Eşim ailemle görüşmek istemiyor. Ne yapmalıyım?

Eşimle ben üniversitede tanıştık, üniversiteden sonra aynı yere atanmak için birden evlendik. Memleketlerimiz birbirine çok yakın ama biz ülkenin diğer ucundayız. Yılda 20 gün iznimiz var. Kendisi sağlık personeli, bir süre covid servisinde çalıştı. Ben ise kalabalık bir ailede büyüdüm, aynı bahçeye bağlı 4 ev var; Dedemler, amcamlar vs. ve biz. 2 yıldır her izne çıkacağımız zaman, yok sizin orda ne var, doğru dürüst gezemiyoruz, ben senin ailene hizmet mi edeceğim gibi laflar söyleyip kavgalar ediyoruz. Bu senede tutturmuş, corona var, ben senin akrabalarınla mı görüşeceğim. Senin ailen mesafeye ve hijyene dikkat etmiyor, senin ailen pis gibi şeyler söylemeye başladı. Benim ailemin yanına gitmek istemiyor. Hep alttan alıyorum, kimseyle kötü olmasın diye uğraşıyorum ama artık ağrıma gidiyor.

Ben kimden olmuşum, sen neye göre pis diyorsun, babamda sağlık personeli, o da bu işin içinde. Oda senin gibi dikkat ediyor diyorum, yok. Çeviriyor, senin ailene hizmet mi edeceğim? Yemekleri ya annem yapar ya da dışarda yeriz. Hep böyle olmuştur. bir çay koymak mı zor geliyor diyorum. Cevap yok. Kendi ailesine deli gibi koşturuyor.

O memleketime gitmezse ben izne çıkamam, gelin nerde diye soracaklar. Izne çıkmayacağımı ve onunda çıkmasını istemediğimi söyledim. Başka yerlerde kullanalım dedim. Ben gideceğim ister çıkarsın ister çıkmazsın dedi. Boşanmanın eşiğine geldik, içime atmaktan, alttan almaktan yoruldum. Bu tartışmalar birçok konudan biri sadece. Ne yapmalıyım?
Eşim ailemle görüşmek istemiyor. Ne yapmalıyım?