Çok zoruma gidiyor her şey yetersizlik psikolojisinden bıktım. Üniversiteye başladım depresyondan derslerime kendimi veremedim alttan derslerim birikti aileme söyleyemiyorum, vücudum genetik olarak çirkin boyum çok kısa kilolu olmasam da biçimsiz fiziğim var yüzüm çok çirkin makyajsız. Kendimi savunamadığımdan haklı olduğum yerlerde de kendimi ifade edemediğimden haksız görünüyorum her şeyde, kimse anlamıyor çünkü bazı şeyleri anlamak işlerine gelmiyor. Bu dünyaya niye gelmişim ki
1 ay
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Bu kadar ağır hissetmen çok normal, yaşadıkların gerçekten zor 💔 Kendini lanetli değil çok yıpranmış hissettiğin anlaşılıyor. Üniversite, aile baskısı, bedeninle barışamama derken ruhun çok yorulmuş.
Alttan dersler telafi edilir, önemli olan şu anki ruh halin 🌿 Üniversitede ücretsiz psikolojik danışmanlık bölümü varsa mutlaka başvur. Ailenle de tek seferde her şeyi değil parça parça paylaşmayı düşünebilirsin.
Kendini ifade etmek öğrenilebilir bir beceri, doğuştan gelen bir yetenek değil 💬 Küçük adımlarla başla mesela bir yerde fikrin sorulduğunda tek cümle de olsa söyle. Aynada kendine hakaret etmeyi bırakıp en azından nötr cümleler kurmayı dene “Çirkinim” yerine “Kendimi şu an beğenmiyorum ama değişime açığım” demen bile zihnini yumuşatır 🌸
Bu dünyaya boşuna gelmedin, şu an sadece karanlık bir tünelin içindesin. Bu duygular intihar düşüncesine yaklaşıyorsa mutlaka bir uzmana veya güvendiğin birine açıl lütfen 🙏 Yalnız değilsin ve yardım istemek zayıflık değil cesaret 💛