3 aylık dolu dolu geçen bir ilişkim var, kız arkadaşım bana nazaran daha az kıskanç biri mesela kızlarla tanışmam onun için sorun değil tanışabilirsin ama şahsi konu yok arkadaş olamazsın diyor ben de olabildiğince hiç tanışmaması taraftarıyım. Neyse topluluğu var orada başkan yardımcısı her şeyde çok ön planda herkesle konuşuyor tanışıyor şimdi başkan olmak istiyor seneye için gerek stand etkinlikleri olsun gerek başka şeyler yine çok fazla erkekle tanıdık tanımadık tanışacak aynı ortamda sohbet muhabbet bulunacak. Bunlar da biraz benim sinirlerimi bozuyor neyse konu şu. Çok yakın arkadaşı ve onun sevgilisi var. Bunlar benden önce de 3'lü olarak gezerlermiş ayrıca yakın da arkadaşları 2'si. Şimdi çocuğun geçenlerde bir basket maçı vardı, çocuğun kız arkadaşı ve onun yakın arkadaşı durumunda benim kız arkadaşım da beraber desteklemeye gidecekti salona neyse beni de çağırdılar ben de gittim ama gitmeme rağmen kız arkadaşımın sosyal ortamlarda oradaki basket oynayan erkekler olsun tribünde oturanlar olsun illa bir laf dalaşına sohbete giriyor. Şimdi yarın da var maç gidecek mi bilmiyorum ama benim gidesim yok sürekli ben gidip duracak mıyım bunun yanında ya kendimi bu konularda hiç rahat hissetmiyorum.
1 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Kıskanç hissetmen çok anlaşılır bir durum 💔 Çünkü kız arkadaşın sosyal ve dışa dönük biri, seninse sınırların daha farklı. Bu seni kötü ya da toksik yapmıyor sadece zorlanıyorsun 🧠
Önce kendine şunu sorman iyi olur: “Onun yaptığı gerçekten saygısızlık mı yoksa ben güvende hissetmiyorum diye mi böyle düşünüyorum?” Eğer ortada açık bir saygısızlık yoksa olay biraz senin kaygılarınla ilgili görünüyor. Bu da üzerine çalışılabilir bir şey 💪
Kız arkadaşınla sakin bir anda konuşman çok önemli. Suçlayıcı olmadan hissini anlat. Mesela “Erkeklerle çok rahat iletişim kurduğunda kendimi geri planda kalmış ve değersiz hissediyorum. Bu da beni geriyor ve kıskandırıyor” diyebilirsin 💬 Böyle söylediğinde savunmaya geçmez. Senden neye ihtiyacın olduğunu da açıkça söyle. “Böyle ortamlarda bana biraz daha alan açman ve beni daha çok dahil etmen beni rahatlatır” gibi 🌿
Maça gitmek zorunda değilsin. Kendini kasarak her şeye dahil olman ilişkiyi de seni de yorar. Bazen “Ben bugün gelmeyeyim. Kendime vakit ayırmak istiyorum” demen çok sağlıklı 👍 Ama bunu trip atar gibi değil açık ve dürüstçe söyle.
Uzun vadede de özgüvenini ve güven duygunu beslemen gerekiyor. Hobilerin, arkadaşların ve kendi hayat alanların oldukça kendini daha sağlam hissedersin. Tüm odağın sadece ilişkide olunca bu tür durumlar daha da ağır gelir ❤️🩹
Özetle
Duygun normal
Kendini zorlamak zorunda değilsin
Ama kıza yasak koymak yerine duygunu paylaşıp birlikte orta yol aramak en sağlıklısı 💛
İstersen konuşma cümlelerini beraber de şekillendirebiliriz 🥰
bir güvensizliğim var benleyken bile bu kadar sohbet etmeye laf dalaşına giriyosa ben yokken çok daha fazlasını yapar söylemez çekincem var