eşimle ailem arasında ufak tefek tartışmalar oldu evliliğimizin başında, şimdi eşim sürekli eski defterleri açıp ailenle konuşmak istemiyorum, ailen bizim eve gelemez deyip duruyor. Halbuki ben 1 sene babasıyla aynı evde kaldım
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bence canım bahane bulmuş onu sürdürüyor.. erkekler evlendikten sonra karışını mal gibi gördüğü için … bende ailesiyle yasadim ilk aylarımızda kendi akrabamı geldi gitti düşün yeni gelinim heveslerim vardi yinede idare ettim sonra haftada bir kez annemegider olduk ablamlar sıklıkla geliyor seviye bizi oda buna herdefasinds arkalarından ya da önlerinden laf söylemeye başladı.. en sonunda artık açtım ağzını yumdum gözümü. Dedim yeter ben aylarca ailene saygı duydum birde 7/24 beraberdik sen Aileme haftada iki saat idare edemiyorsun dedim ! Sevmiyorsan bile saygı duy benim gibi dedim ! Sustu.. şimdi yine arada aynı şeyi yapıyor ağzını kapatiyorm..
artık ben de susmicam ama gerçekten çok yoruldum
İlk zamanlar bende çok üzülüyordum neden böyle yapıyor diye şimdi hiç umursamıyordum ağzına payunu ver haddini bilsin
Bu yükü tek başına taşımaya çalışman bile ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor… Haklısın, insan sevdiğiyle ailesi arasında kalınca içi sessizce yoruluyor. Ama senin isteğin çok insani: köprü kurmak, koparmak değil. Belki eşine “geçmişi değil, bugünü birlikte iyileştirelim” diye yaklaşmak, kalbini yumuşatır. Sen denge kurmak isteyen nadir birisin… bunu kaybetme.
teşekkür ederim. Deniyorum ama kendisi pek ısınmıyor bu düşünceye..
ya ben arada soğukluk küslük olmasını sevmiyorum böyle şeyleri çok kafama takıyorum
Evliliğinde böyle bir çatışmanın ortasında kalmak çok yorucu 😔 Anlattıklarından eşinin kırgınlığı geçmemiş ve bunu kontrol için kullanıyor gibi duruyor. Senin ailenle görüşme hakkın var 💛 Eşinle sakin bir anda konuşup suçlamadan duygunu anlat. “Ailemle sınırları birlikte belirleyelim ama tamamen yasaklanmasını kabul edemem” diyebilirsin. Gerekirse çift terapisi de çok işe yarar 💬🕊️🌿
Cevap
14Cevap
Bu durumda bir musibet sirayet etmiş olabilir. Genelde bu tarz durumlarda bu şekilde ayrı kalmalar yaşanıyor ne yazık ki.
Sana saygısından dolayı müsade etmedi lazım
Boşansan haklısın
haklıyım yani büyütmüyorum dimi
Hayır tabiki
Sen olması gerekini yapıyorsun..
Bu konunun adı saygısızlık
Saygı gösterseydi tamam görüşelim edelim geliyim
Seninn bende hatrın var
Eşimin ailesi gidilir oturulur.
Saygı göstermediği için evlilik biter
Boş yapma
Boş yapıyorsun bilader
Buna evlilik mi diyorsunuz şimdi? Kimse ağaç kovuğundan çıkmadı. Biraz omurgalı ol. Eşin de adam olsun. Böyle evlilik ılmaz.
Boş yapmayın
@Umutreymondson sen boş yapma. Kızın var diyelim evlendi bir adamla ama adam kızını sana ve eşine göstermek istemiyor ne hissedersin? Az insan ol. ya da insan taklidi falan yap. Vicdansız. Boş diyor bir de utanmadan. Herkes evladını başkası alsın gitsin bir daha göstermesin diye büyütmüyor.
Sebebi ne ne olabilir yani sende onun ailesine aynı şekilde davran
ya ailemle tartışmaları vs oldu eşim de hnutamıyor
Olsun ama senin için alt dan alması gerek
Sen mutlumusun böyle
hayır 20 yaşımda saçlarıma bir sürü beyazlar düşmüş
Sana ilgili mi peki eşin
evet bir sorun yok
Tavsiye istermisin doğru bir tavsiye
evet
20 yaşında evlendin mi vay be oha
Onun dışında, karı koca ilişkinizde bir sorun var. Mı?
hayır hiç yok
Tatmin oluyor musunuz?
Kocan iyi bir dayak istiyor
harbiden ya
Olmaz öyle bunu kabul etme karşı çık
Sen de ona aynısını yap
canım senin kocan, ailene saygı duymuyosa seni de sevmiyodur ve saygısı yoktur. İlişkinizi gözden geçir
ya eşim çok kinci bir insan
Neden böyle biriyle evlendin ki, hadi evlendin diyelim ailene öyle davranmasına asla müsaade etme
yok etmiyorum zaten ama yoruldum ne yapayım sence evde
Soğuk davran yatağını ayır ailene yaptığı davranışları sen de ona yap
Aileni sevmiyosa seni de sevmiyodur zaten çünkü onlar seni bugüne getirmiş
ya sorun şu ki ailem zamanında beni korumak için ona gerçekten kaba davrandı ama eşim de hak etti
Hak edene hak ettiği gibi davranılır, ailen seni korumak için yapmıştır ne yaptıysa da , kocan olacak herifi çok büyütme gözünde yani ailen önceliğin olsun her zaman
tamam canım o zaman her bu konuyu açtığında hiç konuşmayacağım
O zaman seninde ailen gelemez diceksin
ya taşındık babası yine peşimizden geldi ağzımı açmadım ama böyle olmaz ki
haklısın tepkimi net bir şekilde koyacağım böyle olmuyor ki
Bahane arıyor tamamen
yaşnız kalmak için mi
yalnız
Hayır senin ailende görüşmemek için
evet ama böyle olmaz ki
Öyle istiyor ama
Sorun ne? Neden kavga ettiler?
Demek ki ufak tefek değilmiş.