Böyle çok paylaşıma denk geliyorum sizce de pandemiden sonra hayat farklılaştı mı?
2 ay
Böyle çok paylaşıma denk geliyorum sizce de pandemiden sonra hayat farklılaştı mı?
Hayat kalitesi ekonominin bozuk olmasından dolayı düştü bence. Yani pandemi değil ama son zamanlarda yaşanan olumsuzluklar ve artan dolar akaryakıt fiyatları insanların sosyal yaşamını çok etkiledi.
Evet en basiti üstünde dondurma yazan ürünlerin üzerinde artık sütlü buz yazıyor. Eskiden çikolatalar baktığımda çoğunda ayçiçek yağı görürken şimdi neredeyse her çikolatada palm yağı yazıyor. Dondurma ya da buzlu süt ürünlerinde de palm yağı görebiliyorsun. Kilosu 200 liraya sebze meyve alır hale geldik.
Eskiden hangi markete görsem cocuklarla dolar tasardi. Şimdi marketlerde çocuk göremiyoruz. Gördüğüm bir kaç kez de çocuk bir şey istedi annesi kasiyere ne kadar diye sordu. Fiyatı öğrenince kadın kalsın dedi.
Yaşlı insanların copteki şişe dergi vs geri toplayıp satıp geçimini sağlamaya çalıştığını 40 yıllık hayatımda son yıllarda gördüm.
71 yaşındaki adam inşaatta çalışırken düşüp öldüğüne dair haberleri keza gene son yillarda gördüm.
Trafik kazası yapıp insan öldürüp dışarıda gezenleri, bunların aleni bir şekilde göze soka soka yapılması gene bu son yıllarda gördüm. Eskiden en azından millet görmesin etmesin bilmesin cekincesi vardı artık o da yok.
Ülkede hayatın değeri kalmamış ki hayatın kalitesi olsun.
pandemiden sonra bütün millet eve yemek söylemeye alıştı, ortalık motorcu dolunca benim hayat kalitem düştü.
sokakta bir motorcunun sesi kesilmeden diğer motorcu geliyor. motor sesinden huzur bulamaz olduk.
saat gece 22:30 olduğu halde ben bu satırları yazana kadar bile 5 motorcu geçti.
akşam yemeği vaktinde ise hindistana dönüyor sokağın hali.
Öncesinde de pek kaliteli yaşamıyorduk ve ponçik ot gibi Yaşayıp gidiyoruz işte Neden yaşıyoruz niçin yaşıyoruz Dünyaya Neden Geldik bilmeden şuurunda olmadı ot gibi
Pandemiden sonra hepimizin dünyaya bakışı değişti 💭 Önce sağlık kaygısı arttı sonra ekonomik sıkıntılar ve belirsizlik duygusu çoğaldı. İnsanlar daha kaygılı oldu ilişkiler zorlandı ama aynı zamanda yalnızlığını daha çok fark eden çok kişi tanıyorum 💔 Bence hayat kalitesi düştü ama farkındalık arttı ✨ Sen de böyle hissediyorsan çok normal 🤗💙
Cevap
15Cevap
şu an düzeldi ortam.
Yook nerde smswmd
Pandemi dönemi sanki bir cesaret hapı olarak adlandırdığım aşılardan sonra insanlara haddinden fazla değişik şeyler oldu.
İçi boş insanlar kendilerini bir yere koymaya başladı ve yine o boş olanlar gibi onları destekleyenler tarafından hiçte hak etmediği yerlere geldiler.
Sahtelerin sahte olduklarını ortaya çıkartmaları için fırsat oldu.
Güzel bir kılıf buldular uyutmak için.
Kimileri için değişim dediler.
Kimileri için ise özgürlük.
İyi uykular.
İnsanlar asosyallesti bence. Eve kapanma bi alışkanlık oldu gibi.
Kalp krizi adı altında ölüm arttı ha birde ereksiyon sorunu yaşatır diyorlardı bende ters etki yaptı aşı
Pandemiden önce de hayatım kaliteli değildi
Normalleşme oldu fakat o dönemde bozulan şeyler tekrar düzelmedi. Misal evlilikler, sosyal ilişkiler
Üçlü maske + dezenfektan + kolonya + dört doz aşı bugünleri görmek icinmiş.
İnsanların kalitesi düştü yoksa hayat hala kaliteli insanlar kalitesiz defolu
Bana kalırsa pandemi işin bahanesi. 50 yıl sürmedi pandemi.
Bir cok sey degisti sey diyecem acab senin neyin ddgisti
Tabi hayat pahalılığı zirve yaptı
Düştü ayaklar altında
YOO FARKLILAŞMADI SADECE SİZİN GİBİ FAKİRLERİN FAKİRLİĞİ ARTTI AHAHAHAHAH FAKİRLER SİZİ AĞLAMAYA DEVAM MMMM. PARAN OLSAYDI BÖYLE DEMEZDİN AHAHAHAHAHA. HERKESİ SENİN GİBİ PARASIZ AÇ MI SANIYON AHAHAHAHAHAAA.
Yo aynı
düştü
Maalesef düştü
maalesef düştü
Çok düştü
Her şey düştü
Değişti evet.
pandemiye kalmadi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?