+1 yılSadece erkekler değil şu devirde kızlar da kaçıyor. Erkekler ben kazanayım evdeki hatun yan gelip yatarak paramı yesin , olmadık sebeplerden nazını çekeyim , zaten evlenmeden de cinselliği yaşıyorum her şey bir imza mı , eskisi gibi kızlar ile alakam olmayacak hovardalık yapamayacağım ; kızlar ise çocuk yapacağım dolayısıyla uykusuz kalacağım hep , çocukla sürekli ben ilgileneceğim , sancılar çekeceğim kocamın hiç bir şekilde böyle dertleri olmayacak , sürekli yemek yapacağım , ataerkil düzen bizi köleleştiriyor , kadına değer kalmadı vs vs. gibi zamanımızda değişen düşünceler yüzünden toplumda ciddi manada yozlaşma mevcut. Herkes gençliğin hevesine kapılarak herşeyi çok hızlı yaşıyor sonrasında , beyinle verilen kararlar olmadığı için yanlışlar silsileleri birbirini müteakip pişmanlık yaşıyor bir şekilde. Sonrasında karşı cins güvenilmez , doğru dürüst seven insan kaldı mı yok efendim bekarlık sultanlık yok efendim aşka inancımı kaybettim yok efendim insanın geçmişi önemli değildir falan filan... Yani sevgi tükenebilen bir şey sonuç itibariyle , birşeyin sonucu belliyse insanın aklında kötü bir tecrübe olarak yer edeceğinden emin olduğu halde bu hevese kapılması ahmaklıktan başka ne olabilir ki? Bizden önceki nesillerin tecrübelerini dinlemek yerine burnumuzun dikine gitmek neden? Asıl masum , güzel , menfaatsiz , karşılıksız ve bir o kadar da özenilen aşklar onlarınkiler değil mi? Demek bi pek çok yerde hata mevcut.
İyi ki diyorum iyi ki yanlış kararlar vermedim yahut yanlışa yönelmedim şu yaşadığımız yüzyılda olsa dahi vicdanen rahat hissetmez belki de intiharı bile düşünürdüm. Şu 27 yıllık hayatım boyunca sadece platoniklerim oldu sadece baktım masumca konuşmaya dahi çekindim , fiziksel en ufak bir şey olmadan sadece duygusal olarak aklımda yer etti bazıların sonra çıkıp gittiler kimisi evli kimisi çoluk çocuk sahibi mutlu mesut olsunlar her daim. Darısı ne zaman bizim başımıza bekleyip göreceğiz...
Yazık , çok yazık gerçekten , zamane gençlerine çok üzülüyorum , hiç bir zaman bazı şeylerin kıymetini anlayamayacaklar. Epey uzun oldu biliyorum ama bu konu beni ciddi manada rahatsız ediyor senelerce dolmuşum , yazarken her türlü duyguyu yaşadım hiddetlendim , umutlandım , duygulandım , gözlerim doldu kahroldum. En temel ve masumans duygulardan biri olan aşkı bu denli hoyratça bu denli istismar ve suistimal ederek kullanmamalıyız , el insaf ya. İnsanoğlu gerçekten çiğ süt emmiş diyerek noktalıyorum.01 Yorumla- 2 ay
Cok guzel yazmissin
En İyi Cevaplar
Dün burada bir soru okumuştum. "İyi bir kazancım var, erkeğe ihtiyacım yok, evlenmeli miyim?"
Türkiye'de kadınların büyük çoğunluğu erkeklere cüzdan gözüyle bakıyor. Paranın erkekte olması ve kadını erkeğin geçindirmesini istiyor. Hal böyle olunca erkekler bir kere değil on kere düşünüyorlar.
Bugün evliliğin gerçekleşmesi için, ev alınmış, araba kapıya konmuş, aylık en az 8 bin lira geliri ve kenarda nereden baksanız 300-400 bin lira olması gerekir. Bu zamanda böylesine bir durum zenginlik sayılıyor. Bunu ancak bir erkek en az 35-40 yaşından sonra gerçekleştirebilir. Yani o zamana kadar evliliği düşünmesi zor.
Bu pozisyonda erkek de ciddi olmayan ilişkiler yaşamaya başlıyor. Cinsellik için dürtüleri de fazlasıyla olduğu için kadına karşı istekli davranıyor. Abazan mod yani. Ama bu zamanda bence haklılar. Nasıl kadın cüzdan istiyorsa erkek de kadından erotizm istiyor. Birbirlerinin ruh ikizi de diyebilirim.
Ben kadınlardan, kuru ekmeğe bile razıyım evlenirim diyeni daha hiç görmedim. Hele 40 yaş altı jenerasyon tam bir para delisi.
Benim bile yaşadığım dolu örnek var. Kıyafetime çok özenmem, spor veya casual giyinirim. Bu şekilde tanıştığım hanımların istisnasız hepsi bana ilk buluşmada burun kıvırır, içindeki dürüstlük ortaya çıkıp ayrı dünyaların insanlarıyız diyerek niyetlerinin benimle duygusal bir ilişki olmayacağını gösterirlerdi. Aynı kişiler daha bir kaç gün geçmeden benimle yeniden iletişime geçer, ben acele karar vermişim, seni tanımak istiyorum derlerdi bu seferde.
Ben sebebini biliyordum ama bunu kabul edip ve süreç içinde bilerek sessiz kalıp niyetinin ne olduğunu görmeye çalışırdım. Hiçbiri de yanıltmadı beni. Dönüşlerinin sebebi benim maddi imkanlarımı bir şekilde öğrenmiş olmalarıydı.
Bu sebeple evlenmedim. Onlar kullanacağına ben kullanıp bıraktım.
Şimdi evlilik düşünüyorum ama her kadınla değil. Benimle aynı ekonomik ve maddi imkana sahip, zeki, bilinçli, kaliteli ve güvenilir biri ile... Var mı, bunu zaman gösterecek.00 Yorumla
Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Kimsenin evlilikten kaçtığı yok. Sadece hiç kimse kendi konforundan ödün vermek istemediği için evlenmek istemiyor.
Gel kirada oturalım, Asgari ücretle mesut bahtiyar olalım desek kaç kişi kabul eder. Hiç kimse. Eskiden bir kuru ekmekle nasıl günler geçirmişsek şimdide böyle yaşayalım desek kim kabul eder. Hiç kimse. O yüzden orta da suç yok. Bireyler sadece evlenince sıkıntıya gelmek istemedikleri için kısaca kabul etmiyorlar.
Ama şunu bilin ki sevdikleriniz bir bir gittiğinde, yalnız, kimsesiz, kapınızı dâhi çalmayan olduğunda pişmanlığı yaşayacaksınız. Tek bir evde sesinizin sedası kayboluyorsa, yankılanmıyorsa, sizi dinleyecek birileri yoksa pişmanlık saati çoktan geçmiş olacak.00 Yorumla
Son bir kez daha aciklayim. Eskiden olsa 20-30 sene önce ki ozamanlarda her şey pahalı ve masraflıydı ama yinede erkler evlenirdi. 1. ana sebep cinsel baskınlık ve açlık erkeği evliliğe zorlardı.Çünkü erkeğin bu açlığı gidermesi için evlilikten başka pek şansı yoktu. Günümüzde ise sağolsun Türk kızları da Avrupalı oldu erkek yapıyorsa bende yaparım trendine uyarak veren verene. Yani erkekler cinsel açlık çekmiyor artık. 2. Sebep ise zengin olsun fakir olsun kadınlara olan güven Türkiye'de oldukça azaldı.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
94Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 28,4b cevap paylaştı.
+1 yılKorkuyorlar ya bu kadar sorumluluğun altına girmekten
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 26,3b cevap paylaştı. Sorumsuz ve doyumsuz oldukları için.
11 Yorumla- +1 yıl
Erkek düşmanı gelmiş yine 😂
+1 yılÖncelikle rica ediyorum şöyle ırk ayrımı yapmaktan bir vazgeçseniz Şimdi sen bu soruyu böyle sorunca emin ol aşağıda Türk erkeği düşmanlardan yorumu çoğalacak böyle şeylerden uzak durun yaptığın suç niye diye soracak olursan bu soru insanları birbirine düşürmek için sormuş bir soru ve suç olarak geçebilir Hani benden uyarması bu bir ikincisi soruna Gelecek olursak evlilikten kaçmak Türk Orta Doğu Avrupalı Kanadalı ve uzak doğulu fark etmez evlilikten kaçan bir insan sorumluluktan kaçan bir insan demektir ve bunun ırkı olmaz bu kişinin kendisi ile alakalı bir durumdur
20 YorumlaBenim sevgilim önce evleneceğim demişti. Maddi durumumu biraz para biriktirmek istiyorum bekleyelim dedi. Öyle 1 yıl bekledim, sonra kredi çektim ödemem gerekli bitsin dedi, bekledim yine. Bittiğinde da yine kredi çekmeyi zorunda kalmış. Daha 3 yıla ya. Kafasın yedi çocuk. Böyle olur mu ya. Evlenmek istemiyorsa direk söyleseydi. Bahaneler işte. Neden dürüst değilsiniz.
00 Yorumla
+1 yılKaçmiyorum sadece erken buluyorum 35 ideal bir yaş bana göre erkeğin evlenmesi için. Çünkü benim gözlemim 30una kadar hayatı hızlı yaşayıp her şeye doyup 30 dan sonra duruluyoruz. 35 gibi de hazır olunuyor her şey için. Erkeğin gözünün dışarda olmaması çok önemli bu yüzden zamanın da yaşayacağını yaşamalı
04 Yorumla- +1 yıl
Ben içerde dışarda bilmem. Her önüne gelenle de evlenmem. Tanırim bir jki sene zeten bu süre de aynı evi paylaşmaya değer mi anlaşılır
- +1 yıl
Hanımefendi ben bunun kararını veremem bu dünya da sadece aldatan kadın yok sadık kadınlar da var
Aşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı. Ya bir sürü neden sayılabilir de kültürumüzde düğün yapilirken erkek çok fazla masraf yapmak zorunda kaliyor sadece ihtiyaçları alsan dügün yapmasan bile çok buyuk bir masraf maddi gücünü kazanamayan da evlenmiyor tabi fazlaca seçenek olması özgürluk dusuncesi ayrica aldatilma korkuları da bu durumu arttiriyor
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 6,4b cevap paylaştı. Akıllı oldukları için. Yok sorumluluktan kaçıyormuş falan filan, bunlar tamamen hikaye ve kızların uydurması.
Aklı olan insan evlenmez. Boşa dememişler gençken evlenin. Yaş ilerledikçe insan akıllanır. Aklı başında bir insan da asla evlenmez diye.00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4,4b cevap paylaştı. Çoğusunun sağlam kesin emekli olabileceği işi yok, geleceği belirsiz olan erkek evlenirse çılgınlık, çünkü hicbir kadın erkeğin kara kaşına kara gözüne eş olmaz erkeğin madden nasıl hayat sunacağına bakar ve başta iyi bile olsa para bittiği an erkekte kadında da aşk biter hayatın gerçeği böyle, zengin olan ya da çok sağlam mesleği işi olan erkekler evli bile olsalar peşlerinde en güzel kızlar var bunu herkes analiz edebilir tüm dünya da
00 Yorumla
+1 yılEkonomik sorunu vardır.
Kadınlara güvenmiyordur.
Sorumluluk almak istemiyordur.
Evlenmeyi saçma buluyordur.00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvlilik başlı başına sorumluluk isteyen bir şey
Sorumluluk almak istemiyorlar çünkü
Bekarken her çiçekten bal alıyorlar evlenince bu çiçekler azalıyor
Çoluk çocuk oluyor masraf evlenmeden düğün dernek borçlar kadın dırdıri 😁 bunlardan kaçıyorlar
Kadınlarda evlilikten kaçıyor ama erkekler kadar değil kadın olmak başlı başına bir sorumluluk zaten
Ergenlikte bu sorumluluklar öğretildiği için kadına bu sorumluluklar vız geliyor00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılilkin param yok. ikincisi oldu zengin oldum asla resmi nikahla biriyle olmam. hukuk kadinin tarafinda bu konuda.2 gün evli kalip nafaka ödeyemem. oldu resmi nikah yapildi evlilik sözlesmesi yaparim.. diger konu sorumluluk. sorumluluk almayi sevmiyorum. sevecegim insanin ölmesini de hastalik cekmesine falan da üzülemem. bir anlik mutlu olcam diye hicbir artisi yok bu işlerin.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3b cevap paylaştı. 1- Evlenince kendini salan, hiçbir şeyi umursamaz hale gelen eşler.2- Erkek tarafını soyup soğana çevirmeye çalışan kız tarafı3- boşanmaya kalktığında karşılaştığın maddi çöküntü İlk aklıma gelenler bunlar. Düşünsem dünya kadar konu çıkar.
00 Yorumla
+1 yıl18 inden itibaren koca koca diye aranan, kariyer okul eğitim gibi esaslardan haberi olmayan, evlenmekle başı göğe erecek sanan bir kısım Türk kızçeleri yüzünden
10 Yorumla
+1 yıl1- Türkiyede erkeğin üzerinde olan en büyük baskı maddi yönde ve parası olmayan veya az olan her erkek bundan kaçıyor. Para yetiştirememe kaygısı onları baya bir geriyor galiba.
2- Güven ve bağlanma problemleri yaşayan erkekler...
3 Hovardalık yapmayı seven bekarlığı sultanlık olarak yaşayan paşazadeler var ki onların evlilikle oynadığı köşe kapmaca 45 yaşlarına kadar devam eder gibi duruyor00 Yorumla
+1 yılBen kaçmıyorum. Şimdi evlenebileceğim birisi olsa evlenirim.
Ama genel olarak türk erkeklerinin çoğu sorumluluk almaktan ve maddiyattan korktukları için evlilikten kaçarlar.00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5b cevap paylaştı.
+1 yılGünümüzdeki her genç kız için hayaller paris.
Gerçekten sevip evlenmek isteyen erkek,
maddi açıdan zor durumda olsa,
koca yürekli o erkekle evlenmek ister misin,
sen ondan haber ver.00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı. Kadınlar eşitlik değil ayrıcalık istiyor özellikle maddi olarak erkeğe çok yük biniyo bu yüzden kaçıyorlar genelde. Ben karakteri ve maddi durumu iyi kız bulsam evlenirim
00 Yorumla
+1 yılÇünkü olurda anlaşamaz boşanırsan adalet olmadığından ve pozitif ayrımcılıktan donuna kadar alıyorlar sırf erkek olduğun için
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılHayat boyu mutlu olunabilecek kalitede bir kadın bulmak zor. Başta herkes mükemmel yüzünü gösteriyor. Samimiyet arttıkça soğutuyorlar kendilerinden
00 Yorumla
+1 yılValla şimdi ortalama hayat süren biri evlenmeye kalksa en az 300.000 girer. Yalnız ölürüm abi sorun yok 😃
01 Yorumla- 2 ay
Hiltonda mi evlenecek 300 ne
Aslında evlilikten kaçmıyorlar. Bu erkeklerin arkadaş ortamlarında hava atmak amaçlı söyledikleri kelimedir. Saçma ama öyle 😃
00 Yorumla
+1 yılTürkiye de yaşanılan ekonomik kriz , kız tarafının absürt istekleri, evlendikten sonra ömür boyu borç korkusu. Kadınların tripleri vs vs uzar gider
00 Yorumlakarı dırdırı düğün masrafı nafaka falan filan ben olsam ben de kaçarım
00 Yorumla
+1 yılKadının evliliğe olan bakış açısı sıkıntılı olduğu için.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılbu devirde maddi olarak geçinmek çok zor ondan dolayı
00 Yorumla Bence günümüzde kadınlar daha çok kaçıyor gibi gibi
00 Yorumla
+1 yılEvliliğe alınıcak bazı sorumluluklara hazır hissetmiyor olabilir
00 YorumlaHayat çok pahalı birikimsiz çok zor bir tercih birikim var ama evlenecek kız yok maalesef Şu an
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,7b cevap paylaştı. Omuzlarına yük bindiği için, kadın olsak sorun aksine omzundan yük kalkıyor
00 Yorumlagotu yemiyordur bir kişiye bağlı kalmaya 🙄
evlenmek isteyen gelse evleniriz de bir kaç seneye bize gelmiyor işte00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,8b cevap paylaştı. Kimsenin kaçtığı yok düzgün insan bulmak önemli olan
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 15,2b cevap paylaştı.
+1 yılçevredeki mutsuz biten evlilikler, sosyal ekonomik sebeplerden.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 9,2b cevap paylaştı.
+1 yılKim demiş sadece erkekler kaçıyor diye :D Keyifli günler..
01 Yorumla- +1 yıl
😃
+1 yılEkonomik olarak kendilerini yetersiz görmekten korkuyorlar 🙄
00 YorumlaBitmek bilmeyen istekleriniz, dır dır ve anlamsız tripler olabilir " bence " :)
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 372 cevap paylaştı.
+1 yılBen kaçmıyorum ama benc ehazır hissetmiyorlardır. Şahsen maddi durumum düzgün olmadan evlenmem
00 Yorumla
+1 yılCunkü kadınlar tehlikeli vede tuhaf varlıklar iyilere denk gelmek lazım
00 YorumlaMaddi, manevi yükün altına girmekten korktukları için.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Bu devirde kadınlar bile istemiyor, özgürlük güzeldir
00 YorumlaArtık çoğu kişi evlilikten kaçıyor, geneli bu şekilde insanların. Sebep de karşı tarafa güvenmeme
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 5,7b cevap paylaştı. Çok pahalı bide sorunluluk evdi arabaydı işti kadındı çocuktu
00 YorumlaTürk kadınları aşırı evlilik meraklısı yoksa erkekler kaçmıyor.
00 Yorumla
+1 yılAdalet kadından yana, kadınlar nafaka almak için iki gün evli kalabiliyor
00 Yorumla
+1 yılÇünkü evlilik erkek tokatlama müessesesine dönüştü hem maddi hem manevi
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,2b cevap paylaştı.
+1 yılSözde millet evlilikten korkuyo ama benim cevrem hep evleniyo
00 Yorumla
+1 yılSorumluluk bir kişiye bağlılık zor geliyor olsa gerek.
01 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 882 cevap paylaştı.
+1 yılTürk erkeği değil dünya genelinde erkekler evlilikten kaçıyor
00 Yorumla Masraf. Türkiye'de erkeğin üzerinde çok baskı. Hiç uğraşamam.
00 Yorumla
+1 yılTahammül sınırlarını aşıp fanusa koyduğunuz için olmasın
00 Yorumla
+1 yılMutsuz olmaktan korkuyor, sorumluluk almaktan korkuyor, aldatılmaktan korkuyor öyle işte
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇünkü kadınların çoğu para için evleniyor ve ne psikolojik ne de madden yardım etmiyor tabi hepsi aynı değil
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 9,3b cevap paylaştı.
+1 yılBağlanma sorunu. Bir kişiyle yapamıyorlar baksana buradaki sorularda bile bunu anlayabiliyorsun, aldatan aldatana.
03 Yorumla- +1 yıl
Aldatma soruları da hep kadınlardan geliyor ama
- +1 yıl
Soru konusu erkekler üzerinden olduğu için dedim, kadınlar olsaydı yine aynısını derdim. Şimdiki ilişkiler esktra berbat.
- +1 yıl
👍
Aşk İlişkileri konusunda 15,9b cevap paylaştı. sorumuluk kadın dırdırı çocuk zırzırı en büyük sebep
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılİlginçtir kimsede ekonomik boyutuna değinmemiş. Herkes zengin demekki.
00 Yorumla
+1 yılEskiden erkekler kızların peşinde gider di şimdi kızlar erkeklere tamağ 3diyor oldu devir kötüleşiyor hal böyle olunca erkeklerde daha cq seçici oluyor.
00 Yorumla
+1 yılBöyle bir ülkede, türk kızlarının hali, tavrı ve egosu ortada iken bir de bunlarla evlenip yuva mı kuralım? Ülkenin hali zaten ortada, bir de türk kızlarının tavırlarını kim çekmek ister?
00 YorumlaNe gerek var? Dertsiz başımıza dert alacağız.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsonun türk kızlarında aramak lazım. neden kaçırıyorlar erkekleri kendilerinden
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBi bardak süt için o kadar, yatırım yapıp mera kurulmaz
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılPara yok evlenicek kız yok hayat sancılı vakit yok hepsinin bütünü bu sonuç çıkıyor
00 Yorumla- Devamını Gör (74)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat