tekrar üniversite okumak istedik yksye girdik abimin eşi %50 burslu hukuk ben %50 burslu diş hekimliği kazanabiliyorum ama ailemin ikimizin de okul parasını ödeyecek güçleri yok iki fakülte de çok pahalı babam bana "sen bi sene daha hazırlan biraz daha çabalarsan tam burslu kazanacak potansiyelin var ama o beceremez" diyerek benim okul paramı ödemiyorlar yengeminkini ödüyorlar? bu nasıl bir saçmalık aklım almıyor elin kızını kendi kızınızın önüne koymak nedir? bu hep böyle oldu önce bana değil yengeme ehliyet parası verdiler bana yalvar yakar telefon alırlarken ona hediye olarak son model telefonu aldılar bana ömrümde böyle bir hediye alınmadı ne isterse yapılıyor ben kıyagwt isteyince alınmıyor ona alınıyot üstelik yengemle aynı yaştayız ikimiz de 22 yaşındayız bu nası bi adaletsizlik bu nasıl bir saçmalık dile getirdiğim zaman kıskanç ilan ediliyorum ama bunun kıskançlıkla ilgisi yok çok kırıldım bu ailenin kızı benim o değil.
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Vay be kendi evinde ikinci sınıf muamele. İşin garibi abin bir yuva kurmadımı. Senin ailen neden ödüyor parasını
abim de genç 25 yaşında işsiz canım gibi meslek sahibi olmadan aşık olduk diye evlendiler sefasını bunlar sürüyor tüm sıkıntıları biz çekiyoruz
canım yerine s. alak yazmıştım ama değiştirdi :)
Yanlış bir karar ama
Çok haklısın öncelik senin olman lazım bu ne saçmalık böyle 🤦🏻♀️
ben demiyorum ki ona hiçbi şey alınmasın sadece onun istekleri yüzünden benimkiler ertelenmemeli bence ve bunu anlamıyolar bana kıskanç şımarık damgası yapıştırıyorlar
Seni saçma bir şekilde geçiştiriyorlar bizdede gelin var aynı yastayız onunla aynı senin gibi ama karşı çıkıyoruz öncelik her zaman çocukları olmalı anne ve babanın. Değilse çok saçma yani anne babanın ilk kendi çocuklarını düşünmesi gerek gerisi saçmalık
Yengen ayaklarının üstünde durmadan niye evlenmiş asıl soru bu
maddi durumumuz iyiydi onun için evlendi ancak onun masrafları istekleri düğünü evi derkenn işler de yoluna gitmedi dükkanı kapattık maalesef ki maddi sıkıntı çekecek hale geldik ve ben hayalim olan bölümü kazanabiliyoken öncelik olmadığım için bu sene okuyamayacağım
İşte denklem burada kitleniyor mesleğini eline alırsın ondan sonra evlenirsin yoksa sizin yaşadığınız bu gibi durumlarla baş başa kalırsın zamanın ne getireceği belli olmamış durumunuz kötüleşmiş ben ailenin yerinde olsam önceliği sana veririm ailen evlensin biz okuturuz demişse suç ailende
Kız sen de daha cok saldır hakikaten tam burslu kazan sen ezikle onu parayla okumuş de , dez avantajı avantaja çevir
ama zaten ilk 40k yapmıştım çok yüksek bi sıralama burslu olmak için 15 20k yapmam gerek
Hımm,40k yı yapan 20k yı yapar bu azimle be. Tabi hakkın isyan etmek.
Yengeni neden siz okutuyorsunuz onu anlamadım? Okumadan evlenmiş bir de üniversitesiye mi göndereceksiniz?
ikimiz de önlisans mezunuyduk yaşımız büyükçe yeni yeni ne olmak istediğimize karar verdik sınava tekrar girdik ancak o evli bi kadın kendi okul parasını kendi ödemesi gerekiyor ben bu ailenin kızıyım ve bekarım ailem aradaki farkı anlamıyor o da bizim kızımız diyerek sanki gelin değil evlatlık çocuk almıilar gibi davranıp bi de benden üstün tutuyolar aşırı zoruma gidiyor ayrıca doğru düzgün bi meslek edinmeden evlenmesi çok saçma bakın ben evlendim mi hayıır bi hayalimdeki okulu bitireyim sonrasına bakarız olması gereken budur
Bu olay ne zaman oldu üniversite tercihleri geçeli çok oldu
yeni olmuş gibi yazmıiım ama 2023 sınavında oldu o hukuk okuyor ben yeniden hazırlanıyorum :(
Kazanamazsan %100 burslu gönderir artık baban
Demek ki onu daha değerli görüyorlar seni avuçlarının içinde görüyorlar.
bunu söylediğimde şımarıklık yaptığımı söylüyolar
Durum ironik bir şekilde çıkmaza bağlamış. En çok değer verdikleri o en güzel hissettirdikleri kişi o ama sen bunu söylediğinde kıskanç ilan ediliyorsun. Bunu söylediğin için onlar seni kıskanç görüp o kişiyi daha çok seviyorlar döngü devam ediyor.
Senin bu durumda yapacağın şey beklentiye girmemek. Onlardan beklentini kes. Onların telefonunuda isteme, desteğinide isteme, ehliyetinide, okul parasınıda. boş ver o kızı ilgiye boğsunlar bütün ilgilerini versinler. Sen hiçbir şey yapma tepki gösterme sessizliğe bürün. Çünkü insanların zorla ilgisini alamazsın... Aynı zamanda o ilgi verdikleri kişiyle iletişim kur sohbet et vakit geçir. Bunu yapmanı istememin sebebi durumu analiz etmen. Acaba neden ona senden daha fazla ilgi veriyorlar. Sebebi ne? Her şeyin bir sebebi vardır. Ve herkes çıkarlarına göre hareket eder. Onla konuşup vakit geçirip (Tabi bunun için uzun süre gerekiyor) durumu anladığında neden değer verdiklerini vb artık onlara ihtiyacın kalmayacak bu seferde sana ilgi vermeye başlayacaklar. Ama onların ilgisini istemen hata. İlgi bittiyse bitmiştir.
Üzücü durum