• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Aşk İlişkileri

Türk erkekleri evlilikten neden kaçıyor?

Gizli Üye
Gizli Üye
(30-35)
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
44
Yapay Zekaya Sor
Yorumlarınızı bekliyorum?
Türk erkekleri evlilikten neden kaçıyor?
Evlilik Soruları Erkek Soruları Yorum Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
8 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • GizsizUye94
    GizsizUye94 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 31 , eic 100%
    +1 yıl

Sadece erkekler değil şu devirde kızlar da kaçıyor. Erkekler ben kazanayım evdeki hatun yan gelip yatarak paramı yesin , olmadık sebeplerden nazını çekeyim , zaten evlenmeden de cinselliği yaşıyorum her şey bir imza mı , eskisi gibi kızlar ile alakam olmayacak hovardalık yapamayacağım ; kızlar ise çocuk yapacağım dolayısıyla uykusuz kalacağım hep , çocukla sürekli ben ilgileneceğim , sancılar çekeceğim kocamın hiç bir şekilde böyle dertleri olmayacak , sürekli yemek yapacağım , ataerkil düzen bizi köleleştiriyor , kadına değer kalmadı vs vs. gibi zamanımızda değişen düşünceler yüzünden toplumda ciddi manada yozlaşma mevcut. Herkes gençliğin hevesine kapılarak herşeyi çok hızlı yaşıyor sonrasında , beyinle verilen kararlar olmadığı için yanlışlar silsileleri birbirini müteakip pişmanlık yaşıyor bir şekilde. Sonrasında karşı cins güvenilmez , doğru dürüst seven insan kaldı mı yok efendim bekarlık sultanlık yok efendim aşka inancımı kaybettim yok efendim insanın geçmişi önemli değildir falan filan... Yani sevgi tükenebilen bir şey sonuç itibariyle , birşeyin sonucu belliyse insanın aklında kötü bir tecrübe olarak yer edeceğinden emin olduğu halde bu hevese kapılması ahmaklıktan başka ne olabilir ki? Bizden önceki nesillerin tecrübelerini dinlemek yerine burnumuzun dikine gitmek neden? Asıl masum , güzel , menfaatsiz , karşılıksız ve bir o kadar da özenilen aşklar onlarınkiler değil mi? Demek bi pek çok yerde hata mevcut.

İyi ki diyorum iyi ki yanlış kararlar vermedim yahut yanlışa yönelmedim şu yaşadığımız yüzyılda olsa dahi vicdanen rahat hissetmez belki de intiharı bile düşünürdüm. Şu 27 yıllık hayatım boyunca sadece platoniklerim oldu sadece baktım masumca konuşmaya dahi çekindim , fiziksel en ufak bir şey olmadan sadece duygusal olarak aklımda yer etti bazıların sonra çıkıp gittiler kimisi evli kimisi çoluk çocuk sahibi mutlu mesut olsunlar her daim. Darısı ne zaman bizim başımıza bekleyip göreceğiz...

Yazık , çok yazık gerçekten , zamane gençlerine çok üzülüyorum , hiç bir zaman bazı şeylerin kıymetini anlayamayacaklar. Epey uzun oldu biliyorum ama bu konu beni ciddi manada rahatsız ediyor senelerce dolmuşum , yazarken her türlü duyguyu yaşadım hiddetlendim , umutlandım , duygulandım , gözlerim doldu kahroldum. En temel ve masumans duygulardan biri olan aşkı bu denli hoyratça bu denli istismar ve suistimal ederek kullanmamalıyız , el insaf ya. İnsanoğlu gerçekten çiğ süt emmiş diyerek noktalıyorum.

0
    1 Yorumla
    • RussianAlina
      RussianAlina
      2 ay

Cok guzel yazmissin

Yorumla

En İyi Cevaplar

• obiralfa
    obiralfa Takip Et
    Master Yaş: 49 , eic 100%
    +1 yıl

Dün burada bir soru okumuştum. "İyi bir kazancım var, erkeğe ihtiyacım yok, evlenmeli miyim?"

Türkiye'de kadınların büyük çoğunluğu erkeklere cüzdan gözüyle bakıyor. Paranın erkekte olması ve kadını erkeğin geçindirmesini istiyor. Hal böyle olunca erkekler bir kere değil on kere düşünüyorlar.

Bugün evliliğin gerçekleşmesi için, ev alınmış, araba kapıya konmuş, aylık en az 8 bin lira geliri ve kenarda nereden baksanız 300-400 bin lira olması gerekir. Bu zamanda böylesine bir durum zenginlik sayılıyor. Bunu ancak bir erkek en az 35-40 yaşından sonra gerçekleştirebilir. Yani o zamana kadar evliliği düşünmesi zor.

Bu pozisyonda erkek de ciddi olmayan ilişkiler yaşamaya başlıyor. Cinsellik için dürtüleri de fazlasıyla olduğu için kadına karşı istekli davranıyor. Abazan mod yani. Ama bu zamanda bence haklılar. Nasıl kadın cüzdan istiyorsa erkek de kadından erotizm istiyor. Birbirlerinin ruh ikizi de diyebilirim.

Ben kadınlardan, kuru ekmeğe bile razıyım evlenirim diyeni daha hiç görmedim. Hele 40 yaş altı jenerasyon tam bir para delisi.

Benim bile yaşadığım dolu örnek var. Kıyafetime çok özenmem, spor veya casual giyinirim. Bu şekilde tanıştığım hanımların istisnasız hepsi bana ilk buluşmada burun kıvırır, içindeki dürüstlük ortaya çıkıp ayrı dünyaların insanlarıyız diyerek niyetlerinin benimle duygusal bir ilişki olmayacağını gösterirlerdi. Aynı kişiler daha bir kaç gün geçmeden benimle yeniden iletişime geçer, ben acele karar vermişim, seni tanımak istiyorum derlerdi bu seferde.

Ben sebebini biliyordum ama bunu kabul edip ve süreç içinde bilerek sessiz kalıp niyetinin ne olduğunu görmeye çalışırdım. Hiçbiri de yanıltmadı beni. Dönüşlerinin sebebi benim maddi imkanlarımı bir şekilde öğrenmiş olmalarıydı.

Bu sebeple evlenmedim. Onlar kullanacağına ben kullanıp bıraktım.

Şimdi evlilik düşünüyorum ama her kadınla değil. Benimle aynı ekonomik ve maddi imkana sahip, zeki, bilinçli, kaliteli ve güvenilir biri ile... Var mı, bunu zaman gösterecek.

0
    0 Yorumla
  • Afacan_37
    Afacan_37 Takip Et
    Master Yaş: 48 , eic 100%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı.

Kimsenin evlilikten kaçtığı yok. Sadece hiç kimse kendi konforundan ödün vermek istemediği için evlenmek istemiyor.

Gel kirada oturalım, Asgari ücretle mesut bahtiyar olalım desek kaç kişi kabul eder. Hiç kimse. Eskiden bir kuru ekmekle nasıl günler geçirmişsek şimdide böyle yaşayalım desek kim kabul eder. Hiç kimse. O yüzden orta da suç yok. Bireyler sadece evlenince sıkıntıya gelmek istemedikleri için kısaca kabul etmiyorlar.

Ama şunu bilin ki sevdikleriniz bir bir gittiğinde, yalnız, kimsesiz, kapınızı dâhi çalmayan olduğunda pişmanlığı yaşayacaksınız. Tek bir evde sesinizin sedası kayboluyorsa, yankılanmıyorsa, sizi dinleyecek birileri yoksa pişmanlık saati çoktan geçmiş olacak.

0
    0 Yorumla
  • A-R-SLİNE
    A-R-SLİNE Takip Et
    Yoda Yaş: 40 , eic 91%
    +1 yıl

Son bir kez daha aciklayim. Eskiden olsa 20-30 sene önce ki ozamanlarda her şey pahalı ve masraflıydı ama yinede erkler evlenirdi. 1. ana sebep cinsel baskınlık ve açlık erkeği evliliğe zorlardı.Çünkü erkeğin bu açlığı gidermesi için evlilikten başka pek şansı yoktu. Günümüzde ise sağolsun Türk kızları da Avrupalı oldu erkek yapıyorsa bende yaparım trendine uyarak veren verene. Yani erkekler cinsel açlık çekmiyor artık. 2. Sebep ise zengin olsun fakir olsun kadınlara olan güven Türkiye'de oldukça azaldı.

0
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

40

Cevap

94

Cevap

• Redamancy-4
    Redamancy-4 Takip Et
    FenomenMentor Yaş: 22
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 28,4b cevap paylaştı.

Korkuyorlar ya bu kadar sorumluluğun altına girmekten

1
    0 Yorumla
  • _ΛqresiF_
    _ΛqresiF_ Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 31
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 26,3b cevap paylaştı.

Sorumsuz ve doyumsuz oldukları için.

1
    1 Yorumla
    • Grininellitonu35
      Grininellitonu35
      +1 yıl

Erkek düşmanı gelmiş yine 😂

Yorumla
  • Клвдияивановна
    Клвдияивановна Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 39
    +1 yıl

Öncelikle rica ediyorum şöyle ırk ayrımı yapmaktan bir vazgeçseniz Şimdi sen bu soruyu böyle sorunca emin ol aşağıda Türk erkeği düşmanlardan yorumu çoğalacak böyle şeylerden uzak durun yaptığın suç niye diye soracak olursan bu soru insanları birbirine düşürmek için sormuş bir soru ve suç olarak geçebilir Hani benden uyarması bu bir ikincisi soruna Gelecek olursak evlilikten kaçmak Türk Orta Doğu Avrupalı Kanadalı ve uzak doğulu fark etmez evlilikten kaçan bir insan sorumluluktan kaçan bir insan demektir ve bunun ırkı olmaz bu kişinin kendisi ile alakalı bir durumdur

2
    0 Yorumla
  • Şirin75
    Şirin75 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 37 , eic 100%
    +1 yıl

Benim sevgilim önce evleneceğim demişti. Maddi durumumu biraz para biriktirmek istiyorum bekleyelim dedi. Öyle 1 yıl bekledim, sonra kredi çektim ödemem gerekli bitsin dedi, bekledim yine. Bittiğinde da yine kredi çekmeyi zorunda kalmış. Daha 3 yıla ya. Kafasın yedi çocuk. Böyle olur mu ya. Evlenmek istemiyorsa direk söyleseydi. Bahaneler işte. Neden dürüst değilsiniz.

0
    0 Yorumla
  • YarabantlıRakıŞisesi
    YarabantlıRakıŞisesi Takip Et
    Master Yaş: 35 , eic 99%
    +1 yıl

Kaçmiyorum sadece erken buluyorum 35 ideal bir yaş bana göre erkeğin evlenmesi için. Çünkü benim gözlemim 30una kadar hayatı hızlı yaşayıp her şeye doyup 30 dan sonra duruluyoruz. 35 gibi de hazır olunuyor her şey için. Erkeğin gözünün dışarda olmaması çok önemli bu yüzden zamanın da yaşayacağını yaşamalı

0
    4 Yorumla
    • yyyebddg
      yyyebddg
      +1 yıl

Bu zamanda kadının gözü daha cok dısarda devir cokkkk degıstı

Yorumla
    • YarabantlıRakıŞisesi
      YarabantlıRakıŞisesi
      +1 yıl

Ben içerde dışarda bilmem. Her önüne gelenle de evlenmem. Tanırim bir jki sene zeten bu süre de aynı evi paylaşmaya değer mi anlaşılır

Yorumla
    • yyyebddg
      yyyebddg
      +1 yıl

kadınlara güvenilmez erkekler gıbı değil en ufak birseyde ayrılıyo evlılık vs hiç takmıyor hemen bosuyor evlılığın %90 kadınlar bıtırıyo bır kadını elde tutmak cok zor

Yorumla
    • YarabantlıRakıŞisesi
      YarabantlıRakıŞisesi
      +1 yıl

Hanımefendi ben bunun kararını veremem bu dünya da sadece aldatan kadın yok sadık kadınlar da var

Yorumla
  • Nellis92
    Nellis92 Takip Et
    Guru Yaş: 31 , eic 99%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı.

Ya bir sürü neden sayılabilir de kültürumüzde düğün yapilirken erkek çok fazla masraf yapmak zorunda kaliyor sadece ihtiyaçları alsan dügün yapmasan bile çok buyuk bir masraf maddi gücünü kazanamayan da evlenmiyor tabi fazlaca seçenek olması özgürluk dusuncesi ayrica aldatilma korkuları da bu durumu arttiriyor

0
    0 Yorumla
  • XG10AV
    XG10AV Takip Et
    Master Yaş: 33 , eic 100%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 6,4b cevap paylaştı.

Akıllı oldukları için. Yok sorumluluktan kaçıyormuş falan filan, bunlar tamamen hikaye ve kızların uydurması.

Aklı olan insan evlenmez. Boşa dememişler gençken evlenin. Yaş ilerledikçe insan akıllanır. Aklı başında bir insan da asla evlenmez diye.

0
    0 Yorumla
  • eagle0684
    eagle0684 Takip Et
    Master Yaş: 42
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 4,4b cevap paylaştı.

Çoğusunun sağlam kesin emekli olabileceği işi yok, geleceği belirsiz olan erkek evlenirse çılgınlık, çünkü hicbir kadın erkeğin kara kaşına kara gözüne eş olmaz erkeğin madden nasıl hayat sunacağına bakar ve başta iyi bile olsa para bittiği an erkekte kadında da aşk biter hayatın gerçeği böyle, zengin olan ya da çok sağlam mesleği işi olan erkekler evli bile olsalar peşlerinde en güzel kızlar var bunu herkes analiz edebilir tüm dünya da

0
    0 Yorumla
  • JustCoordinator
    JustCoordinator Takip Et
    FenomenGuru Yaş: 28
    +1 yıl

Ekonomik sorunu vardır.
    Kadınlara güvenmiyordur.
    Sorumluluk almak istemiyordur.
    Evlenmeyi saçma buluyordur.

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Evlilik başlı başına sorumluluk isteyen bir şey

Sorumluluk almak istemiyorlar çünkü

Bekarken her çiçekten bal alıyorlar evlenince bu çiçekler azalıyor

Çoluk çocuk oluyor masraf evlenmeden düğün dernek borçlar kadın dırdıri 😁 bunlardan kaçıyorlar

Kadınlarda evlilikten kaçıyor ama erkekler kadar değil kadın olmak başlı başına bir sorumluluk zaten

Ergenlikte bu sorumluluklar öğretildiği için kadına bu sorumluluklar vız geliyor

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

ilkin param yok. ikincisi oldu zengin oldum asla resmi nikahla biriyle olmam. hukuk kadinin tarafinda bu konuda.2 gün evli kalip nafaka ödeyemem. oldu resmi nikah yapildi evlilik sözlesmesi yaparim.. diger konu sorumluluk. sorumluluk almayi sevmiyorum. sevecegim insanin ölmesini de hastalik cekmesine falan da üzülemem. bir anlik mutlu olcam diye hicbir artisi yok bu işlerin.

0
    0 Yorumla
  • Master81
    Master81 Takip Et
    Master Yaş: 43 , eic 87%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 3b cevap paylaştı.

1- Evlenince kendini salan, hiçbir şeyi umursamaz hale gelen eşler.2- Erkek tarafını soyup soğana çevirmeye çalışan kız tarafı3- boşanmaya kalktığında karşılaştığın maddi çöküntü İlk aklıma gelenler bunlar. Düşünsem dünya kadar konu çıkar.

0
    0 Yorumla
  • Illecebrous
    Illecebrous Takip Et
    Master Yaş: 45 , eic 100%
    +1 yıl

18 inden itibaren koca koca diye aranan, kariyer okul eğitim gibi esaslardan haberi olmayan, evlenmekle başı göğe erecek sanan bir kısım Türk kızçeleri yüzünden

1
    0 Yorumla
  • CasMcFadden
    CasMcFadden Takip Et
    Xper 3 Yaş: 23
    +1 yıl

1- Türkiyede erkeğin üzerinde olan en büyük baskı maddi yönde ve parası olmayan veya az olan her erkek bundan kaçıyor. Para yetiştirememe kaygısı onları baya bir geriyor galiba.

2- Güven ve bağlanma problemleri yaşayan erkekler...

3 Hovardalık yapmayı seven bekarlığı sultanlık olarak yaşayan paşazadeler var ki onların evlilikle oynadığı köşe kapmaca 45 yaşlarına kadar devam eder gibi duruyor

0
    0 Yorumla
  • ITheLivingDeadI
    ITheLivingDeadI Takip Et
    Guru Yaş: 30 , eic 100%
    +1 yıl

Ben kaçmıyorum. Şimdi evlenebileceğim birisi olsa evlenirim.
    Ama genel olarak türk erkeklerinin çoğu sorumluluk almaktan ve maddiyattan korktukları için evlilikten kaçarlar.

0
    0 Yorumla
  • Hasan-ARSLAN
    Hasan-ARSLAN Takip Et
    Guru Yaş: 39 , eic 100%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 5b cevap paylaştı.

Günümüzdeki her genç kız için hayaller paris.
    Gerçekten sevip evlenmek isteyen erkek,
    maddi açıdan zor durumda olsa,
    koca yürekli o erkekle evlenmek ister misin,
    sen ondan haber ver.

0
    0 Yorumla
  • met96
    met96 Takip Et
    Master Yaş: 30 , eic 96%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı.

Kadınlar eşitlik değil ayrıcalık istiyor özellikle maddi olarak erkeğe çok yük biniyo bu yüzden kaçıyorlar genelde. Ben karakteri ve maddi durumu iyi kız bulsam evlenirim

0
    0 Yorumla
  • SevmekGuzel007
    SevmekGuzel007 Takip Et
    Master Yaş: 35 , eic 98%
    +1 yıl

Çünkü olurda anlaşamaz boşanırsan adalet olmadığından ve pozitif ayrımcılıktan donuna kadar alıyorlar sırf erkek olduğun için

0
    0 Yorumla
  • Brooklyn88
    Brooklyn88 Takip Et
    Yoda Yaş: 38 , eic 99%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.

Hayat boyu mutlu olunabilecek kalitede bir kadın bulmak zor. Başta herkes mükemmel yüzünü gösteriyor. Samimiyet arttıkça soğutuyorlar kendilerinden

0
    0 Yorumla
  • MadagaskarAslanı
    MadagaskarAslanı Takip Et
    Master Yaş: 31 , eic 99%
    +1 yıl

Valla şimdi ortalama hayat süren biri evlenmeye kalksa en az 300.000 girer. Yalnız ölürüm abi sorun yok 😃

0
    1 Yorumla
    • RussianAlina
      RussianAlina
      2 ay

Hiltonda mi evlenecek 300 ne

Yorumla
  • TheBatuş
    TheBatuş Takip Et
    Xper 5 Yaş: 32 , eic 80%
    +1 yıl

Aslında evlilikten kaçmıyorlar. Bu erkeklerin arkadaş ortamlarında hava atmak amaçlı söyledikleri kelimedir. Saçma ama öyle 😃

0
    0 Yorumla
  • Thecruciaall
    Thecruciaall Takip Et
    Yoda Yaş: 31 , eic 100%
    +1 yıl

Türkiye de yaşanılan ekonomik kriz , kız tarafının absürt istekleri, evlendikten sonra ömür boyu borç korkusu. Kadınların tripleri vs vs uzar gider

0
    0 Yorumla
  • ühüğühğ
    ühüğühğ Takip Et
    Xper 7 Yaş: 23 , eic 97%
    +1 yıl

karı dırdırı düğün masrafı nafaka falan filan ben olsam ben de kaçarım

0
    0 Yorumla
  • Gizli_Emekci
    Gizli_Emekci Takip Et
    Xper 6 Yaş: 30 , eic 100%
    +1 yıl

Kadının evliliğe olan bakış açısı sıkıntılı olduğu için.

0
    0 Yorumla
  • kurumeyvecanavarı
    kurumeyvecanavarı Takip Et
    Master Yaş: 35 , eic 99%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı.

bu devirde maddi olarak geçinmek çok zor ondan dolayı

0
    0 Yorumla
  • matsuzaki
    matsuzaki Takip Et
    Xper 7 Yaş: 23 , eic 99%
    +1 yıl

Bence günümüzde kadınlar daha çok kaçıyor gibi gibi

0
    0 Yorumla
  • cerenaldinc
    cerenaldinc Takip Et
    Xper 7 Yaş: 23 , eic 86%
    +1 yıl

Evliliğe alınıcak bazı sorumluluklara hazır hissetmiyor olabilir

0
    0 Yorumla
  • Okan5922
    Okan5922 Takip Et
    Yoda Yaş: 29 , eic 93%
    +1 yıl

Hayat çok pahalı birikimsiz çok zor bir tercih birikim var ama evlenecek kız yok maalesef Şu an

0
    0 Yorumla
  • everkeğii
    everkeğii Takip Et
    Master Yaş: 30 , eic 36%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 3,7b cevap paylaştı.

Omuzlarına yük bindiği için, kadın olsak sorun aksine omzundan yük kalkıyor

0
    0 Yorumla
  • Powermen
    Powermen Takip Et
    Master Yaş: 26
    +1 yıl

gotu yemiyordur bir kişiye bağlı kalmaya 🙄
    evlenmek isteyen gelse evleniriz de bir kaç seneye bize gelmiyor işte

0
    0 Yorumla
  • legolas38
    legolas38 Takip Et
    Guru Yaş: 41 , eic 98%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 3,8b cevap paylaştı.

Kimsenin kaçtığı yok düzgün insan bulmak önemli olan

0
    0 Yorumla
  • İnce_Memed
    İnce_Memed Takip Et
    Master Yaş: 37 , eic 33%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 15,2b cevap paylaştı.

çevredeki mutsuz biten evlilikler, sosyal ekonomik sebeplerden.

0
    0 Yorumla
  • HeartofFire
    HeartofFire Takip Et
    Master Yaş: 32 , eic 100%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 9,2b cevap paylaştı.

Kim demiş sadece erkekler kaçıyor diye :D Keyifli günler..

0
    1 Yorumla
    • falcondoğanmem
      falcondoğanmem
      +1 yıl

😃

Yorumla
  • Ogretmenbirkadin
    Ogretmenbirkadin Takip Et
    Yoda Yaş: 28 , eic 100%
    +1 yıl

Ekonomik olarak kendilerini yetersiz görmekten korkuyorlar 🙄

0
    0 Yorumla
  • Wonfe
    Wonfe Takip Et
    Xper 7 Yaş: 35 , eic 99%
    +1 yıl

Bitmek bilmeyen istekleriniz, dır dır ve anlamsız tripler olabilir " bence " :)

0
    0 Yorumla
  • FurkanNero
    FurkanNero Takip Et
    Xper 6 Yaş: 23 , eic 83%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 372 cevap paylaştı.

Ben kaçmıyorum ama benc ehazır hissetmiyorlardır. Şahsen maddi durumum düzgün olmadan evlenmem

0
    0 Yorumla
  • AntibakTeriyel
    AntibakTeriyel Takip Et
    Yoda Yaş: 39 , eic 100%
    +1 yıl

Cunkü kadınlar tehlikeli vede tuhaf varlıklar iyilere denk gelmek lazım

0
    0 Yorumla
  • niceness
    niceness Takip Et
    Master Yaş: 28 , eic 100%
    +1 yıl

Maddi, manevi yükün altına girmekten korktukları için.

0
    0 Yorumla
  • Estacaca
    Estacaca Takip Et
    Yoda Yaş: 106 , eic 86%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.

Bu devirde kadınlar bile istemiyor, özgürlük güzeldir

0
    0 Yorumla
  • Bluuee06
    Bluuee06 Takip Et
    Yoda Yaş: 39 , eic 100%
    +1 yıl

Artık çoğu kişi evlilikten kaçıyor, geneli bu şekilde insanların. Sebep de karşı tarafa güvenmeme

0
    0 Yorumla
  • Rhaast
    Rhaast Takip Et
    Master Yaş: 28 , eic 46%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 5,7b cevap paylaştı.

Çok pahalı bide sorunluluk evdi arabaydı işti kadındı çocuktu

0
    0 Yorumla
  • cpanel
    cpanel Takip Et
    Guru Yaş: 104 , eic 100%
    +1 yıl

Türk kadınları aşırı evlilik meraklısı yoksa erkekler kaçmıyor.

0
    0 Yorumla
  • ichwillsieg
    ichwillsieg Takip Et
    Master Yaş: 32 , eic 47%
    +1 yıl

Adalet kadından yana, kadınlar nafaka almak için iki gün evli kalabiliyor

0
    0 Yorumla
  • the-notorious
    the-notorious Takip Et
    Xper 6 Yaş: 32 , eic 97%
    +1 yıl

Çünkü evlilik erkek tokatlama müessesesine dönüştü hem maddi hem manevi

0
    0 Yorumla
  • Kirginimcokk0
    Kirginimcokk0 Takip Et
    Master Yaş: 30 , eic 100%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 4,2b cevap paylaştı.

Sözde millet evlilikten korkuyo ama benim cevrem hep evleniyo

0
    0 Yorumla
  • fısıltımdaboğuldum
    fısıltımdaboğuldum Takip Et
    Xper 6 Yaş: 27 , eic 99%
    +1 yıl

Sorumluluk bir kişiye bağlılık zor geliyor olsa gerek.

0
    1 Yorumla
    • Ben_arıza
      Ben_arıza
      +1 yıl

Para yok 😆😅🤣

Yorumla
  • Sempatikadam21
    Sempatikadam21 Takip Et
    Yoda Yaş: 28 , eic 62%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 882 cevap paylaştı.

Türk erkeği değil dünya genelinde erkekler evlilikten kaçıyor

0
    0 Yorumla
  • MrSharp
    MrSharp Takip Et
    Yoda Yaş: 33 , eic 47%
    +1 yıl

Masraf. Türkiye'de erkeğin üzerinde çok baskı. Hiç uğraşamam.

0
    0 Yorumla
  • Burak190333
    Burak190333 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 38 , eic 90%
    +1 yıl

Tahammül sınırlarını aşıp fanusa koyduğunuz için olmasın

0
    0 Yorumla
  • Shadowman__
    Shadowman__ Takip Et
    Yoda Yaş: 35 , eic 100%
    +1 yıl

Mutsuz olmaktan korkuyor, sorumluluk almaktan korkuyor, aldatılmaktan korkuyor öyle işte

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Çünkü kadınların çoğu para için evleniyor ve ne psikolojik ne de madden yardım etmiyor tabi hepsi aynı değil

1
    0 Yorumla
  • __Victoria__
    __Victoria__ Takip Et
    Master Yaş: 30
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 9,3b cevap paylaştı.

Bağlanma sorunu. Bir kişiyle yapamıyorlar baksana buradaki sorularda bile bunu anlayabiliyorsun, aldatan aldatana.

0
    3 Yorumla
    • geçmişiolmayanadam
      geçmişiolmayanadam
      +1 yıl

Aldatma soruları da hep kadınlardan geliyor ama

Yorumla
    • __Victoria__
      __Victoria__
      +1 yıl

Soru konusu erkekler üzerinden olduğu için dedim, kadınlar olsaydı yine aynısını derdim. Şimdiki ilişkiler esktra berbat.

Yorumla
    • geçmişiolmayanadam
      geçmişiolmayanadam
      +1 yıl

👍

Yorumla
  • zirkonn
    zirkonn Takip Et
    Master Yaş: 39
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 15,9b cevap paylaştı.

sorumuluk kadın dırdırı çocuk zırzırı en büyük sebep

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

İlginçtir kimsede ekonomik boyutuna değinmemiş. Herkes zengin demekki.

0
    0 Yorumla
  • EsmerCooL69
    EsmerCooL69 Takip Et
    Xper 3 Yaş: 33
    +1 yıl

Eskiden erkekler kızların peşinde gider di şimdi kızlar erkeklere tamağ 3diyor oldu devir kötüleşiyor hal böyle olunca erkeklerde daha cq seçici oluyor.

0
    0 Yorumla
  • aercem03358
    aercem03358 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 29
    +1 yıl

Böyle bir ülkede, türk kızlarının hali, tavrı ve egosu ortada iken bir de bunlarla evlenip yuva mı kuralım? Ülkenin hali zaten ortada, bir de türk kızlarının tavırlarını kim çekmek ister?

0
    0 Yorumla
  • вуηαяcσѕ
    вуηαяcσѕ Takip Et
    FenomenMentor Yaş: 38
    +1 yıl

Ne gerek var? Dertsiz başımıza dert alacağız.

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

sonun türk kızlarında aramak lazım. neden kaçırıyorlar erkekleri kendilerinden

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

Bi bardak süt için o kadar, yatırım yapıp mera kurulmaz

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Para yok evlenicek kız yok hayat sancılı vakit yok hepsinin bütünü bu sonuç çıkıyor

0
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (74)
Devamını Gör(119)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Türk erkekleri evlilikten neden kaçıyor?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Türk erkekleri evliliğe neden uzak? 23 cevap verildi
Türk erkekleri neden eşlerinden çabuk bıkıyor? 15 cevap verildi
Neden Türk erkekleri evlenmek istemiyor? 25 cevap verildi
Türk erkekleri suriyeliler ile neden evlilik yapıyor? 35 cevap verildi
Türk erkekleri neden bu kadar fakir ve aksi gibi neden bu kadar çok evleniyorlar eşlerini kira... 10 cevap verildi
Turk erkeklerinin evlenme amaci bu sebepler mi? Deger, saygi, sevgi bulunmaz mı? 9 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Kime mükemmel kahvaltımdan ısmarlayayım?
  • 15 Haziran’da burçların gündemi: Aşk mı fırsat mı, sizi ne bekliyor? 🔮
  • Eski sevgiliniz “geri dönmek istiyorum” dese kabul eder miydiniz?
  • 2026 güzellik trendleri clean girl estetiğinden neden uzaklaşıyor? 🤍✨
  • Yaz kombinlerine Akdeniz havası: Cabana çizgilerini stiline taşır mısın? 🌊
  • Kendinize en çok güvendiğiniz en iyi yaptığınız yemek hangisi?
  • Kendinizde en sevdiğiniz karakteristik özelliğiniz nedir?
  • Netflix 2026’da yerli dizi yağmuruna hazır mıyız KScanlar? 🎬🇹🇷
  • Bazı kapıları kapattın mı, yoksa hâlâ birinin çalmasını mı bekliyorsun?
  • Saçlarına bakım yapmayan itici midir?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨