Bu yüzyılda görücü usulü ile evlenmek ezik mi modern bir evlenme tarzı değil de yoksa normal bir şey mi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 261,4b cevap paylaştı.
u +1 yılBazı insanlar, görücü usulü evliliklerin daha az başarılı olduğunu, çünkü eşlerin birbirini tanımadan evlendiğini ve bu nedenle evliliklerinin daha az mutlu olduğunu düşünebilir. Bu görüş kısmen doğrudur, çünkü görücü usulü evliliklerde eşler, flört ve arkadaşlık gibi geleneksel yollarla tanışmazlar. Bu nedenle, birbirlerini tanımak ve uyum sağlamak için daha fazla zamana ihtiyaç duyabilirler. Ancak, görücü usulü evliliklerin de başarılı olabileceğini gösteren birçok kanıt vardır. Bu evlilikler, eşlerin ortak değerleri ve hedefleri paylaşmaları durumunda özellikle başarılı olabilir. Ayrıca, eşlerin birbirlerine saygılı ve anlayışlı olmaları da önemlidir. Görücü usulü evliliğin eziklik olup olmadığı, kişinin kişisel bakış açısına bağlıdır. Bazı insanlar, kendi seçimleriyle evlenmedikleri için görücü usulü evliliklerin ezici olduğunu düşünebilir. Diğerleri ise, görücü usulü evliliklerin geleneksel bir kültürel uygulama olduğunu ve bu nedenle ezici olmadığını düşünebilir. Sonuç olarak, görücü usulü evliliğin eziklik olup olmadığı kişiden kişiye değişir. Bu evliliklerin başarılı veya başarısız olması, eşlerin kişilikleri, beklentileri ve evliliğe yaklaşımları gibi birçok faktöre bağlıdır.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılGörücülük, görücü usulü evlilik veya ayarlanmış evlilik, gelin ve damadın öncelikle çiftin kendisi dışındaki kişiler tarafından, özellikle ebeveynler gibi aile üyeleri tarafından seçildiği bir evlilik birliği türüdür. Bazı kültürlerde, genç bir kişiye eş bulmak için profesyonel bir çöpçatan kullanılabilir.
Görücü usulü evlilikler tarihsel olarak birçok kültürde öne çıkmıştır. Bu uygulama, başta Güney Asya, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Kafkaslar olmak üzere birçok bölgede yaygın olmaya devam ediyor. Dünyanın diğer birçok yerinde, uygulama 19. ve 20. yüzyıllarda önemli ölçüde azaldı.
Bazı ailelerde uygulanan zorla evlilikler Birleşmiş Milletler tarafından kınanmaktadır. Zorla çocuk evliliğinin belirli bir alt kategorisi özellikle kınanmaktadır.[1] Diğer kültürlerde insanlar eşlerini çoğunlukla kendileri seçerler.
Tabi buna eziklik diyemeyiz. bu türk kültüründe olan bir şey ama günümüzde bu durumun köreldigini de söyleyebilirim.
Görücü usulünde öncelik dış görünüşe verilmiş kız beğenirse evt der daha sonra da birbirlerini tanımaları için nişan süreci konulmuş 🙂.00 Yorumla
+1 yılHayır değil ama daha önce tanımadığım görmediğim bir adamdansa sevdiğim tanıdığım güvendiğim adamı tercih ederim. Adetlerimizde kızı görücü usulü ile en fazla bir sene bekletirler. Yani herkeste farklı olabilir ama bizde böyle. Bence insan bu bir sene içinde bilmem kaç kere buluşma ile belli olmaz. Hem istemezsen adını bile çıkaracak insanlar var. Yok ben onu öptüm yok ben şöyle yaptım diyecek insanlara da denk gelebilirsiniz. Yorumlarda bir arkadaşımız bu devirde diye insan tiplemesi yapmış. Fakat ben yanlış buldum asıl bu devirde görücü usulü evlenmeyeceksin. Milletin gözü açılmış. Oğlu beş kuruş adam değil ama kızın ailesinin gözünü boyayıp istemeye geliyorlar. Ne çıkacağını bilmemektense bildiğin tanıdığın seni her şeyi ile sevdiğinden emin olduğun biriyle evlilik yapmayı doğru buluyorum. Ama tabi ki eziklik değil görücü usulü evlilikler
00 Yorumla
- Aşk İlişkileri konusunda 9,6b cevap paylaştı.
+1 yılHepimizin hayatları birbirinden çok ama çok farklı. Kimisi 5 yaşında bussines classlarda maldivlere tatile giderken kimimiz 23 yaşında hayatında daha yurt dışı yüzü görmemiş oluyor. Eğitim, kültür, hayata bakış olarak çok farklıyız. Kimse eziklik diyemez sen kendi hayatın için bunu uygun görüyorsan
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
61
Cevap
37Cevap
+1 yılHayır bence en sağlıklı yöntemlerden birisi araştırmalara göre görücü usulü evlenenlerr daha az boşanıyorlar. Birde görücü usulü de saçma değil yani evlilik çağına gelince etrafa haber salıyorsun kızın resmini gösteriyorlar seninde ona eğer beğenirseniz buluşma ayarlanıyor ve kızın arkadaşı ile gelmesi genelde tavsiye ediliyor buluşuyorsunuz konuşuyorsunuz eğer olumluysanız bir kez daha buluşma daha sonra aileler tanışma söz nişan nişandan evliliğe kadar istediğiniz kadar görüşmüş oluyorsunuz telefon vs wp de de konuşuyorsun Zaten ben İslami ölçülere göre anlattım hemen hemen yani bence normal flört sevgilikten aşırı farklı değil sadece çok uzatmıyorsunuz
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 449 cevap paylaştı. Görücü usulü tamam gördün hadi sizi evlendiriyoruz değildir
Evlenecek çiftin görüşüp anlaşması , birbirini beğenmesi, fikirlerini düşüncelerini beyan etmesi , isteklerini dile getirmesi sonucu karşılıklı sevgi , saygı, hoşgörü ve güven ortamında ailelerin de rızasının alınarak evlenecek kişilerin araştırılması sonucu ailelerin de onay vermesiyle yapılan evliliklerdir.
Görücü usulü ile evlenip birbirini seven aşık olan çok insan var , sonuçta zorla evlendirilmiyorsunuz.
10 Yorumla
+1 yılŞu görücü usulünü nasil bi kaliba sokuyosaniz artik. Tanışırsin sonrasında sevgili olursun anlaşirsan evlenirsin. Bunun kendin bulmak ya da arkadaş araciligiyla tanismaktan ne farki var. Sanki görücü usulünde ilk gorusmede tamami devammi diyip nikah masasina oturtuyolar. Abartmayin Allah aşkına
20 Yorumlagörücü usulü deyince farkli seyler anlayanlar var.
Ailenin, akrabanın huyunu suyunu bildiği birbirine denk gördüğü insanları evlendirmek istemesidir görücü usulu evlilik.
Aslinda cok guzel bir sey daha hızlı tanımış oluyoruz. Ama direkt evlenme yok tabii. Akrabanın ailenin gördüğü o denkliği sen de görüp ikna olursan evlenirsin.
Önemli olan doğru kişiyi bulup bulmaman bunun moderni eskisi olmaz.
Bu zaman diliminde güvenilecek kimse yok zaten.00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılGörücü usulü günümüzde ailelerin çöpçatanlık yapması, instagramdan tanışmak yerine aileler tanıştırıyor başka da bir fark göremiyorum. Eğer kendinize yediremiyorsanız eziklik olarak görebilirsiniz bazı insanların sosyalleşmeye vakti olmadığı için bu şekilde evliliğe yönelebiliyor.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBirbirileri iyice tanımadan görücü usulu evlenmeleri doğru bulmuyorum. Bu kumar şansı gibi bir şey dış görünüşleri birbirine beğeniyorlar evlendikten sonra birbirine ayak uydurmakta sorun oluyor ikisinin aralarında fikir uyuşmazlığı olur ten uyuşmazlığı olur. 15 sene çile çekip sonra boşananlar bile var. Bu devirde şahsen güvenilmez. Ne sosyal medya ne de görücğ usul. Ailelerin kendi genel çevresine göre beğenirseler buluşma ayarlanır daha (birazcık) güvenilir gibi.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılŞöyle görüyorum mesela arkdas ortamında birinin kiz arkdasi vardir ona dersin yenge var mi banaa gore. biri o yenge sana birini tanistirmaya getirdiğinde ayatladginda bir sey olmuyorda akrabalar arasında boyle tanıştırma vesilesi olduğunda neden boyls düşünülüyor
00 Yorumla
+1 yılKusura bakma ben görücü usulü evlendim ve gayet memnunum belki yillarca arasam bu kadar uyumlu bir insan ile karsilasamazdim
315 Yorumla- +1 yıl
Kardeş benim daha öncede bir sürü sevgilim oldu ve abazalik ayrı ruh ikizini bulmak ayrı bir şey senin belki aklın sikinde atıyor olabilir herkes sen değil
- +1 yıl
Kardeş sen görücü usulunden ne anliyorsun
- +1 yıl
Sadece yatakta karı koca olan evde yemek yapmak dışında hicbireylem yapilmayan seymi saniyorsun görücü usulü tanisiyorsun diye sevemeyecegin anlamına gelmiyor
- +1 yıl
Ben zaten evliyim ve gayet mutlu bir evliligim var sayın abaza kız ve görmemiş kardesim
- +1 yıl
hangi şehir veya ilçe köy farketmez söyle usta kısmetimiz acılır belki...
- +1 yıl
Görücü usulü evlenip mutlu olmuş ya arkadas. ben de hangi şehir diye sordum. 33 yasındayım uyumlu olabilceğim bırak uyumu evlenilcek kız yok... cok şanslıymıs valla.
- +1 yıl
@AydınlıkMYHEART kardeş aşk ile evlenen herkes peri masalımi yaşıyor ki hem insan sevgiliyken bazen birbirinin kötü yanlarini goremeyebilir ama görücü usulü insan daha çok kisiligine dikkat edebilirsin
- +1 yıl
aşk evliliği yapmam bu saatten sonra yalan hepsi kadınlar asla sevmez bunu sakın unutmayın. SAYGI duyarlar yaptıgınız işe , paranıza mevkinize veya tapulu ürünlerinize. diğer türlü hiç bir şeyiniz olmadan sizi seven kadın net aldatıyordu hayatında ona finansman olan biri vardır.
- Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılKafana göre birinin nereden çıkacağı belli olmuyor ve beş parmağın beşi bir değil. Herkesin seçeneği ve opsiyonu bol olmayabiliyor. Ben modern versiyonunu tercih etsem de görücü usulü tanışmış kişileri de hor görmem.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yılDeğil tabiki, sonuçta bir kere görüp evlenmiyorsun kaç kez görüşüp konuşuyorsun sonra aklına yatarsa evleniyorsun
31 Yorumla Görücü usulü değişti artık yani adı görücü usulü yine aileler uygun görüyor ama siz ikiniz bir birinizi iyice tanıyorsunuz. Misal eniştemin ailesi haber göndermiş babam olmadığı için ben söz sahibi oldum kız kardeşime sordum ok dedi geldiler bir yıl filan sevgili gibi konuştular sonra nişan düğün. Yani konuştukları aşamada olmasaydı çok ta sıkıntı olmazdı.
10 Yorumla
+1 yılEziklik değil de ne alaka yani tanışıp aşık olduğun biriyle evlenmektense görücü usulü tanıştığın biriyle evlenmek çok gereksiz
15 Yorumla- +1 yıl
Doğru insanla karşılaşmamış olabilirsin
- +1 yıl
Yaşın kaç ki? Buradaki yaşın doğruysa 23 yaş ne ki illaki seversin birini bence
+1 yılAsıl bu yüz yılda en gerekli olan şey görücü usulü evlilik. Kesinlikle ben öyle evleneceğim. Sosyal medyadan tanışıp evlenmek eziklik ve utanç verici bir şey bence.
10 YorumlaSeverek evlenmekten iyidir çünkü mantığınla hareket ediyosun ama görüşünce hislerin yoğun olduğundan evlenince anlıyosun batağa battığını haa iyi çıkan anlaşanda var onlarda iyi seçim yapanlar demekki bi güleryüze kanan değil ölçen tartan. Görücü usulündede olur illaki mutsuzluk ama digerine gore daha saglikli bence.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılEzikçe değil sadece saçma ve tehlikeli. Böyle düzgün bir ilişki, düzgün bir evlilik yürütemezsin. Sevdiğin insanla olman daha iyi.
219 Yorumla- +1 yıl
Şöyle bir söz var " bir şeyi çok istemeyi bıraktığında o şey hayatına girdiği zaman, bu hayatın sana ' sen bakarken soyunamıyorum ' deme şeklidir". Sevgilim olma yolunda birisi var ama görücü usulü gerçekten çok mantıksız eğer aynı kadınlara denk geliyorsa belki de aradığın şeyleri değiştirmen gerekiyordur çünkü bazen sorun insanlar da değil kendinde de olabilir.
- +1 yıl
Pardon sen de kızmışsın
- +1 yıl
Ama dediklerim yine de geçerli
- +1 yıl
yesim_99 nasıl bulamıyorsunuz! erkeklerde bulamıyor
- +1 yıl
Flört insanların birbirini tanıması için bir süreçtir ve Bu süreçten sağlıklı çıkabiliyorsanız siz anlaşabilirsiniz demektir. 3 ay geçtikten sonra bile ilginiz eksilmiyorsa beraber olabilirsiniz demektir ama herkes zamanla iyi ya da kötü olarak değişir Bu yüzden bence erken yaşta evlilik düşünmekte mantıksız olur. Damdan düşer gibi evlenmek görücü usulü yapmak yerine flörtleşerek tanırım karşımdaki kişiyi bu her açıdan daha garanti ve güvenli. Zaten şu anda da bu süreçteyim ve gayet iyi gidiyor.
- +1 yıl
alakası yok kaç yıllık flört edipte evlenip boşanan çiftler var..
- +1 yıl
@atescikaran ben zaten diyorum ki sağlıklı çıkabilen ilişki yapar. " Alakası yok " demen için benim " flörtleşen herkes ilişki yaşar güzel olur " gibi bişey demedim
- +1 yıl
Bişey demem gerekirdi ama demedim. Biraz üzerine düşünerek okusan iyi olur.
- +1 yıl
Doğru insanı anlamak için en iyisi flörtleşmek zaten ben bunu anlatmaya çalışıyorum
- +1 yıl
bak flörtleşmek dediğin evleneceğin insanı iyice tanımaya çalışmak anlamak bilmek görmek diyorsun ya ben onun için alakası yok dedim kaç yıl flört edip nikah öncesi yüzük atan arkadaşım var. kaç sevgili olup bir sene sonram evlenip boşanan arkadaşım var. yani demem o ki flört ettiğin insan evlendiğin insanla aynı kalmıyor.
- +1 yıl
ne demen gerekiyorsa de
- +1 yıl
yeşim doğru insanı bulmak diye bişe yok onu anladım. doğru insan seni bulacak sen ne kadar ararsan ara
- +1 yıl
O da işte kişiden kişiye bağlı zaten boşuna demiyorum erken yaştan evlilik gibi işlere girişmek doğru değil diye. Mesela bir kadın var 50 sene sonra kocası ölüyor ama diyor ki biz hiçbir zaman mutsuz olmadık biz her zaman birbirimize saygıyla yaklaştığımız için sorunları konuşarak çözdüğümüz için hep aşıktık diyo. Yani bunlar kişilik meselesi.
- +1 yıl
Bana da geçen birisi arkadaşının bir hafta önce tanıştığı birisi için söz yüzüğü aldığını anlattı 😂
- +1 yıl
o kadın inanki yalan söylüyor. hiç mutsuz olmadık diye bir şey kesinlikle yok. illki olacak. aslolan içindeki sevgi aşk sadakat bağlılık eşini kaybetmeme korkusu onun canını ruhunu incitmeme korkusu olduktan sonra çözülür her şey.. insan olmak çok zor değil ama çoğu insan bunu beceremiyor. narsist bencil cahil insanla bi yere varamazsın
- +1 yıl
bir haftada söz yüzüğü mü alınır :) parkta oyun oynarken mi tanışmışlar 🙂
Hayır değil tabiki. Görücü usulü gördüğün birini hemen almıyorsun ki konuscaksiniz o şartlarını soylucek sen soyluceksin o şekilde anlasirsaniz süreç devam ediyor.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 857 cevap paylaştı.
+1 yılİki tarafta birbirini iyi tanıyıp bir birinden hoşlanırsa bir birini beğenirse sorun olmaz ama , görücü üsülüyle evlenen insanlar birbirini her anlamda tanıyacaklarını sanmıyorum
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılBence eziklik. Görücü usulü ile evlenmek saçma gelmiştir. Evlilik bir defa olur. Kişi karşı tarafı iyice tanımalı falan.
10 Yorumla
+1 yılAsıl eziklik flört etmek sevgili olmak kucaktan kucağa elden ele gezmek görücü usulü ile evlenmek doğru olandır Allah'ın emri de bu yöndedir
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 384 cevap paylaştı.
+1 yılEskiden küçümsediğin bir şeydi. Şu an öyle görmüyorum.
Ama aramızın yapılması için birisiyle tanıştırılmak beni gerer.10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 586 cevap paylaştı. Asıl bu yüzyılda görücü usulu evlenmek işini sağlama almaktır
Görücü usulu olunca sanki gezip tozmuyorsun00 Yorumla
+1 yılBazı yerlerde hala görücü usulü evlilik var. Neden eziklik olsun ki. Bu da hayatın bir parçası.
00 YorumlaŞimdiki modern evlilikler bi ay iki ay sürüyor aanlaşmak diye bişey var ha modern ha görücü usulü bütün iş dil güzelliğine bakar
00 Yorumla
+1 yılyoo eğer sen razıysan hiçbir şey eziklik vs. değil hatta evlenmek için haram olmayan tek yoldur sevap bile kazanırsın ne gzl
00 Yorumla
+1 yılBu zamanda eziklik. Eskiden öyle değilmiş. Sırf evlenmek için evlenenler bu yöntemi kullanıyor.
00 Yorumla
+1 yılhayır bence yani iki taraf da birbirini beğendiyse hoşlandıysa hangi usülle tanıştıklarının ne önemi var fghjsg
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılEskiden saçma bulurdum ama şu şartlarda bence doğal buluyorum zaten iyisine denk gelemeyecek bu gidişle
00 Yorumla
+1 yılNe alaka olabilir ne var bunda
Zorlama yoksa olabilir ki bu durumla uzun ve sağlıklı olan ilişki çok
Ben öyle evlendim00 YorumlaGörücü usulü evlenmek şöyle olursa ortak tanıdıklarınız sizin iyi anlaşacagınızı düşündüğü için öneriyodur sizi tanıştırırlar severseniz evlenirsiniz olarak bakıyorum eski dönem görücü usulü çok başka görmüyosun bile
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 507 cevap paylaştı.
+1 yılEziklik diye tanımlandırmak yanlış ama çağ dışı ve cehalet göstergesi.
00 Yorumla
+1 yılBu devirde en mantıklı olan evlilik yöntemi ben öyle evlendim
00 Yorumla
+1 yılNormal. Tabi önce biraz tanımak lazım. Bazıları hemen evleniyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılGsyet normal niye eziklik olsun. hatta bri açıdan mantıklı en azından birisinin vasıtası tanıdığı, yani bilifği güvendiği biri olması iyidir diye düşünüyorum.
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılGizlemek istememiştim kendimi yanlışlıkla mı bastım ki ya. 😅🤦
- Aşk İlişkileri konusunda 19,9b cevap paylaştı.
+1 yılAynı şey orada da oluyor. Bak, gözün tuttuysa devam et. Yine anlaşamazsan olmayacak.
00 Yorumla
+1 yılNeden eziklik olsun ki böyle uygun gördüysen kim ne diyebilir
00 Yorumla
+1 yılEziklik değil ama insan evleneceği kişiyi kendi seçmeli sonuçta bir ömür geçirecek olan yine kendisi
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4b cevap paylaştı. Severek evlenip aldatanları, boşananları düşününce kesinlikle eziklik değildir
00 Yorumla
+1 yılDoğru insanı bulduktan sonra yöntemin önemi var mı?
00 YorumlaGörücü olup da ilk defa evlenip eve gidince görmüyorsun sonuçta niye eziklik olsun.
00 Yorumlaherkes aynı şeyi söylemiş ama eskiden banada saçma gelirdi ama bence olabilir yani ilerleyen zamanlarda ben bile düşünebilirim bunu eziklik falan değil diye düşünüyorum sizde öyle düşünmeyin lütfen gayet normal bir şey
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılen normal olani budur oh iyi ki evlenemiyosun iyi ki yalnizsin
evlilige benim gibi takintili ilk defa goruyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDegil eger zorla evlilik yoksa yani birileri araciligi ile tanisma saglaniyorsa normal
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılEziklik değil normal bir şey
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılİyi de şu an herkes görücü usulü ile evleniyor zaten
00 YorumlaDeğil ama sahtecilikden yalanlardan bıkmış olsa gerek feodele dönüş yapıyor insan 30 dan sonra yani mantıklı sanki tanımıyon evleniyoruz direk
00 YorumlaTamamen eziklik ve şu an o şekilde evlenen herkes boşanır kimse kimseyi zorlayamaz
10 YorumlaKesinlikle normal bir şey değil kızla zaman geçirmeden nasıl birisi olduğunu bilmeden
Olmaz.13 Yorumla- +1 yıl
Olay o değil. Siz uyumlu olursunuz diye tanıştırıyorlar. Birlikte zaman geçiriyorsun. Anlaşırsan evleniyorsun.
- +1 yıl
@Semaa06 Acaba birbirinize daha fazla kişisel alan mı tanımanız lazım?
Tabiki de hayır, hata şöyle ilişkiler görücu üsülü olduğunda daha sağlıklı oluyor..
00 Yorumla
+1 yılher şey çok modern de görücü usulü gericilik he okadar ki ilerledik yani vaybee
00 YorumlaHayır neden olsun sonuçta bir süre vakit geçireceksiniz yine sizin kararınız var ortada
00 Yorumlaailen bulabiliyosa ne güzel
01 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 357 cevap paylaştı. Niye eziklik olsun ki?
04 YorumlaBu devirde en mantıklı yöntem
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenmek eziklik bence evlilik saçma
10 Yorumla
+1 yılKeşke görücü usulü evlenseydim
17 Yorumla- +1 yıl
Mutsuzmusun
- +1 yıl
Çok
- +1 yıl
Neden 😭😞
- +1 yıl
Uzun hikaye
- +1 yıl
Offf 😞 anlatmak istersen yazarsın
- +1 yıl
Neden görücü usulü ile evlenseydin merak ettim
- +1 yıl
@Nabercanıms neden öyle dedin konuşabilirmiyiz
+1 yılEziklik değil ama doğru bulmuyorum ben
10 Yorumla
+1 yılKoca buldukta görücüsü mörücüsü eziklik kaldı
11 Yorumla- +1 yıl
Eskilerin dediği gibi, hele bir evlen zamanla seversin 😁
+1 yılSevgili olanları dagörüyoruz. kapı zili gibi
10 YorumlaEn büyük başarıdır ve daha sağlam olur
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 892 cevap paylaştı. Neden ezilklik olsun ya herkesin kendi tercihi
00 Yorumla- Devamını Gör (38)
Devamını Gör(83)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem