Turk erkeklerinin evlenme amaci bu sebepler mi? Deger, saygi, sevgi bulunmaz mı?

Nisanliyim. 1 yil sevgili kaldık. 4 aydir nisanliyiz. Yaza evlenecektik. Ama ben dün şoyle bir konusmaya denk geldim. Nisanlimin evine gittim. Kapıyı kizkardesi acti. Ailesini sordum.

Annemle babam disari çıktılar yoklar, abim xxx le icerde. (Yakin arkadasi) Bende istersen bir kahve yapayim sana sonra izninle ders calismaya gideyim dedi.(universiteye hazirlaniyor) sen dersine gec ben kahveyi hallederim iceriye gecerim dedim.

Kapıya yaklastigimda sunlari duydum. Sonunda evleniyorsun ha dedi arkadasi. Nisanlimda evet. Heyecanliyim ya. Duzenli bir hayat bir yerden sonra insanin kafasina yatiyor. Onceden evlenipte ne kadinin git gellerini, konusmasini cekeyim diyordum ama insan istiyor.

Duzenli iliski, ev genelde duzenli, işten sonra yemek hazir önümde, cocuk falan olsa oynarim, eglenirim vs dedi. Arkadasi da sunu dedi. Sen boyle hayal ediyorsun ama yenge sana ev işi, cocuk bakmayi falan yaptırırsa gorurum bu hayallerini, evinize geldigimde bana cay hizmeti, yaninda kek falan yaparsin belki dedi gulerek.

Nisanlimda yok. Hic elimi suremem. Bosuna mi evleniyoruz, bu kadar sıkıntıya giriyoruz. Işte yeterince yoruluyorum zaten. Kendi gorevlerini yapsın dedi.

Arkadasi da simdi calismiyor ama atanip calistigi zaman yapmak zorunda kalabilirsin dedi. Yok o zaman da yapmam. annelerden yardim alsin ya da kendi yapsin ama beni dahil etmesin dedi. Sonra baska konuya gectiler. Bende mutfaga geçip kahve yaptim kendime sonra yanlarina gectim.

Ki ne zaman geldin vs olmasin diye. Kardesi sonra soyler cunku su sira geldi diye. Bozuntuya vermedim duyduklarimi da. Kisa oturup kalktim zaten.

Yani insan oh be sevdigim kadinla evleniyorum, onunla uyanacagim, bir yuva kuracagiz, birbirimize her konuda destek olacagimiz bir evlilik hayal ediyorum falan der. Adamin hayali evlilik adi altinda kendine bedava hizmetci almakmis.

Ayrilacagim ama bu duyduklarimdan sonra bir daha bu işe girisebilir miyim bilmiyorum. Galiba cogu erkegin kadina bakis açısı da bu zaten. Ister calis, ister iyi bir kariyerin olsun, erkegin kafasinda obje ve hizmetciden baska bir konumda olamıyoruz. Bu durumun ne kadar asagilik hissettirdigini anlatamam.

Turk erkeklerinin evlenme amaci bu sebepler mi? Deger, saygi, sevgi bulunmaz mı?