Esim ailemden ablamı neden sevmiyor, beni ablamla eşim arasında böyle zor durumda neden bırakıyor?

Mevzu şu, biz üç kardeşiz, evin tek erkeği benim yaş 27. Benden küçük iki kız kardeşim var; biri 22’sinde, diğeri 14’ünde ufaklık. Bu 22’lik olanla beraber büyüdük biz, o şimdi 23’üne bile girdi. Çocukken beraber oyun falan oynardık ama ne hikmetse büyüdükçe aramıza bir soğukluk girdi. Aslında soğukluğu yapan hep bendim. Hatta arkamdan keşke abim bana da eskisi gibi davransa falan diye hep konuşurmuş diğer küçük kardeşime.

​Neyse, ben evlendim, çoluk çocuk sahibi oldum. Şimdi 8 aylık bir bebeğim var. Kardeşim çocuğa benden daha düşkün, öyle seviyor yeğenini. Ama bizim evde bir dışlama var; herkes küçüğe ilgi gösterince bu biraz görünmez kaldı. Üstüne bir de eşim sevmez nedense onu aslında zararı olan biri de değil hani çok sessiz sakin iyi niyetli birisi, çok da uyumlu ama eşim hiç istemiyor.

​Biz normalde Sivaslıyız, Sivas’tan Alanya’ya taşındık, eşimle beraber burada çalışıyoruz. Bir de Alanya'da halamız da var. Kardeşim de halamın yanına 15 gün tatile gelmiş. Zaten gelmeden önce bana demişti hani gelmeyi düşünüyorum falan oraya diyor da ben eşime söylemedim geleceğini, kızmasın falan diye. Ben de aslında pek istemiyordum falan. Neyse, halamlardayken bize geldi çalışıyor ya çocuk, gitmiş yeğenine bir sürü hediye, kıyafet almış. Eşim çarşıdan gelip bunu evde görünce sinirlendi ama belli etmedi. Bacım da o sırada çocuğu kucağına almış, seviyor falan... Eşim geldi yanına hoş geldin hoş gördük paslı çekti. Sonra ne kadar kalacaksın, burada mı kalacaksın diye sorunca bacımın da gözleri doldu, bir tuhaf oldu. Bana baktı, ben gıkımı çıkarmayınca herhalde halamda kalacağım, 3 güne de döneceğim zaten dedi. a*q, normalde 15 gün kalacaktı, belki birkaç gün abimde kalırım diye düşünmüştür.

​Bir iki saat oturduk çay falan, sonra yine tam çocuğu kucağına aldı, eşim hemen "Ben bunu uyutacağım" deyip kucağından kaptı, yatak odasına götürdü. Kız gidene kadar da o odadan çıkmadı. Sonra bacım da kalktı zaten. O gidince de aldığı ır ıkı elbıseyle oyuncağı da çöpe atmış çok mu meraklıyım diye beğenmemezlik yaptı. Ben de dedim hani o kadar düşünmüş etmiş ayıp olmasın dedim. Bir şey olmaz dedi.

Akşam halamlar çağırdı, eşim başta "Gelmem" dedi ama ısrarla götürdüm. Orada halam kardeşimin aldığı elbiseyi sorunca, eşim herkesin içinde, ben kızıma kalitesiz şeyler mi giydirecektim dedi, bir de üstüne güldü. Bacımın gözleri falan doldu ama belli etmedi. Neyse, sonra biz kalktık ettik falan, yarın da yolcu işte. Ama eşim de diyor ki işte otogara falan hani ben götüreyim dedim, benzin parasını verecekse götür diyor ama şimdi bacımdan da benzin parası alacak halim yok. O zaman diyor ya gitme diyor ya da diyor gidersen de bir daha eve gelme diyor.

Ben şimdi ortada kaldım, ne yapacağımı da bilmiyorum. Eşim annemi çok seviyor mesela, diğer kız kardeşimi de seviyor ama babamla onu sevmiyor nedense ki zaten hani babamla o bacım da hani dediğim gibi sessiz sakin insanlardır, hani çok iyi niyetliler saflar. Kendine ya da bize hiçbir yanlışları olmadı.

Neyse, annem öğrenince şey dedi hani birkaç gün halamda birkaç gün ağabeyimde kalırım falan diyordu, niye erken dönüyor acaba dedi. Annem eşim de hemen işte bilmiyorum dedi, kendi kalmak istemedi falan dedi. Sonrasını bilmiyorum, dediğim gibi yarın da yolcu.

Ne yapabilirim bilmiyorum, bir yandan üzüldüm bir yandan da hani eşimle aram da bozulsun istemiyorum

Esim ailemden ablamı neden sevmiyor, beni ablamla eşim arasında böyle zor durumda neden bırakıyor?