Sonuçta evlendikten sonra sorunlar olabilir, aileler kavga edebilir, kültürler çakışabilir, çocuk eğitimi konusunda görüş ayrılıkları yaşanabilir. Bu ayrılıklarda ortak payda da bulunmak çok önemli. O yüzden din ve kültür olarak karşımdaki insanla anlaşmaya diğer şeylerden daha çok önem veririm. Hatta birine bağlanmadan önce bu tür konuları netleştirmek isterim.
Ailem muzafakar. Sevdiceğim Dine inansa gereklerini bilse bide saygı duysada yeter. Ama Ateist olsa çok şey fark eder büyük ihtimalle vazgeçerim ondan. Dini pek önemsemesemde ailemin karşı çıkacağı bir evlilik yapmak istemezdim
Önemli. Ben müslüman değilim. Müslüman birini seçersem özellikle ailesi müslüman nirini seçersem büyük ihtimal ya istemezler tada baskı yaparlar. Çekemem kimsenin vızıklamasını. Benimle aynı görüşte olsun
Dini görüşü yaşayışı ve bakış açısı önemli insanız hata ve günahlarımız var evliklik imanın yarısı derler o yüzden yol arkadaşı önemli iki cihanda yan yana olmak varken Rabbim hepimizin karşısına hayırlı olanları çıkarsın inşallah
Hayır değil. Öncelikle insan olmasını tercih ediyorum. Duygu ve düşünceler önemsenmeyince ve ilişkide saygı ve güven olmadıktan sonra dinî görüşü ne olursa olsun hiç önemi kalmıyor evlenmebin ya da sevgili olmanın.
olurdu daha başta dini görüşümüz bir değilse diğer şeylerde nasıl anlaşıcaz kaldı ki ben müslümansam müslüman kız isterim (kafasını kapamasa da olur geri kalanını kapasın müslümanlığın kalan şartlarına uysun kafi)
Ne kadar içimden sorun olmamalı diye geçse de sorun olur ya. Bu işin çocuk tarafı var çocuk hangi dini seçecek. Kendisi seçsin diye bırakırsak şahsen benim dinimde olmaması benim canımı yakar. Sonuçta inançlarıma göre benim dinimi seçmezse cehenneme gidecek ve ben çocuğumun cehenneme gitmesini istemem. Ki çocuktan önce eşde bu kategoriye giriyor. Yobazlık mı bilmiyorum pek de umrumda değil açıkçası o yüzden büyük ihtimalle evlenmem
Müslüman kadın müslüman olmayan erkekle evlenemez. Evlenirse zina olur. Müslüman erkek ise sadece Müslüman Hristiyan ve Musevi kadınla evlenebilir. Ateist deist agnostik budist ve türevleri ile evlenemez.
Elbette önemli biz elhamdülillah Müslümanız hiç olmayacak görüşler dahi var misal bi ateistler dini, Allahı saymayan birisiyle nasılsın dini nikah kıyacağız en başta ilk önceliğin Müslüman olacak, mümkünse tesettürlü olacak ve bizim görüşümüze uyacak
Ne dini görüşler gördük arkasından neler çıkmadı ki... Hiç önemli değil insani görüşü önemlidir, insan olması vicdanlı merhametli ooması önemlidir bunlarında dinle alâkası yok ne dini iman-ı olmayan insan gördük ama biz müslümanlardan daha insan her şey din değildir dimi ticaret haline getirmiş bir toplumuz
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Hep benden dindar bir eşim olmasını istemişimdir ama dindar hanımefendiler bile beni sıkıcı bulup playboylara yöneldiği için hayalden öteye gidemiyor tabi...
Mani olmaz demeyin, oluyor.. İki taraftan birinin fedakarlık yapıp ailesini, doğduğundan beri doğru bilip itaat ettiği dinini hiçe saymasi gerekir ki bu fedakârlığını da her kavgada karşı tarafın yüzüne vuracaktır.
Dini görüşü önemli değildir, insanların neye inanıp inanmadığı beni ilgilendirmez. Ama siyasi görüşü önemlidir. Mesela mevcut iktidari destekleyen biriyle şurdan şuraya bile gitmem...
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Müslüman, katolik hristiyan ya da ortodoks yahudi olmaması tercihim. Tercihim dinsiz ya da tengrici olması.