Gizli Üye(45 üstü)1 aySen muhafazakar olduğun için sana uygun olan yöntem görücü usulü ama bu yöntem yanlış.
Türk halkı çok gerikafalı olduğu için severek evlenmeyi hep çok kötü gösteriyorlar, görücü usulünü dayatıyorlar. Görücü usulü evlenenlerin romanlardaki gibi mutlu olduğunu, severek evlenenlerin düşman olduğunu zannediyorlar. Bi kere görücü usulünde aracılar eş adaylarını ballandıra ballandıra anlatır, aşırı kusursuz gösterirler çünkü evlenmelerini çok isterler. Bu yüzden görücü usulü evlilikte yalan çok yaygındır. Kendileri bulamadıklarından dolayı da görücü usulü tanışanlar eldekini kaçırmamak için evlenene kadar rol yapabilir.
Pısırık, asosyal, kendisi bulamayan, beceriksiz insanlar için en uygun yöntem görücü usulüdür. Ben öyle birisi olmadığım için görücü usulü evlenmem.
Bir de romanlardaki gibi mutlu olacaklarını zannederek evleniyorlar, çünkü görücü usulü çok abartılıyor. Birbirini sevmeden, aşık olmadan, bir şey hissetmeden evlenirlerse ya zamanla eşlerini sevmezlerse? “Zamanla sevilir” diyorlar ama garantisi ne?
Bir de şöyle bir şey var: görücü usulü evlenen erkek aldatır, çünkü sevmediği kadınla seks yapmaktan sıkılır ve sevmediği için ona üzülmez, acımaz; dolayısıyla aldatır. Dindarsa imam nikahıyla, değilse imam nikahı olmadan aldatır.
Aynı zamanda da en tehlikeli yöntem, çünkü görücü usulünde kimse kimseyi tanımıyor, aracılar bile birbirini tanımıyor. Mesela bekâr bir erkek varsa birisi o kişiyi başkasına söylüyor, o da etrafında tanıdığı yoksa başka birine söylüyor. Ağızdan ağıza araştırma yapılarak bulunuyor. Yani sizin sandığınız gibi görücü usulü demek aile çevresinden, ailenin bizzat tanıdığı biriyle evlenmek demek değil. Görücü usulü evliliklerin daha mutlu olduğu da Türk halkı safsatası ve taraflı istatistiklerdir. Neredeyse hepsi mutsuz; erkek karısına en başında âşık olmadığı için eşini çok sevmez ve devamlı kök ailesine ezdirir. Evlenmek için evlendiklerinden dolayı eş olamazlar çoğu; aileler yüzünden ve eşleri anlatıldığı gibi çıkmadığından sorunlar yaşar. Katlanmaya neden olacak bir sevgi ve aşk geçmişi olmadığından dolayı da severek evlenenler gibi sorunları alttan almazlar. Asla eşleriyle anlaşamazlar; birbirlerine alışık olmadıkları iki yabancı oldukları için sevişmeleri de zor olur. Ama severek evlenenler iki yabancı değil; onlar sevdikleri için en başından birbirlerine alışıyorlar ve birbirlerini arzuluyorlar. Bu yüzden severek evlenen kadınlar eşlerinden kaçmıyor. Görücü usulü evlenenlerin boşanmayanları da geleneksel tipler oldukları için boşanmazlar; “Sabredene Allah çok mükâfat verir” diye, “El âlem ne der?”, “Boşanınca geçimsiz derler” diye, aileleri destek olmaz diye boşanmazlar.
Evleneceğin kişiyi başkasının seçmesi ezikliktir. Evlenirken sana da fikrinin sorulması senin seçtiğin anlamına gelmez; sen sana seçilen hakkında karar verirsin. Aile zaten evladına eş seçmez, kendine gelin damat seçer, yani çocuğunun istediği gibi değil, kendi istediği gibi birisini seçer. Bu sebeple de görücü usulü evlenenler mutsuz oluyor.
Tamamen tesadüflere şansa ve başkalarının seçimine bırakılmış bir evlilik mutluluk getirmez.
İki kişinin ömür boyu birlikte yaşayacağı bir ilişki, birkaç sohbetle ya da aracıların aktardığı yüzeysel bilgilerle kurulamaz. Sevgililer kadar uzun, detaylı ve tanımaya yönelik vakit geçirmezler. Bu yöntem, geçmişten kalan alışkanlıkların modern hayatın ihtiyaçlarına uymadığı, hatta çoğu zaman zarar verdiği bir evlilik modelidir. Her şeyden önce görücü usulünde iki taraf birbirini tanımıyor. Aracılar da çoğu zaman gerçekten tanımaz; sadece duyduklarını aktarır. Böyle bir evlilik, insanların birbiriyle uyumlu olup olmadığını öğrenme şansını ortadan kaldırır. Eş seçimi, bir insanın verebileceği en önemli karardır ve bunu başkalarının filtrelerinden geçirerek yapmak hatadır. Bir insan hayat arkadaşını, en yakını olacak insanı, yoldaşını, diğer yarısını seçerken nasıl olur da işini bu kadar şansa bırakabilir?Aşık olarak evlenmedikleri için birbirlerine tahammülleri de yoktur, çünkü evlenmek için evlenirler. Severek evlenenler gibi eşlerini sevdikleri, onlarla bir yaşam kurmaya ihtiyaç duydukları için, bir hayat arkadaşına ihtiyaç duydukları için değil.
Evlilik, sorunlarla dolu uzun bir yolculuktur; arka planda sevgi ve gönüllü bağlılık olmadığı zaman en ufak problem bile ilişkiyi sarsar. Görücü usulü evliliklerde erkek çoğu zaman eşine yeterince bağlanamaz, çünkü kalbi daha en baştan o ilişki için atmamıştır. Bu nedenle eşini ailesine karşı korumakta zorlanır; gelin çoğu zaman aile baskısı altında kalır. İlişkide eşitlik, saygı ve ortak yaşam kuralları gelişmez; sadece herkesin kendi ailesinin doğruları vardır.
Bir başka problem de cinsellik alanında ortaya çıkar. İki kişinin birbirini tanımaması, duygusal yakınlığı olmaması, bedenlerini de tanımalarını zorlaştırır. Arzu, istek ve çekim zamanla oluşabilir belki ama çoğu durumda oluşmaz. Sonuç: iki yabancının aynı evde, aynı yatakta zoraki birliktelikler yaşaması. Severek evlenen iki yabancı gibi hissetmez ve öyle yaşamaz.Görücü usulü evlilik, adı hâlâ masum bir “tanıştırma” gibi dursa da özünde bireyin iradesini, özgürlüğünü ve kişisel mutluluğunu hiçe sayan bir düzenin kalıntısıdır. Sert konuşmak gerekirse: İnsan hayatı, iki ailenin pazarlık masasında kararlaştırılacak kadar ucuz değildir.
Her şeyden önce, görücü usulü evlilik insanı bir “projeye” dönüştürür. Seni tanımadan, hayallerini bilmeden, bir ömür ne istediğini anlamadan sadece “uygun” olduğun için birileriyle eşleştirirler. Bu sistemde sevgi yoktur; beklentiler, gelenek baskısı ve “el alem ne der” korkusu vardır. İnsan, eş değil, bir kalıbın içine zorla sokulan nesne hâline gelir.En tehlikelisi ise görücü usulünün çoğu zaman rıza ile baskı arasındaki çizgiyi belirsizleştirmesidir. “Biz sadece tanıştırıyoruz” cümlesi, çoğu kişide geri adım atma hakkının olmadığı bir psikolojik baskıya dönüşür. İnsan istemediği biriyle hayat kurmak zorunda kalıyorsa bu ne gelenektir ne kültür: Bu düpedüz özgürlüğün gaspıdır.
Evlilik, iki insanın gönüllü, bilinçli ve karşılıklı saygıya dayalı bir birliktelik kurma kararıdır. Görücü usulü evlilik ise bu kararı başkalarına devretmektir. Kendi hayatının kaptanı olman gerekirken seni başkalarının rotasına mahkûm eder.
Zaten İslamcı, pasif, pısırık, asosyal ve beceriksiz olmayanlar bu yönteme başvurmaz ve ihtiyaç duymaz.
Kısacası:
Görücü usulü evlilik yanlış çünkü insanı pasif bir obje hâline getirir, özgürlüğü yok sayar, baskıyı normalleştirir ve kişisel mutluluğu gelenek uğruna feda eder. Bu çağda kimsenin hayatı, başkalarının seçimine teslim edilecek kadar değersiz değildir. Özetle, görücü usulü evlilik modern dünyanın beklentilerine ve insanların duygusal ihtiyaçlarına uymayan, yanlış ve sakıncalı bir yöntemdir. İnsanlar kendi hayat arkadaşlarını kendileri seçmeli; ömürlerini tanımadıkları birine emanet etmemelidir. Evlilik kader değil, iki bilinçli insanın özgür iradeyle aldığı bir karardır; başkalarının yönlendirmesiyle değil.09 Yorumla- 1 ay
Kızzzzzzzzzzzzz ohaaa bunlar ne doğru tespitler benim bile aklıma gelmeyen detayları yazmışsın benim bile diyorum çünkü en karşı olanlardan biriyim maşallah sana maşallah ne kadar zeki bir kızsın hiç de üşenmemiş yazmışsın bu değerli yorumunu, cidden hayran kaldım sana maşallah diyeyim bir kez daha kraliçem.
Görücü isteyenlerin kesinlikle okumaları gereken aşırı doğru tespitler ay Allah'ım böyle zeki bir kadının olması bilsen beni ne kadar mutlu etti 🥹🩷🩷🩷
Umarım bundan sonraki hayatında son nefesine kadar hep mutlu olursun güzel bir ömür yaşarsın
(Benim sopyoseksüelliğe olan aşk..)
Cevap sahibi1 ayGüzel sözlerin için çok teşekkür ederim beni bu kadar iyi anlayıp hak vermen beni mutlu etti.🥰💐 Dileğin için çok teşekkür ederim ben de aynısını senin için diliyorum. Sen muhafazakarlığı savunan biriydin artık öyle değil misin? Muhafazakarlar görücü usulünden yana olur da o yüzden soruyorum.
- 1 ay
Evet dinime bağlıyım fakat öyle hemen hemen her şeye uyan biri değilim, Allah kaderimizi cüzi ve külli irade ile ayırmış. Evlilik insanın elinde olan bir şeydir din adı altında evleneceğim kişiyi başkasına seçtirmem ancak ve ancak ben seçerim, yorumun için teşekkür ederim güzel kalpli kadınnnn 🩷🩷
Cevap sahibi1 ayRica ederim 😇
İslam’da flört haram olduğu için muhafazakarlar görücü usulü evlenir ve hep severek evlenmeyi kötüler de o yüzden sormuştum- 1 ay
Flört haram olsun 3 ayda evlenip 50 seneyi birbirimize zehir etmekten iyidir 😂
50 günah kazanacağıma 3 yıl kazanayım, kadının cinsellikte erkeği red etmesi gunahmış 🤪 e o hâlde arzuladığım erkekle evleneyim de günah kazanmayayim 😂😂
Bazıları çok boş yapıyor ya.
Cevap sahibi1 ayE ama bunlar dindeki gerçekler.
Ayrıca severek evlenip 3 ayda evlenenler de var ve görücü usulü evlenenlerden daha mutlular- 1 ay
Evet gerçekler ama mantığı kurmak bizim elimizde, görücü olmuyor işte devir görücü deviri değil güven yok olmaz
Evet var öyleleri de
Cevap sahibi1 ayNasıl konuşuyorsun lan sen senin ar damarın çatlamış böyle müstehcen konuşulmaz olmayan insana nasıl ihanet edilsin saçma sapan konuşuyorsun önceki ilişkiler ihanet değildir
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 525 cevap paylaştı.
2 ayNe kadar argolu saçma sapan bir konuşma tarzın var ya sen bir insansın moruk grzklı gibi kelimeleri kendine nasıl yakistirabiliyorsun ağzın ne kadar bozuk. İnsanlar kendi hayatlarinda verdiği kararda ozgurler ve onlar kendi secimleridir konu ne olursa olsun bu sadece evlilik değil. Ucu başkasının zararına dokunacak şey değilse herkes kendi hayatında aldığı kararlarda özgürdür sana uymayan mantıklı gelmeyen şey ona mantıklı gelebilir buna biz fikir ayrılığı diyoruz insanların seçimlerinden dolayı onlara böyle hitamlarda bulunamazsin. Sana mantıklı gelmiyorsa sen öyle evlenmezsin severek evlenirsin bu senin seçimindir kimse bir şey diyemez ama sen gidipte ailelerin aracı olduğu bir evlilik cinsine böyle bir hitamda bulunursan olmaz
23 Yorumla- 2 ay
Bana gelen yorumlar çok düzgün ya bir de kibar konuşacağım, piyasayı turladiktan sonra benimle olan kızı terk ettikten sonra anamın bulduğu tek vasfı yemek yapacak olması çocuk doğuracak olması kadınla evlenen ben değilim belki görücü usulü evlenmişsin ve bu yüzden zoruna gitti bilmiyorum ama insanların gerçeklere bu kadar kör olması hiç normal değil.
- 2 ay
Ben hiç evlenmedim zoruma giden bir şey de yok sadece konuşma şeklinin insanlarla olan sohbet biçiminin saçmalığına değindim
- 2 ay
Peki, sana saçma gelmiş olabilir 🤔
Görücü usulü erkeğe ödül gibi bir şeydir.
Aile & Toplum konusunda 6,4b cevap paylaştı. Ben mantıkla ilerleyemeyecek kadar kalbiyle, ruhuyla, hisleriyle hareket eden biriyim. Karşımdaki insanda bana bunlarla gelmeli. Derin bir şeyler paylaşmalıyız, yaşamalıyız.
Mantıkla kurulmuş ilişkilerde derinlik olmaz, teslimiyet olmaz, tutku olmaz, ruhsal yakınlık olmaz.
Öyle bi sevgi bi saygı.. bana yetmez jsjs
Bir de eş seçimini aileye bırakan erkekleri ciddiye alamıyorum.
Genelde ailesinin güdümü altında yaşayan tipler oluyorlar. Hiç şaşmaz. Bir insan koynuna alacağı kadını/erkeği neden başkasına seçtirir ki..
Bilmiyorum sıcak bakamıyorum asla. Umarım başıma gelmez😃01 Yorumla- 2 ay
Ay sonunda...
İnan ben de hiç ciddiye alamıyorum, yorumlardaki kızların zeka seviyesi berbat açıkçası onlara üzüldüm kim bilir nasıl kullanılacaklar evlilik adı altında, değerli ve güzel yorumun için teşekkür ederim %100 katılıyorum her kelimesine.
2 ayRastgele biriyle evlenmek istesem yarın hemen evlenebilirim. Düzgün bir insan bulmak, uyuştuğun kişiyi bulmak zor. Günümüzdeki kadınların çoğu eğlence arayışında. İstiyorlar ki 30 yaşına kadar her gece kulübüne, bara girsinler ve istedikleriyle yatsınlar gezsinler kimse bir şey söylemesin. 30'a kadar tabi hem yatakta hem sosyal hayatta çok fazla karaktersize denk gelip sonunda akıllanıyorlar. En son da benim gibi hali vakti yerinde, durumu iyi bir kerizle evleniyorlar. O yüzden boşanmalar fazla, düzgün evlilikler az. Kimse kimseyi idare etmiyor. Evlenmelerine rağmen iki taraf da gece kulübü, karşı cinsle takılmacalar falan istiyor. O zaman niye evleniyorsunuz ki? Toplumun düzelmesi zor.
12 Yorumla- 2 ay
Biz erkekler neden bu kadar masumuz, evden işe işten eve giderken kadınlar neler yapıyor 🥺🥺
- 2 ay
Erkeklerin de kadınların da çoğu bozuk. Keşke taş devrinde yaşasak da üç beş dinozor avlasak
Yapay Zeka Cevapladı
Öfkeni çok iyi anlıyorum 😂 Bu konuda yalnız değilsin, çevrede gördüklerin sinirini bozmuş belli. Ama görücü usulü evlenen herkes özgüvensiz değil. Bazısı aile desteğini seviyor, bazısı da kendi çevresinde uygun kimse bulamıyor. Önemli olan senin ne istediğin 💯 Kendi hayatında sınırını net koy yeter 💔✨💍
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
61Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149b cevap paylaştı.
u 2 ayben görücü usülü evlenmem.
04 Yorumla- 2 ay
😂😂😂😂
- 2 ay
?
- 2 ay
Sana yakışacağını düşünmediğimden güldüm kötü bir şey olarak algılama lütfen sufjshdjs görücü ve sen uzaksınız biraz 😂
- 2 ay
Evet güvenmeden sevmeden evlenmek bana göre değil :D
Gizli Üye(25-29)1 ayHayır değil. Düşündüğün o 'hiç tanımadan evlenme' devri kapandı artık. Şimdiki görücü usulü aslında 'referanslı tanışma' yöntemi. Aileler veya dostlar tanıştırıyor, gerisine yine kişiler karar veriyor. Uzun süreli buluşmalar, konuşmalar oluyor ve iki tarafta tamam derse işler ciddileşiyor; kimse kimseyi zorla nikâh masasına oturtmuyor. Artık kimse sevmediği kişiyle evlenmek istemiyor. Kendi bulduğunla evlenince boşanmama garantisi mi geliyor? Kendi bulup da 6 ayda boşanan binlerce insan varken, yöntemi değil karakterleri eleştirmek daha mantıklı. Boşanma masrafı her iki durumda da aynı, asıl mesele doğru kişiyle evlenmek.
Asıl özgüvensizlik, başkalarının hayat tercihlerini 'beceriksizlik' olarak alıntılayıp kendi yöntemini tek doğru sanmaktır. Herkesin sosyal çevresi geniş değil ya da insanlar vaktini Tinder, Instagram köşelerinde harcamak istemiyor olabilir. Bu bir tercih, yetenek meselesi değil.
Bu arada aşağıdaki kişinin yorumuna ithafen;
Bu kadar uzun yazdığına göre bu konu senin canını epey yakmış ya da çok korkutmuş. 'Elimi sallasam elli kişi' diyorsun ama o elli kişi içinden seni gerçekten tanıyacak birini bulamamış olmanın acısını başkalarının tercihlerine 'eziklik' diyerek çıkarıyorsun. İstatistiklere bakarsan, o çok övdüğün 'modern aşkların' çoğu ilk krizde patlıyor. Gerçek eziklik, insanların hayat tercihlerine hakaret edecek kadar sığ bir bakış açısına sahip olmaktır.
"Türk halkı severek evlenmeyi kötü gösteriyor" demek, bu ülkede hiç yaşamadığının ya da sokağa hiç çıkmadığının kanıtı. Bugün Türk medyasında, dizilerinde ve şarkılarında 'aşk evliliği' kadar kutsanan ve pazarlanan başka bir şey yok. Bütün popüler kültür bunun üzerine kuruluyken 'toplum aşkı kötü gösteriyor' diye mağduriyet kasmak, sadece kendi kafasındaki hayali düşmanla savaşmaktır.
Kendi milletine 'gerikafalı' diyerek kendini üstün görme çabası, aslında kendi düşüncelerinin ne kadar içi boş olduğunun en net kanıtı. Gerçek vizyon, farklı hayat tarzlarına ve tanışma yöntemlerine saygı duyabilmektir; kibrinin arkasına sığınıp topluma hakaret etmek değil.
13 Yorumla- 1 ay
Tamam evlen bu benim düşüncem sonra ağlama kocam beni sevmiyor diye
Cevap sahibi1 ayEvlenirim çünkü bu utanılacak bir durum değil. Ha bu arada bilmiyorsun ama görücü usulünde de sevmeden evlenilmiyor. Önce bunu öğren sonra yorum yap
- 1 ay
Erkekleri o kadar masum sanıp sevdiğini sanman.. o köprüyü geçene kadardır, sevgilisinden ayrılıp köprüyü geçene kadar seni sevme rolleri yapar ancak.
1 ayYazdıklarınla hayatı sadece at gözlükleriyle gördüğün. Etrafından gördüklerini dar zihniyetinle yorumladığın ve bunu da çok haklı olduğunu düşünerek paylaştığını görünce senin adına üzüldüm. Aile büyüğü, gelenek görenek, büyük söz, yaşanmışlıklar, kısacası tarih... Geçmişten ders çıkarmayanın geleceği bulanık olur. Senin fikir ve zihniyetin gibi
Şimdi sen görücü usulü sadece gelen kişiyi bi bakışta evet veya hayır olarak basite indirgenmiş olabilirsin ama bu senin düşündüğün kadar basit ve yüzeysel değil. Uzun uzadıya anlatılır ama karşıda olgun bir birey olmalı ki anlatılan anlaşılsın. Ama yazdıklarımı buraya kadar okuyan için bir büyük sözü bırakayım "Dalından uzağa düşmeyen" meyve, toprağına (ailesine) yabancılaşmamıştır."
Velhasılıkelam samanlıkta iğne aramakta sana kolaylıklar dilerim...
13 Yorumla- 1 ay
Artık bir şey demeyeceğim altta +45 üstü bir gizlinin (kadın) yorumunu okuman yeterli bak bakalım biz görücü usulünü senin gördüğümüzü iddia ettiğin şekilde mi görüyormuşuz, yoksa sizin bilmediğiniz şeyleri mi biliyormuşuz.
- 1 ay
Çok gezenin ayağına bo*k bulaşır, bilmiş hanım. İşin usülde değil de karekterde olduğunu anladığında umarım bol hatalarla yıllarını harcamış olmazsın. Kimse görücü veya sevgililikte tam mutluluğu garanti etmiyor. Mesele doğru insanı doğru zamanda bulup sağlıklı iletişimi kurmaktır. Bunun için 100 kişiyle muhatap olman gerekmiyiyor. Bir insan bir insanı uzaktan gördüğü saygı vaya muameleyle bile bir fikir edine biliyor. O yüzden olayı bu kadar dramatikleştirme.
- 1 ay
Ben zaten işin karakterde olduğunu biliyorum hatta birçok kızın aksine erkeğin ne cüzdanında ne boyunda gözüm var sevgi olsun max 50 yıllık hayatıma güzellik katsın yeterli ama karşıma çıkan beklentilerimin çok çok üstünde oldu 🧿🪬
Görücüde her ne kadar kabul etmesenizde sahtecilik var masum değil öyle zannediyorsunuz neyse herkes deneyimleyerek yaşasın görsün.
Beceriksizlikle alakası yok mesleğini eline almış eli yüzü düzgün elini sallasa ellisi olan bi erkek var bir sürü ama görücü usulü ile evleniyorlar neden çünkü aileler ve baska insanlarinda da o kişi hakkında bilgi sahibi olması daha ise yarar, bi kişi ömrü boyunca yalan söyleyemez çünkü illa ortaya çıkar görücü usulünde de zaten o kişinin genel hayatında nasıl bi insan olduğun etraftakiler bilgilerince söyleyip öneriyorlar, insanların bakış acılarını küçümsemeden önce mantıklı düşmeye çalışın biraz sizde lütfen
14 Yorumla- 2 ay
Sence ailesi ve çevresi gelip onu kötüleyecekler mi? Tam aksi pohpohlaya pohpohlaya anlatırlar 😂 senin ailen seni evlendirse iki yumurta kırmayı bilmiyor diye kötülerler mi mesela? 🙄
Mantık diyorsun da bence önce sen biraz düşünmelisin kötü algılama sadece görücü usulünü masum sanman komik. - 2 ay
Çevresi demişim ya ablacığım? Sevgili olduğun birini de sorup soruşturabilirsin, komşu nereden bilsin milletinin evinin içini sen herhalde birbirinin tuvalet sıklığına kadar bilen köy insanlarından bahsediyorsun.
2 ayAilelerimiz görücü usulü evlendi evet ama şu an kimse bence görücü evlenmek istemez herkes artık son çare olarak görüyor da sen ne zaman istersen o zaman evlenirsin herkes kendi kararını kendi verir aileye bağımlı kalmaz ailemiz bizim mutlu olmamızı istiyorsa kendisi sevsin her şeyi görsün demeli insanlar neden mutsuz olduğu bir şeye daha çok yakınlaşıyor gerçekten anlamıyorum zor kolay değil seçici olmak lazım bulunca da bırakmamak lazım sonuçta kim düzgün ki artık ailelerimiz evlendirirken mutsuz olabilme ihtimalimizi düşünseydi herşeyi hemen istemezdi lütfen mutsuz olacağınız tercihler yapmayın geri dönüşü yok ⛔🙂
02 Yorumla- 2 ay
Kraliçesin❤️
- 2 ay
Teşekkürler sende öyle 🥰💅
- Aile & Toplum konusunda 576 cevap paylaştı.
2 ayBana göre görücü usulü evlilik özgüvensizlik değil ama sağlıklı da değil. Çünkü insan hayatını paylaşacağı kişiyi kendisi tanımalı, karakter uyumunu, değerlerini ve bakış açısını birebir görmeli. Aileler destek olabilir ama seçimi bireyin kendisi yapmalı.
Aşk ve saygı olmadan yapılan evlilikler uzun vadede yürümüyor. Evlilik sadece “yaş geldi” diye yapılacak bir şey değil, ciddi bir hayat ortaklığı.
O yüzden ben kendi tanıyarak, anlayarak ve gerçekten uyum yakalayarak evlenmenin daha doğru olduğunu düşünüyorum03 Yorumla- 2 ay
Hah ağzına sağlık yürü be önden ajdjsj
- 2 ay
Teşekkür ederim annem bile bana kaç defa görücü çıkarmaya çalıştı ki ben erkek olduğum halde ama ben hep mani oldum.
Görücü usulü evet hızlıdır ama kırılgandır. Evlilik sadece yaşa bakarak değil sevgiye ve aşka bakılacak bir müessesedir. - 2 ay
Anlamıyorlar ki evliliği çocuk yapmaktan ibaret, seksten ibaret sanıyorlar 😂
- Aile & Toplum konusunda 623 cevap paylaştı.
1 ayŞöyle cevap vereyim 40 yaşına kadar evlenememiş biri olarak...
Bu yaşıma kadar "Ayşe yemeğe çıkalım bu akşam?" dediğim de " Aaa neden olmasın?" diyene rastlamadım. İsteyen de istemeyen de "Biz sadece arkadaşız" diyor.
Arkadaş gibi davranınca da "Dalga mı geçiyorsun benimle? " diye çıkışıyor.
"Ya aman naz yapıyor hadi biraz üstüne gidelim " desem "TACİZCİ" damgası yeme riski var.
"Hayır, Hayır demektir, ağzından ne çıkıyorsa o esastır benim için "diyip
"Hayır" diyen her kızdan uzaklasınca "Ezik" diyorlar.
Şimdi madem ki çok biliyorsun yiğenim, ben ne yapmalıyım?
10 Yorumla Özgüvensiz mi 10 sevgili olup ayrilanlar peki? Acaba evlenicek mi bu senede geçsin seneye evleniriz inşallah demekle ömürlerini harap etmiyorlar en azından direk evlenmek isteyenle muhatap olup kendilerine bir yol çiziyorlar mutlu olanı var mutsuz olanı var ama en azından bir döngünün içinde senelerini harap etmiyorlar..
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı.
1 ayOnlar bahtım kapalı derler, ben beceriksiz derim açıkçası... Aşkı, iletişimi, karşı cinse nasıl davranılacağını bilmeyen tipler genelde. Ya da kültürel baskıya maruz kalanlar. Görücü usulü evliliklerin daha uzun süreli sürdüğünü, ayrılmaların az olduğunu söylerler mesela. Adam zaten hatunu zar zor bulmuş, normal şartlarda o adamı kimse çekmez zaten, bir de ayrılacak mı :) Kadında da durum aynı, ne yaşarlarsa yaşasınlar aman sus boş ver deyip evliliğe devam ederler...
10 Yorumla
2 ayYorumlarda ama "onlar daha mutlu 🥹" diyenler neyin kafasını yaşıyor ya sanki görücü usulü evliliğin yaygın olduğu dönemde yemeğin tuzunu az bir şey fazla kaçırdı diye dedelerimiz nenelerimizi ahşap sazla dövmüyormuş gibi
110 Yorumla- 2 ay
Ulan bu kızlar senin aklına kurban olsun
Bir erkek olarak bu yorumu yapıyorsun onlar kadın ve hâlâ körler sanırım ben boşuna tc kızı biraz slk demiyorum 😂😂 - 2 ay
Bunların farkındalığında olmak için temel bir zekaya sahip olmak yeterli ancak yorumlardakilerde sevgisizlik artı zeka geriliği kombinasyonu sezdim bazıları kin kusmuş bazıları düm düz saçmalamış, bu kafayla sevilmemeleri çok normal. Pekte şaşırmadım çünkü bu sitede normal sayılabilecek bir insana denk gelmek en sıcak çöllere kar yağması kadar nadir görülen bir olay.
- 2 ay
Bir de bana kaba demişler evet kabul ediyorum kabayım çünkü inanılmaz linç edildim mutsuz boktan evliliklerindeki kin ve nefreti bana kustular ben de hak ettikleri gibi konuştum yorumlara bakarsan yediğim linci görürsün, boklarında boğulsun cahiller.
- 2 ay
Yorumdakilerden daha kaba değilsin hakareti geçtim direkt küfür edenler olmuş.
- 2 ay
Birde evlilik için tanımanın yeterli olduğunu düşünmeleri yok mu kdjdhzhn hatta buna bile gerek olmadığını söyleyenler olmuş resmen
Korkunç ama bir o kadar da komik bir zihin yapısı mdjxhxh - 2 ay
Napsinlar garibanlar bunu başarı sanıyorlar 😂 yazık ya üfff bir kez daha soğudum milletten
- 2 ay
Yorumdakilerden daha kaba değilsin hakareti geçtim direkt küfür edenler olmuş.
Var derin yaraları - 2 ay
Bu kafayla görücü usulü dahi evlenebilmişlerse yine iyi zaten onlara göre başarı 😃
- 2 ay
Birbirlerini buluyorlar işte ajdjsjhsajf 😂
- 2 ay
Öyle olsa gerek cmchxhz
Valla özgüvensizlikten ziyade artık milletin birbirini tanımaya dermanı kalmadı kolaya kaçıyorlar herhalde. Ama yine de bu devirde hayatını başkasının seçimine bırakmak büyük cesaret ben hayatta yapamazdım.
11 Yorumla- 2 ay
Zekana kurban olsun kezban kızlar.
Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı. Önceden daha çok insanlar misafirliğe güne vs gittiği için ki o zamanlarda genelde erken evlilik de çoktu, diğer durum kız erkek ilişkisi gezmesi buluşması o zamanki kafalarda ( ki günümüzde de çok değişmese de kısmen daha normal) aile baskısı çoktu, hoş karşılanmıyordu o yüzden de görücü usülünde de akraba evlilikleri yaygın oluyor, gibi gibi bir çok sebepten dolayı yaygındı şu an artık nesillerin düşünce yapıları hayata bakış açıları da değiştiği için o zaman normal görülen şu an pek de normal gelmiyor. Şahsi yorum olarak da özgüven eksikliği olduğunu düşünmüyorum arkadaş çevremizde bile şu kızla/erkekle iyi anlaşırsın diyenler illa ki olmuştur ( hiç olmazsa bizim zamanımızda deniyordu şu an ki nesli bilmiyorum) o yüzden aynısının laciverti düşüncesindeyim.
00 YorumlaNeresinden tutarsam tutayım çok saldırgan ve mantık dışı bir soru ve yorum olarak gördüm bu tavrını. Sen görücü usulünü çok yanlış anlamışsın ve insanlara da hakaret ederek kendini haklı çıkarmaya çalışman tam bir embesilin yapacağı tarzda bir hareket. Eminim sen evlenirsen çok uzun sürmez boşanırsın çünkü bu mantıkla evliliğe uygun birisi gibi görünmüyorsun.
24 Yorumla- 2 ay
Tamam dayicim
- 2 ay
Dayı tamam görücü evlendin karını sevmiyorsun sinirini benden çıkarıyorsun 😂😂 bana ne aw ben mi dedim evlen yol al
- Aile & Toplum konusunda 350 cevap paylaştı.
2 ayGörücü usulü kadr tehlikeli bı durum yk.
Nerde işe yaramaz erkek var sağda solda ailesi adam eder die evlendirmeye çalışıp kız ario e kız tarafi sağ sola sorguluo falan millette iyi deyp ggecio onlarda gerçekten iyi sanip kızını verio olan kıza oluo16 Yorumla- 2 ay
Aşırı aşırı doğruuuu!! Hay ağzına sağlık sonunda anlayan zeki bir kadın düzgün açıklama yapan bu işin tehlikesini anlatan bir kadın!!! Yorumlardaki saf kadınlara acıdım.
- 2 ay
Bizzat kendi amcam bunu yaptı işe yaramaz oğluna reşit bile olmayan kızı aldı kızıla yapmadıkları kalmadı kız en sonda bıraktı gitti kaçtı. Kadının cocugnu bile elinden aldılar düşün.
- 2 ay
Smdi gene arayışa girmişler oğlu icn kim verir onlara kız derken gene millete para verip oglunu ovsunler de kız bulmaları kolaylassn die midem bulanio bu tiplerden.
- 2 ay
Diyorum yaaaa erkeklerin işine geliyor tabi savunacak Allahsızlar: )
Ama kadınların aptallığı beni benden alıyor ulan bu ülkede hâlâ akıllanmayan kadınlar var ya yemin ederim ki sağlam g. zekalı olmalılar 😂
Allah onların b@lasını versin pedofili desen var şiddet desen var anne ile çocuğu ayırmak desen var sağlam ceza almaları gerekiyor - 2 ay
İnstada denk geldim boşanmış erkekler WhatsApp grubu kurmuş velayeti annede olan çocukları kadınları oyuna getirterek aliolar nafaka vermemek adına Ebu Cehil olmuş hepsi
- 2 ay
Sırf fazladan bir iki üç hayat kadınlarına gitmek için bunların hepsi 🤢 aklı olanın bunlarla uzaktan yakından alakası olmaz
- Aile & Toplum konusunda 433 cevap paylaştı.
2 ay19 yaşındaki bacımızdan tavsiyeler🤪
Kısmen haklısın, eskilerin boşanmaya cesareti, destekleyeni yokmuş ondan boşanamamış birçoğu bence.
Görücü usulüne bende çok karşıydım ama zaten şimdiki görücü usulü eskisi gibi görmeden, tanımadan vakit geçirmeden evlenmekten ibaret değil.15 Yorumla- 2 ay
Akıl yaşta değildir baştadır atasözünü bilir misin ablacığım 😂
Belli ki sen görücü usulü evlenmişsin bu kadar zoruna gittiğine göre, kendini mutluyum mutluyum diye kandırıp teselli etmeye devam et beyni kandırmak da işe yarayan bir yöntemdir sonuçta. - 2 ay
Evli değilim, aklın zerresi yok sende besbelli. Bu kadar saldırgan olma. Şuradaki en gereksiz üye sen olabilirsin dünki b... seni
- 2 ay
Üf fincan seçiminden belli ne olduğun hadi yol al teyze
- 2 ay
Hahaha fincanımı ye totommm
- 1 ay
Tabi sen evlenmeden oranı buranı mıncıklatmayı seviyorsun size göre boşanma sıradan evlenmek yuva kurmak degil zora gelince boşan sanki bir daha evlenince farklı olacak senin evlenmeden kafandaki aman canım yürümezse boşanırım var görücü usulü evlenmek ilk erkegi ilk kadını olmak birini seviyorum diyene kadar kaç erkekle buluşup geziyon veye kaç kadınla buluşuyor sonunda birine demir at 6 ay sonra anlaşamadık boşanıyoruz ne oldu bu ara kız hamile kaldı ana ayrı baba ayrı hani aşıktın seviyordun ananı babanı karşına aldın nerde sevgi aşk seviyordunya boş boş konuşmayın herkes görücü usulü evlenenler kadar uzun evlilik yapanları aşagılamasın önce kendinizi sorgulayın
Gizli Üye(25-29)2 aybu yazdıkların çok saçmaydı öncelikle belirtmem gerek. çünkü görücü usulu evlenen insanlar zaten sevdigi için evlenmiyor. Sevdikleri insanla evlenemedikleri için ve sevdigi insanı unutmak için sevmedigi insanla evlenmek istiyor. Beceriksiz oldugu birisini bulamadıgı için degil. Örnek : ben daha ne diyim sana yani. Şimdi sevmedigim birisiyle evlencem, yani mutlu'da olmicam, bir beklentimde yok açıkcası,
113 Yorumla
Cevap sahibi2 ayYüzügü de kabul ettim aha ben gidiyorum evlenmeye cidden bu yoldan geri'de dönemem artık, o kadar kabul ettim. şimdi sözümden nasıl dönicem ,
Cevap sahibi2 ayŞimdi gitsem yüzügü versem çocuk dicek ne oldu ne dicem ne açıklıcam ben buna
Cevap sahibi2 ayMantıklı birşeyde aklıma gelmiyor
Cevap sahibi2 ayzaten yalan söyleyebilen birisi'de degilim.
Cevap sahibi2 ayÖlsem daha mantıklı gibi geliyor şimdş
- 2 ay
Sen çok mantıklısın ya 😂 daha ne yaptığını bilmiyorsun
- 2 ay
Sanki çocuk oyuncağı kız sen ciddiyeti farkında bile değilsin
Cevap sahibi2 ayKimse çocuk oyuncagı demedi. Evlilik müessesi resmi bir kurumdur ve ciddi meseledir. insan hayatını birleştiriyor sonuç olarak. Herkes kendi hayatını ve düzenini kurar kimseyi kimin ne yaptıgı ilgilendirmez tıpkı şu an senin yaptıgın gibi. Başka insanlara ve hayvanlara , zarar vermedigin sürece ne yaparsan yap,
Cevap sahibi2 ayBurada ciddi olacak bir şey yok. ciddiyet diye bir şey yok herkesin yaşam tarzı, yaşama biçimi kültürü farklıdır.
Cevap sahibi2 aySen portakal'dan elma olmasını bekleyemezsin.
- 2 ay
Hem gerçekleri farkındasın hem de bu şekilde konuşuyorsun cidden millet sıyırmış 😂
Cevap sahibi1 ay1 kişiye seslenirken millet demezsin ismiyle hitap edersin. ayrıca burası türkiye biraz yaşadıgınız ülkenin farkında olun.
Cevap sahibi1 ayYani burası çin degil, burası japonya degil, burası almanya degil, çok bir beklentiye girme bence
Aile & Toplum konusunda 415 cevap paylaştı. Görücü usulü ile özgüvensizliğin bağlantısı ne? Ha bide sanki aşık olup evlenen insanlar sorun yaşamıyor. Emin ol mutlu insanlar vardır. Sizin sevip aşık olarak evlendiğiniz insanlar çok mu düzgün, aynı eve girmeden kimseyi tanıyamazsın. İsteyen yapar istemeyen yapmaz. Gereksiz bir konuşma olmuş. İstemiyorsan görücü usulü yapmazsın oldu bitti.
20 YorumlaCok sacma neden görücü usulü sorun olsunki etrafımda bir suru kisi bu sekilde evlendi ve flört ile tanıyanlardan daha mutlular sonucta görücü usulü araci sayesinde 2 insanin birbirini tanımasıdir oyle hemen evlenecekler degil ya biraz tanıcaklar birbirlerini
02 Yorumla- 2 ay
Sorumu cevapla ne o hassas yerden mi 😂
biraz olayı yanlış anlıyor İslam adabında bir evlilikten bahsedeceksek görücü usulü olmalı nikah olmayana kadar da hani ten uyumu diyorlar ya diyoruz ya temas olmamalı bu Allahın emridir görücü usulü dediğiniz şey o kadar da kötü o kadar dar bir pencere değil ilk görüşme birilerinin nezaretinde olma koşulu var bunun arkasında ikinci üçüncü dördüncü görüşmeler var yani iyice birbirlerini tanımaya fırsat veriyor daha sonra baş başa birbirlerine konuşmaya fırsat tanımaya fırsat veriyorlar ve dolayısıyla büyüklerimiz boşanma kelimesini ne olduğunu bilmiyorlardı fikrimi sorarsanız ben mağarama geri dönüyorum orada mutluyum
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 9,5b cevap paylaştı.
2 ayelini sallasan 50 tane abaza üşüşür başına. görücü usulü dediğinde zaten birilerini seni tanıştırıyor anlaşırsan seversen evleniyorsun. aynı arkadaşının seni başka bi erkekle tanıştırması gibi. bu usulde en azından niyetler yüzde 99 belli. sen elini salla kaç tanesi sana nikah kıycak
30 Yorumla
1 ayYani ben bir şey söyleyeyim mi sana artık ben kadının bir para karşılığı satılan varlık olduğunu Düşünebiliyor musun Hani bu hayatın boyunca benim hani bir kız arkadaşım Özgür olmadık ki ki ben az önce starbucks'tan geldim Yani kadın hani şuna bakıyorum Para yani eskorta gitsem hani bir kadınla birlikte olsam rahatlar mıyım diye düşündüm Düşünebiliyor musun Hepsi 5 dakikalık iş bu kadar zor olan bir hayat daha hala Hani sen bana aşk meşk bahsediyorsan Sanmıyorum ya
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. yoo. bu iş kısmettir bebiş. bakarsın sende 40 yasına kadar evlenemezsin. o ilahi bişey. su anda muhtemelen ergen yaslarındasın. zamanla dusuncelerin olgunlasır. mesele aday bulmak değil ciddileştirmek. güvenmek. yoksa sen bi kızçesin. az cok güzelliğin varsa ekrek dediğin denizde kum senin icin.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 567 cevap paylaştı.
2 ayNe kadar boş bir suru sanane baba isteyen istediği gibi evlenir, denemiştir olmamıştır bu yolu deniyordır ya da ona göre bu mantıklı geliyordur kendi bulup evlenince ne fark ediyor özgüvenli mi olunuyor sen özgüvenli ol görücü usulü evlenme isteyen istediği gibi evlensin niye dert edindin ki bunu😄
Benim kanaatime görede aşk yoksa ha görücü usulü ha çevreden bulup evlenme ikiside özgüvenslzlik aşksız sevgisiz evlilik başlı başına özgüvensizlik o yüzden bu kadar kasma yani kral😄01 Yorumla- 2 ay
Kaldı ki aşık olarak evlenenlerde çok farklı değil iki üç sene boşanıyorlar😄
Görücü usulü evlenip mutlu olanda var boşananda var sevip hayal kırıklığı yaşayanda var. Biz kendimiz bulduk görücü usulü istemedikte ne oldu belki görücü usulüne şans versek farklı olurdu nasip bu işler özgüven mözgüven işlerini çok büyük konuşma😄
Gizli Üye(18-24)2 ayÇoğu okumamış, ellerinde meslek yok, çalışmaya tecrübeleri yok napsınlar ailelerinin gtunun dibinde oturup onların lafını dinlemek zorundalar. Böyle bir arkadaşım vardı benim ben sana ayarlayım bir tane konuş tanış diyordum ailem istemezse olmaz diyordu acayip tipler
05 Yorumla
Cevap sahibi2 ay@userdeniz ailesinin lafına bakıyor hâlâ bekar
- 2 ay
Ahahhahahahaah ayyyy işte senin gibi zeki kızlar için feministim
Yorumda bana saldıran aptal kadınlar ise şiddeti bile hak ediyor 😂
- Aile & Toplum konusunda 304 cevap paylaştı.
2 ayAblacım büyük konuşmamayı çok acı bı şekilde tadacaksın da ne zaman bilmiyorum.
Haklısın kadın erkek ten fazla ne var da herkesle evlenilmez, ortalık şu an çok kötü10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 916 cevap paylaştı.
2 ayBu olay genelde senin gibi zamanla yaşadıkları ile özgüvenini yitiren kişilerin 25 yaşından sonraki yaptığı iştir. Aileler uygun ise adım atılır. Mantık çerçevesinde. İt Kölük işi olmaz. Sokak tan tutulan it evde durmaz
02 Yorumla- 2 ay
Benim gibiler? 😂😂 Dayicim hadi yol al yorumun için teşekkürler bu kadarı yeterli hadi 😂
- 2 ay
Dayın sana bir dayar, diğer dayayanlarin birer hiç olduğunu dayadiginda hissedersin zilli.
Hayır değiller en doğrusunu yapıyorlar. Buna özgüvensizlik diyen kendi yaşamını sorgulasın bence
34 Yorumla- 2 ay
Tm PUHAHSHAHSAJDHAJHDHS normalini denenebilirini de geçtik en doğrusu oldu bide 😂😂
- 2 ay
kızlar ben mağarama geri dönüyorum görücü usulünün gözünü seveyim bir kadın başka bir erkekle cinsel ilişki yaşadığı zaman bilimsel olarak yaklaşık altı ay yanlış hatırlamıyorsam ya da bir yıl onun DNA’sı üzerinde taşıyor hamile kalmasa bile dolayısıyla hemen arkasından başka bir erkekle birlikte olduğu zaman ortaya bir * çıkmış oluyor modern hayatın * ile süslenmiş güzellikler yaşam biçimi dolayısıyla ben mağarama geri dönüyorum
- 2 ay
Kudurukluğa bak 30 yaşındaki kadınsın az ağırlığın olsun, sen evli olmana rağmen burada cinselliğinden bahsedip ilgi almaya çalışıyorsun şimdi kuduracak yok öyle şey yok iftira diye 😂 eski sorularını ve yorumlarını bilen bilir, gelmiş gençliğimi kıskanıyor ergen diyerek erkeklerle haşır neşir diyerek ki tanışmıyoruz bile yazık lan ahdjfj
Uzun süren mutlu evlilikler hep görücü usulü olanlar sokakta onunla bununla karıştırıp sonra sana demir atan kızlar her şeyi senden önce yaşamış sende aradığını bulamayınca hadi boşanma davası açılır yuva dağılır ikiside ne oldugunu anlamadan dımdızlak ortada şey gibi kalırlar bumu sevişerek evlenmek senden önce o vücuda başka el degmişse o evlilikten hayır gelmez görücü usulü evlilikte bunlara çok az rastlanır mutlu sevgi saygı huzurlu evin olur anladınızmı
02 Yorumla- 1 ay
Ne anlatiyon
2 ayÇok yanlış bir çıkarım yapmışsın. Bende çevreme baktığım da görücü usulü evliliklerde sevgi ve saygı bağlarının daha güçlü olduğunu görüyorum tabi böyle olmayanlar da vardır. Hem artık görücü usulü evlilikler eskisi gibi değil. Gençleri tanıştırıyorlar onlarda birbirlerini tanımak için sürekli bulusuyorlar. Sevgili gibi diyebiliriz ama daha mesafeli.
01 Yorumla- 2 ay
Aynen askm öyledir tamam
2 ayHerkesin kendine göre bir inancı vardır. Aşık olarak evlenenlerin kaç tanesi mutlu? Boşanmaların çoğu severek evlenenler. Birini bulup evlenmek zor değil, sadakatli birini bulup evlenmek zor.
08 Yorumla- 2 ay
Lan moruk neden öyle sence? Arada aile var diye boşanamiyorlar çünkü, boşanmak da g@t ister o g@t aile yüzünden görücü evlenenlerde daha zor oluyor evde ana baba girerek huzur tad bırakmadan evliliklerine devam ediyorlar 3 iq oldukları için de çocuk yaparak kurtarmaya çalışıyorlar 😂 dışarıda da deli aşık rolleri oynuyorlar aynnnnnnnn
- 2 ay
Lan moruk helal olsun sana müthiş tespitler 😌
- 2 ay
Dalga mı geçiyorsun bilmiyorum ama müthişten ziyade doğru tespitler kuduranlar çirkin bok oldukları için görücüden başka çareleri yok.
Evlendiklerinde de onun bunun eşine bakıp hatta hoşlanıyorlar çünkü evlendikleri kişiyi aslında sevmiyorlar 🤢🤢🤢 kusucam!!! Görücü evlenip de karısını aldatmayan bir erkek varsa getirin ayaklarını yikayacagim yemin ederim 😂 - 2 ay
Biraz objektif olursak eğer senin dediğin olaylar 2015 yılına kadar doğru sayabilirim. Toplumu baz alırsak terazinin yanlış tarafları daha çok. Ancak son 10 yıldır görücü usulü evlilik de olsa daha rahat yaşam sürme olasılığı arttı. Tam tersine de döndü gibi. Ailesini evliliğine karıştırmayan da var. Kişisel olarak bakarsak da zaten aldatan da var aldatmayan da var tabi
- 2 ay
Tamamen objektiftiğim zaten ay yemin ederim ki tc milleti beni deli edecek olm bu kadar mı zihniyet uyuşmaz hiçbir konuda ya.
- 2 ay
Uyuşmak zorunda değiliz sen istiyorsun ki sana hak verelim. Sanki tüm evli insanları araştırmış ayırmış analiz etmiş gibi konuşuyorsun yahu. Tamam kardeşim sen haklısın valla bak sadece sen haklısın
- 2 ay
Eğitim çok önemli valla. Şu tarzını gördükçe. Biraz sosyal medyadan uzak dur istersen hani eğitimine önem ver.
- 2 ay
Eğitim seviyesini yükselten senin gibiler mi yoksa benim gibi dobra, fikirlerini açıkça söyleyen cahilliğin yok olmasını isteyen insanlar mı 😂
Az görmedik kaç yıllık sevgilisinden ayrılıp görücü evlenen erkekleri, kızlarla yatıp ayrılıp hemen anasının bulduğu bakireyle evlenen 😂 eh oğlum işinize geliyor elbette savunacaksinizzzzzzzz ben errrrkek olsam karakterim çöp olsaydı belki ben de savunurdum işime geliyor diye 😄😄😄😄
2 ay
Bazen de son caredir. Sevip güvenip yol alamadiktan sonra tek care.
08 Yorumla- 2 ay
Aklında başkası olanlar evlenmesin zaten mümkünse.
- 2 ay
![Bu devirde hâlâ görücü usulü evlenenler sizce ağır özgüvensiz değiller mi?]()
Herkesin aklinda biri var. - 2 ay
Mide bulandırıcı bir durum
- 2 ay
![Bu devirde hâlâ görücü usulü evlenenler sizce ağır özgüvensiz değiller mi?]()
Olabilir ama gercekler.. - 2 ay
Evlenmemeliler
- 2 ay
Böyle cok insan var.
- 2 ay
O hâlde hepsi benim b
- 2 ay
Gizli Üye(25-29)2 ayPiyasadakiler çok düzgün ya aynen aşığım diyenleride görüyoruz
Eğer kendinize çok güveniyorsanız sağa sola saldırmayın kardeşim22 Yorumla- 2 ay
Piyasadakiler ne alaka? Görücü evlenenlerin zinası yaşımdan fazla.
- 2 ay
Erkeğin yemediği bi anasininki kalıyor kızın yalamadigi bi babasininki kalıyor sonra ahlâk rollerine girip evlenmeye çalışıyorlar.
1 ayYani sağdan soldan illa ki bulurlar kendilerine göre birini diye düşünüyorum insanlar ya.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 5,3b cevap paylaştı. pek sosyal olmayanlar için başka altarnatifi yok gibi
15 Yorumla- 1 ay
Ama sosyal olmayacaksa da nasıl evlenecek nasıl eşiyle çoluk çocuğuyla sosyal etkileşim içinde olacak? Karşı tarafın ailesiyle? Kendi ailesiyle. Birçok şey düzgün iletişimden başlar.
- 1 ay
Hahahahah güldüm ettim de. Anlayamadım pek🤣🤣🤣
- 1 ay
Hee öyle. Diyorsun. Şimdi anladım.
- Aile & Toplum konusunda 394 cevap paylaştı.
2 ayGörücü usulü evlenenler de aşık oluyor bacım. Sadece aracı diyince aklına aile gelmesin. Aradığını bulamayınca birilerinin vesile olmasında kötü bir şey yok.
10 Yorumla
2 ayNe kadar basit bayağı bir yorum. Ağır erken kokuyor rahatsız edici
29 Yorumla- 2 ay
Cümle kurmayı öğrenin o şekilde soruma gelin iyi akşamlar.
- 2 ay
Ksksjsj kuruyorum peki. Ergenliğin bitince konuşalı, iyi akşamlar
- 2 ay
Tamam 22 yaşındaki olgun, yetişkin, tecrübeli, görücüsünü bekleyen kır papatyası
- 2 ay
Seni adam yerine koyan da kabahat gülüm
- 2 ay
Tamam hadi ikile çayını yap akşam seksi yerine akşam dayağı yicen yoksa
Egoya bak kezban - 1 ay
Aşkım senin canın seks istiyorsa söyle silkeleyen olur sıkma canını bu kadar azgınlığın sonunda birinin elinde altında kalırsın zaten
- 1 ay
Bir de kadın olacaksın üsluba bak erkek yalakası kuklası kezban 😂
Azgınım evet kudur 💋 senin gibi kadının isteğinin bastırıldığı kadın namustur denilen erkeğin ise zinaya teşvik edildiği bir ortamda büyümedim 😂 kız mastürbasyon yaparken dikkat et qızlığını bozma mazallah görücüyle evlendiğinde kanlı çarşaf olmazsa vallahi seni yaşatmazlar iyiliğin için diyorum🥰
Gelmiş azgınlık ile laf attığını sanıyor senin libidon yok diye bu senin için ayıp bir şey diye sağlıklı bir durum ayıp bir duruma düşmüyor 😂 görücü kocanın dokunduğu 50. Bedeninle mutluluklar...🫶🏿 - 1 ay
Ya bdhdhdhd he he
- 1 ay
😂😂😂😂
Sonra da boşanma için gelince severek evlendik aşık olduk keşke olmasaydı diye ağlayın. Bu. Mantık ile severek evlenenlerin boşanmamasi gerekiyor da asıl önemli olan kadın ya da erkek fark etmez bu bakış açıları o yüzden ülkede evliliği kesinlikle yasaklamak gerek
00 Yorumla
2 ayŞimdi görücü var görücü var sorunun görselindeki adam çay içmeye size gelse çayın nasıl bir şey olduğunu unutursun 😂😂
017 Yorumla- 2 ay
O kim 😀
- 2 ay
Soru görselinde yok vitrin görselinde var biri 😂
- 2 ay
Öyle birisinin ne işi var görücü usulüyle scxvfhgh
- 2 ay
Benim sevgilim ondan daha yakışıklı yalnız 😂
- 2 ay
En yakışıklı demedim ama gideri var şimdi 😂
- 2 ay
E tabi var görücüdeki kıllı çirkin erkeklerden daha iyi 😂
- 2 ay
Sen anlamadın heralde arkadaş demiş ya bana görseldeki gibi görücü gelse cayi unutursun diye öyle birinin görücü usulü evlilikle işi olmaz diyorum
- 2 ay
Sana *
- 2 ay
Diyor ki görücünün de iyisi ve kötüsü var böyle biri gelse heyecandan kendini unutursun yani çayı unutan kendini de unutur 😀😂😂
Sen demişsin böyle biriyle görücüyle işi olmaz zjfjdjhd - 2 ay
Bende diyorumki öyle erkek görücü usulü evlilik yapmaz zaten kendisi bulur 10 tanesini eğer ailesinin fikirlerine çok önem vermiyorsa 😀
- 2 ay
Evet anladım işte 😅 ayrıca yapanlar var tc de sırf kız bakire olacak diye
- 2 ay
Durum başka gerçekten yakışıklı olupta görücü usulü evlenen de olur örnek kürtlerdeki yakışıklı erkekler sevgililerini bırakıp kendilerinden alıyorlar aileleri istedi diye sırf
- 2 ay
Evet var o başka kafa yapısı
- 2 ay
Evet işte kızlarda bunları masum sanıyor yazık
- 2 ay
Kürt erkekleri Türk erkekleri diye ayırmak doğru değil ama Doğulu erkekler doyumsuz oluyor ya annesinin dediği kızla evlenip o kızı eski sevgilisiyle aldatırlar kesin
- 2 ay
Her Kürt erkeği yapıcak diye bişeyde yok ama evet karakter meselesi
- 2 ay
Doğuluların hepsi Kürt değil ki şekerim Kürt olabilir de bunun Dadaşı var Zazası var
2 ayBi sen akıllısın, beceriden değil doğru düzgün eş bulmak için. Görüyoruz flörtü sevgililigi her gün gelip biri ağlıyor
02 Yorumla- 2 ay
Tipini görünce görücüden başka çaren olmadığını anladım 😂
- 2 ay
Evlenmek isteyenler adına konuştum, tipimde de bir şey olmadığını gayet iyi biliyorum
En azından yüzüm var 🙌
Aile & Toplum konusunda 332 cevap paylaştı. kardeş görücü evliliği senin dediğin gibi bir şey değil ailen buldu 1 hafta sonra evlen değil yine uzun bir süre birbirini tanıyorsun eğer anlaşamazsan bitiriyorsun
00 YorumlaMaalesef aileler de evleniyor ve her haltın içindeler
11 Yorumla- 2 ay
Anlamayan keriz kızlarımız var bunlar olduğu sürece erkekler daha çok rahat eder 😂😂
Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Senin bildiğin görücü usulüyle bizim bildiğimiz görücü usulü bir değil. Çok açıklama yapmaya da gerek yok o yüzden.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
2 ayGörücü usulü gördüğü kızıda sonuçta tanıyor😀Senin niye zoruna gitti😀
14 Yorumla- 2 ay
Wow yüzünü görüyor iki dk sohbet ediyor tanıyor
- 2 ay
Söz oluyor nişan oluyor o sürede tanıyor. Sevgili yapanlar hep hüsrana uğruyor.
- 2 ay
Tanıdıkları için hüsrana uğruyor en azından evlilik olmadan ayrılıyorlar, söz ve nişan ise akraba sülale duyuyor diye atmayip evleniyorlar olan kadınlara oluyor.
- 2 ay
Sevgilisi olanıda duyuyor ne farkı var. İsterse nişanında atar sözüde şimdiki ilişkşler eskisi gibi değil insanlar kendini daha iyi ifade ettiğini düşünüyorum
1 ayBen de bekarım ve sevgilim de yok. Ancak detayda yazdıklarınıza samimi olarak katılıyorum. Tespitiniz doğru.
00 Yorumla
2 ayVerip verip temizmis gibi görücüye karşı gelenler kadar değildir bence 🤣🤣🤣
028 Yorumla- 2 ay
Sen o küçük aklınla bana laf soktuğunu mu sandın?
Senin gibi başımı kapatıp g*tümü @mimi açmam erkeklere merak etme sen, geçen gün tipini gördüm tipinden belli ne olduğun senin gibileri gündüz kuşağında çok görüyoruz.
Normalde bu tarz bir yorum hemcinsime asla yapmam ama bazıları artık haddini dozunu açınca bana da füze atmak düşer. - 2 ay
Peh güleyim baaari 😂
- 2 ay
Ancak güler korkak gibi engel atarsın
- 2 ay
O gündüz kuşağı sizin gibiler sayesinde ayakta 🤣🤣🤣🤣
- 2 ay
Lan sjkjk senin neyinden korkacam aklın mı var ki 😂
- 2 ay
Senin anan gibi ev hanımlarının sayesinde ayakta 😂
Aynen daha önce yapmadığın bir şeydi ya zaten aşkım 🤪 - 2 ay
En azından senin annen gibi yolllu değil🤣🤣🤣🤣
- 2 ay
Davaya verileceksin haberin olsun, sonra uyarılmadım haberim yok diye ağlama.
- 2 ay
Vermezsen adam değilsin seni yerin dibine sokmazsam şerefsizim ver ver
- 2 ay
Oooooo üstelik tehdit sanırsın karşısında 10 yıllık hasımı var kin, nefret, öfkeye bak sen düşmanım varmış da yeni öğreniyorum 😃
Yok her şeye ok ama anne/ile babama dil uzatana af yok bizzat kendisi ilgilenecek eve gelsinler o ve babam göstereceğim bunu bakalım neler yapacak kendi bilir sonuçta ona edilmiş bir şey ama o benden de dobradır haberin ola ve ev hanımı değil anlaman yeterli olmuştur.. - 2 ay
Sjktir git ya bka bak kokun fazla
- 1 ay
Birinin annesine, babasına küfür etmeden önce iyi düşüneceksin sana ders olur ne de olsa insanlar tecrübe edinerek kişilik oluşturur.
Sana buradan birkaç mesaj göstermek isterdim geçen gün ki buradan birinin bana nasııl yalvardigi ve pişman olduğu yemin ederim ki atmayı bilsem atardım da neyse teknoloji cahilliğimi konuşturmanin sırası değil, güya müslüman olup bir kızın bacak arasına laf uzatmak üstelik bir kız olarak yazık sana be kızım. - 1 ay
Görürsem söylerim taaaaam.
- 1 ay
Yemin ederim ki kız olmasan hemen şimdi mesajla iletilmişti ama vicdanım yüreğim biraz hassas kendi cinsime karşı her ne kadar bazen senin gibi olabilselerde, neyse umarım bir daha bir daha bu tarz bir yorum yapmazsın çünkü herkesin ailesi sizin aileniz gibi değil önce benim ne diyorlar ona naaağmus mu önce benim namusuma sonra annemin namusuna dil uzattın kendimi her ne kadar zor tutsam da insaflı davranacağım...
- 1 ay
Ben sadece sana laf attım ancak sen dini değerlere dil uzatıp bir sürü insanı aşağıladın ve yorumu ciddiye aldığına göre de dediğim doğru.
Yaaaaani ne diyim ki şimdi 🤣🤣🤣
Büyü de gel bebek 🥱 - 1 ay
Her şeyi geçtim dini değer nerede?
- 1 ay
İnsaflı 🤣🤣🤣🤣 nerden öğrendin böyle merhametli olmayı 🤣🤣🤣 bir şey derdim de neyse vicdanım sizlar sonra 🤮🤮🤮🤮
- 1 ay
Uzak ol benden yeter hatta engelle karşıma çıkma cidden 🤣
- 1 ay
Yorumlara bakarsan bir sürü insanın da beni asagiladigini görürsün fakat anne baba katan olmadığı için pek takmadım sanki öyle çok önemli insanlarda ben bana edilen sözü tolere ederim çünkü takmayan bir kişiliğim var ama annem babam asla!
Ayrıca dine gelince ben müslüman bir kızım başım açık olsa da orucumu tutar namazimi da kılarım. - 1 ay
Eeeeee bundan banane. Öncelikle anneme laf eden edepsiz sensin kıldığın namaz yarasa keşke hakkımı alacam senden öbür dünyada zehir zıkkım olsun madem ki hakkı çok biliyorsun otur düşün ben hakkımı helal etmiyorum sana. Ne burada nede öbür tarafta
- 1 ay
Din kısmına hâlâ yorum yapmıyorsun belli ki sen bile unutmuşsun 😂
Burası KS burada herkes fikrini beyan ediyor açık sözlü insanlar sana uymuyor diye bu derece nefret kusman ise sağlıklı değil hem de hiç, benimde hoşuma gitmeyen sorular oluyor fakat sonra unutuyorum çünkü normali bu fakat seninki ayrı derece burayı reel hayatın gibi kullanıyorsun gerçekten tuhaf - 1 ay
Kızım sen benimle dalga mı geçiyorsun? Gelmişsin namusuma laf edip verdiğimi söylemişsin ayrıca cinsel organdan vermek diye bahsetmen de ayrı düşüklük neyse onu geçtim güya bir müslüman olarak hayatını dahi bilmediğin birinin özeline dil uzatmayı biliyorsun ne bekliyordun
Ya neden öyle diyorsun ben zina yapmıyorum ki 🥺 dememi mi bekliyordun? - 1 ay
Yeter baydın 🤢🤢🤢
- 1 ay
Verecek cevap olmayınca baydırırız tâbi, hâlâ sana öfkeli kızgın değilim anlık kızdım fakat geçti tek isteğim daha kibar olman milletin bacak arasına karşı 😂😀
Devamlı da sorularıma gelip nefret kusma ben senin gibi değilim kimseyi düşman bellemem geleceksen de istersen ezikle serbest fakat seviye her şeyde güzeldir seviyeli şekilde. - 1 ay
Ben senin gibi birine saygımı harcamam hayvanlar hak eder...
Ve kes yeter - 1 ay
Saygı göster demedim seviyeli olalım dedim, sana bu sözleri etmek istemezken beni tahrik ettin senin yüzünden günah kazandım ve nefret ettiğim sözleri söyledim normalde asla ağzıma hemcinsime karşı böyle şeyler almam.
- 1 ay
Ben ikiyüzlü insanları hiç sevmem uzak dur özellikle sen
- 1 ay
Sanki tanışıyoruz da ikiyüzlülüğümü görmüşsün 😂 eteğine mi yapıştım uzak durayım soruma gelen sensin aaa ahdhshdjshdhs inanılmaz önyargılısın ve şu an senin yüzünden ettiğim sözlerden vicdan azabı çekiyorum mutlu ol.
- Aile & Toplum konusunda 334 cevap paylaştı.
2 ayElini sallasan ellisi mİ sahi? Eskidendi o canım şimdikilerin burnu kaf dağında
05 Yorumla- 2 ay
Valla elini sallasan ellisi seç beğen al en karakterlisini seç ciddi ilişki düşünenlerde var
- 2 ay
Baya da tecrübe etmişsin
- 2 ay
İnsanları bilmek bir tecrübeyse olabilir
- 2 ay
Tatlım henüz çok yolun başındasın. Bu arada görücü usulü evliliği tasvip etmiyorum. Ancak arkadaş vesilesiyle veya aileler vesilesiyle olan evlilikler de var gayet sağlıklı
- 2 ay
Arkadaş vesilesiyle olan görücü olmuyor, görücü görücüdür 40 sene önce nasılsa bugünde öyle.
Yolun başında olmak söylediklerimi yanlış yapmıyor yorumda hak veren benden yaşça büyük insanlar var.
Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Kırk yılın başında görücü usulü kabul etmişimdir, o sırada karşıma çıkan soru…😂😂
01 Yorumla- 2 ay
HAHAHAHAHAHAHHAHAHAHA
Kız yemin ederim ki kızların iyiliği için Allah için erkeklerin yorumlarına bak onlar bile hemcinslerinin farkında 😂
Kızlarda bana saldırmış mutsuz evliliklerinin öfkesini benden çıkarıyorlar herkes mutsuz olsun istiyorlar : )
- Aile & Toplum konusunda 345 cevap paylaştı.
2 ayBana göre evlilik komple terso. Ozellikle şu boşanma oranlarında. Ve kimsenin kimseye eski sadakati kalmadı.
00 Yorumla bu yaşta bu olgunluğa nasıl eriştin?
Söylediklerinin tamamına katılıyorum.04 Yorumla- 2 ay
O kadar linç edildim ki yorumun samimi gelmedi kusura bakma 😂
- 2 ay
Çünkü görücü usulünün ne olduğunu kavrayabilen kızlar bir kadının kendine yapacağı en rezalet kötülük, kızların linçleyeceğini düşünmezdim de ben çok aptalmişim bu ülkede kezbandan çok ne var 😂
Aile & Toplum konusunda 405 cevap paylaştı. Senin kafan gidik isteyen istediği gibi evlenir bunun doğru bir yöntemi yok şans işi biraz
01 Yorumla- 2 ay
Tamam şimdi git görücülerini bekle zengin geldi mi hemen evlen tamam mı 😂😂
- Aile & Toplum konusunda 306 cevap paylaştı.
2 ayYaş artınca sosyallik bitiyor hayat ev iş ev oluyor. Birisiyle flörtü bırak tanışmaya vakit kalmıyor
02 Yorumla- 2 ay
Sonunda mantıklı bir cevap ikna edici değil ama mantıklı
- 2 ay
Görücü düşünmüyorum ama annem beğendiği kızları benımle tanıştırabilir. Maç bakış böyle bende. Hani ha dışarıda ha iş ortamında ha okulda tanışmışım gibi. Evlenmeyi düşünmüyorum ama uzun bir ilişki olursa 1-2 senelik. Aradığım gibi birisiyse evlenirim. Gidip görücü tanışıp 2-3 görüşmede evlenmek saçma ve mantıksız
Bi bak bakalım uzun evliliklere. Bunun özgüvensizlikle ilgisi yok.
05 Yorumla- 2 ay
Dayı zekânı ya 😂😂
Evet uzun evlilik çünkü boşanmak gibi bir lüksleri yok errkekler karısının ağzına ederken kadın boşanamıyor, erkekler sanki öyle merhametli varlıklarda bir de seni sevmeden evleneceksin abooo lan mazallah 😂 - 2 ay
Ayn dayı değilsin 😂 pencerem kirli olsun en azından güne bilmediğim bir p*çle değil birbirimizi it gibi sevdiğimiz adamla başlarım 😂
Aile & Toplum konusunda 752 cevap paylaştı. Bu devirde evlenen herkes tek haneli zeka seviyesine sahiptir
01 Yorumla- 2 ay
Evlenen demeyelim de üreyen diyelim ona 😊😊
2 ayNe alaka ben bulamıyorum mesela görücü usulü gitcem galiba
02 Yorumla- 2 ay
Belki bulacaksın?
- 2 ay
30 oldum
- Aile & Toplum konusunda 537 cevap paylaştı.
1 ayözgüvensiz falan değilim ama görücü daha kolay niyetler belli amaç belli.
00 Yorumla
1 ayO elli kişiye ne kadar güven olur ki? Kaç kişinin elinden geçmiş
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 5,1b cevap paylaştı. bence görücü usulü daha iyi olduğu için tercih ediyolardır ya da bulamiyolardir birini
00 Yorumla
2 aydergiler neden öyle olsun ki hem bu mesele burada öyle üç beş cümle ile anlatılacak kdar basit degil
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)2 ayÖpüşüp koklaşıp ondan sonra evlenenler hafif özgüvensiz mi oluyor, ağır özgüvensiz ne biçim ifade ya hahaha ilk kez duyuyorum
04 Yorumla- 2 ay
Bilmiyorum genelde pek kullanilmayan sözleri kullanıyorum neden böyle anlamıyorum 😂
Demişler ki arkadaşın önermesi de görücü usulü hayır değil görücü usulü demek erkek ve ailesinin gelip seni babandan istemesidir kararların aileye birakilmasidir buna müsaade ediyorsan da o evlilik zaten gerçekleşir max 3 ay içinde ajdjsjdj, arkadaşın önermesi de tanışma gibi bir şey daha bunu ayırt edemeyenler var
Evleneceğin kişiyi başkaları seçiyorsa sen bir değil bilmem birkaç kişiyle evlenmiş olursun her ota boka karışma garantili kısacası her yönden eksi artık o kadar çok anlattım ki anlatacak bir şey bulamayıp sana da bu detaylardan yorum yaptım 😂
Cevap sahibi2 ayKnk artık umudu kalmayan veya istediği gibi birini bulamayan insanlar görücü usulü evliliğe yöneliyor, aşık olabileceğim kişiyi bulamadım bari anam birini bulsun da karta kaçmadan evlenem diye düşünüyorlar yoksa kim ister görücü usulü evliliği? Yabancı bi arkadaşım var o bile umudu kesmiş görücü usulü evliliğe bile okeyim diyor. Adam istediği gibi harika birini bulamayacağı için artık nasıl umudu kestiyse anasından ortalama veya ortalama altı aday bulmasını istiyor. Bu arada bu arkadaş modern bi adam ha, düşün yani, öyle kaba saba kanka keko bi tip de değil. Ama ben bunların kafayı da anlamıyorum zaten istediğim gibi birini bulacam diye karta kaçmaya ramak kalmışsın peki ananın sana bulduğu adayı nasıl karı olarak kabullenecen? Sonuçta harika biri olmayacak, görücü usulü yani. Ama bunu en çok erkekler yapıyor, en güzelini en gencini bulacam deyip ortalama veya ortalama altı kadınları aşağılıyor, hor görüyor en sonunda ikiyüzlülük yapıp anam kimi seçerse onu alam bari diyor. Evlenme gururunla karta kaç daha iyi.
- 2 ay
Arada aile varsa pakired olur anam kaşar (!) 🤢) bulmaz bana diyorlar birde. Ama evlenene kadar yatmadıkları bi anaları kalıyor, bakire alıp onların rahim kanseri riskini artırıyorlar, kart mı olacağım moruk mu olacağım ulan umurumda değil sevmediğim milletin oğluna sırf evlenmek için evlenip her sabah onun yanında uyanmam, ona hizmet etmem evimde durur aileme ve kendime ederim ancak. Böyle konuştuğuma bakma genele konuşuyorum yoksa ben gayet mutluyum kendi özel hayatımda çok şükür, kendine bir eş dahi seçemeyen insanları anlamıyorum kimseyi sevmiyorsan evlenme kardeşim evlenip max 6 ay sonra hakaret işitmeyi huzurunu kaçırmayı niye istersin ki. Yorumlardaki kadınlar Allah affetsin fakat tam bir ezik ulan ben bunlara feministlik falan yapmayacağım dayak yesinler aldatılsınlar öldürülsünler yorumlara bak yetmediğim hakaret kalmadı hemcinslerim tarafından amacım ise sadece erkeklerin görücüdeki asıl hedeflerini bilmem ve hayatlarını karartmalarını istememem, bir bak Allah aşkına erkekler sevgililikte güzel kızlarla olup evlilikte ise analarının seçtiği tipsizlerle evleniyor sonra evlenip beğenmiyorlar.
- 2 ay
Pakire* jajdjdjd😹😹😹
Sanane kardeşim insanlar sen onay ver diye yaşamıyorlar. Herkes kendi hayatına baksın ya.
00 Yorumla- Devamını Gör (49)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat