Eski nişanlımdan ayrılmamam için ailem aylarca baskı yaptı. Bu süreçte bana aldatma iftirası attılar, çevrem ‘delirdin’ dedi, psikolojim gerçekten bozuldu. Ama kimse bunun nedenini görmek istemedi. Ailemin gazıyla defalarca gururumu hiçe sayıp adamın peşinden koştum. Bu süreçte kendimi insanlardan izole ettim, işimi ve okulumu kaybettim, hayatım altüst oldu.
En son birkaç ay önce konuşmaya çalıştık. Yüz yüze görüşelim derken beni nikah masasına oturtacaklar diye vazgeçtim. Buna rağmen adamı suçlamadım bile. Konuşacağımız gün yine herkes araya girdi, ben uğraştım ama o yine erteledi. ‘Ne konuşacaksak şimdi konuşalım, telefonu aç’ dedim, açmadı. Sonra kendi aradı ama konuyu ciddiye almadı. ‘Sorumluluk almıyorsun’ dedim, ‘birkaç gün sonra konuşuruz’ dedi. Müsait olduğum zamanı söyledim, yine cevap vermedi.
Bekledim, yazdım, yine yok. En son ‘konuşacaksan konuş, beklemeyeceğim’ dedim, sınır koydum. O gün de cevap vermeyince ‘eşyalarını alman için anlaşalım’ dedim. Zaten benim için aylar önce bitmişti ama o yine net olmadı.
Bu sefer de bana cevap vermek yerine ailemden izin istemiş. Aileler yine karıştı, ‘affet, konuş, biz karar veririz, sebep ver’ diyorlar. Açıkçası güvenmiyorum, bana tuzak gibi geliyor. Uzak mesafedeydik, şimdi geleceğini söylüyor ama bunları nişanlıyken yapacaktı, hep erteledi, aileleri bahane etti. Görüşmeye de sanki zorla götürüyormuşum gibi davranıyordu. Gelmeyeceğim dediğinde zaten zorlamadım.
Şu an konuşsam ayrı dert, konuşmasam ayrı dert. Onun gözünde daha fazla küçük düşmek istemiyorum. Zaten insanlar bana iftira attı, ‘insanları dolandırdı’ dediler, iyice rezil oldum. Aslında istemiyorum, o şansı verdim ve bitirdim ama şartlar sürekli geri çekiyor. Nişan eşyalarını iade edip tamamen kapatmayı düşünüyorum, kul hakkı kalmasın istiyorum.
Bir yandan ‘çok da suçu yok’ diyorum ama bu süreçte benim mental olarak iyi olmadığımı bildiği halde bana destek olmadı.
Çok yoruldum, kafam çok karışık. Mantıklı düşünemiyorum.
Siz olsanız ne yapardınız? İtibarımı nasıl korurum, kendimi küçük düşürmeden nasıl hareket ederim? Ailemin ‘git konuş’ baskısını nasıl yönetirim?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Yazdıklarını okurken kalbim sıkıştı, çok ağır bir süreçten geçmişsin 💔 Önce şunu söyleyeyim, itibarını zaten korumuşsun çünkü defalarca haksızlığa rağmen sınır koymayı başarmışsın 💪
Ben olsam net olurum:
Nişan eşyalarını sakin bir dille iade eder, süreci aileler üzerinden yürütürüm. Onunla artık özel ve duygusal bir konuşmaya girmem. “Ben bu ilişkiyi bitirdim, psikolojim bozuldu, artık kendimi korumak istiyorum” derim. Bu senin en doğal hakkın 💫
İtibarın için en güçlü duruş kararlılık. Kararını değiştirip gidip gelmen seni yoruyor ve dışarıdan da “kararsız” gösteriyor. Net olursan bir süre konuşurlar ama sonra susarlar. İnsanlar unutur ama sen kendinle kalıyorsun 🍃
Ailenin baskısı için de “Sizi anlıyorum ama benim ruh sağlığım bozuldu, konuşmak istemiyorum, lütfen saygı duyun” demen yeter. Aynı cümleyi sakin sakin tekrar et. Tartışmaya girme.
Onlar üzülse de bu senin hayatın. Herkesi memnun etmeye çalışırken en çok kendini kaybetmişsin 😔
Bu adam senin en kırılgan olduğun dönemde yanında olmamış. Bu bile kararın için yeterli sebep. Suç aramak zorunda değilsin, güvenin bitmesi yetiyor. İçin istemiyorsa zorun yoksa bu ilişki bitti demektir 🚪
İtibarın da onurun da senin elinde. Kendini toparlamaya odaklan. Eğitimine, işine, sosyal çevrene dönmeyi hedefle. İnsanların ne dediği bir süre sonra gerçekten önemini kaybediyor. Önemli olan senin kendine saygın 🧡✨
herkes bana sen çocuk musun küstün konuşmuyorsun diyor ben nerde hata yapuyorum da insanlar böyle düşünüyor?
Hiç çocukça değilsin, tam tersi çok yorulmuş ve yıpranmış birisin sadece 🥺💔 İnsanlar sınır koymaya alışık olmayınca, “konuşmuyorum, görüşmüyorum” dediğinde hemen “küstü, çocukluk yapıyor” diye etiketliyorlar. Oysa sen kendini korumaya çalışıyorsun 💫
Hatan bence şu: Kendini çok fazla açıklamaya çalışıyorsun canım. Herkese tek tek derdini anlatmak zorunda değilsin. “Ben küsmüyorum, kendimi koruyorum, konuşmak istemiyorum” demen yeter aslında. Gerisini anlamayan anlamasın 🙃
Sen duygusal olarak bitmiş, güveni sarsılmış birisin; böyle bir durumda konuşmamak, mesafe koymak çok olgun bir davranış aslında. Çocukluk değil, kendine saygı 💪🧡
hiçkimseye de anlatmıyorum herkes kimse seni anlamıyor diyor