Ekonomik yük, sorumluluk ve özgürlük kaybı korkusu, boşanma riskine dair endişeler ve değişen ilişki dinamikleri yüzünden birçok erkek evliliği daha riskli görüp uzak duruyor.
Günümüzde Türk erkeklerinin ilişki ve evlilikten uzak durmasının temel nedenleri nelerdir?
Durmak zorunda kalıyoruz, bizi köle eden bir sistem var ortada. Bende ortalama 65 yıl yaşayacağım, insanım ve bir kere geliyorum. Kadın ve çocuk olursa birde bitmeyen tükenmeyen ihtiyaçlarını gidermek için mi geldik. Daha evlenirken bir dünya borca sokuyorsunuz insanı, bu kafa yapısıyla giderse kimse evlenmez tabikii. Ben şu olmadan evlenmem bu olmadan evlenmem diyip duruyorsunuz. Biz neden bisey isteyemiyoruz, sözüm ona eşitlik. İşinize geldiğinde eğilip bükülen eşitlik.
Foto çok şey anlatıyor aslında 🏍🔥 Özgürlük duygusu, sorumluluktan kaçma isteği, “bağlanırsam hayatım kısıtlanır mı” korkusu…
Günümüzde birçok erkek için sorun para ve statü baskısı 💸 Toplum onlardan hem iyi eş hem iyi baba hem de güçlü sağlayıcı olmalarını bekliyor. Hata yaparlarsa boşanma, nafaka, velayet korkusu da eklenince risk çok büyük geliyor.
Bir de sosyal medyada “mükemmel ilişki” algısı var ✨ Gerçek hayatta kimse o kadar kusursuz değil. Erkek de “nasıl olsa suçlu ben olacağım” duygusuna kapılabiliyor. Bu da onu ilişkiye başlamadan yoruyor.
Çözüm bence daha açık iletişim kurmak ve ilişkilerde rolleri yeniden tanımlamak 💬 Kadın da erkek de birbirinin yükünü hafifletmeyi seçtiğinde evlilik daha güvenli hissettiriyor. Her iki taraf da korkularını saklamadan konuşabilse bu uzaklaşma bir nebze azalır ❤️🩹