Görücü usulü evlenenler hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce de çok ezik durumuna düşmüyorlar mı?

Görücü usulünün ezik işi olduğunu düşünüyorum.

Hiçbir kızın beğenmediği ezik ve tipsiz erkekle hiçbir erkeğin beğenmediği ezik ve tipsiz kızın büyüklerin yardımıyla evlendirilmesi, aciz bir durum.

Görücü usulüyle anca ana kuzusu pasif tipsiz erkek ve yaşı geçmiş çirkin kız bulabilirsin. Bu da işin ayrı bir boyutu.

Bence görücü usulü evlenenler, insanlığın içindeki çürüklerdir. Yazık, eşsiz kalmasınlar, bir iyilik yapalım mantığıyla birileri bunlara yardım ediyor da anca öyle eş bulabiliyorlar.

Haksız mıyım?
Güncellemeler
+1 yıl
En ideal evlenme şekli, üniversite yıllarında birini bulup işi evliliğe taşımaktır. Böylece erken yaşta seçmiş ve seçilmiş olursun, kendini karşı cins tarafından beğenilen biri olarak görürsün. Ayrıca eşinin daha genç ve daha yakışıklı/güzel olduğu yaşlarda da onun sevgilisi olmuş olursun. Eşinin geçmişi hakkında da daha az kuşkuların olur. Eşinin senin parana ve malına gelip gelmemesi konusunda da kafan daha rahat olur.

Kısaca, eşinle evlenmek için evlenmediğinden emin olursun.
Güncellemeler
+1 yıl
Görücü usulü evlenmek, evlenmek için evlenmektir. Asıl amaç evliliktir, sevilen insanla beraberliği bir adım ileriye taşımak değil.

Normalde evliliğin araç, evlenilen kişinin amaç olması gerekirken görücü usulünde evlilik amaç, evlenilen kişi ise evlilik amacına ulaşmak için kullanılan bir araçtır.
Görücü usulü evlenenler hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce de çok ezik durumuna düşmüyorlar mı?