Aşk evliliği yapamadınız diyelim. Görücü usulü evlilik düşünür müydünüz?

Aşk evliliği yapamadınız diyelim. Görücü usulü evlilik düşünür müydünüz?

hayır ben düşünmem sadece aşk evliliği düşünürüm ama diğer insanların düşüncesi farklıdır tabi ki de Evlilik dünya genelinde farklı kültürel ve sosyal normlara tabidir ve bu nedenle farklı insanlar ve toplumlar arasında değişiklik gösterebilir. Evlilik, her iki tarafın karşılıklı rızası ve özgür iradesiyle gerçekleşmesi gereken bir süreçtir. Her iki tarafın birbirini tanıma, anlama ve karar verme sürecinde aktif bir rol oynaması önemlidir. Evlilik kararı, bireyin değerleri, öncelikleri ve tercihlerine dayanmalıdır. Önemli olan, evlilik sürecinin her iki taraf için de saygılı, dürüst ve şeffaf bir şekilde ilerlemesidir. Her iki tarafın da mutlu, sağlıklı ve uyumlu bir evlilik için birbirlerini tanıma ve uyum sağlama fırsatına sahip olması önemlidir.
görücü usulü de bi nevi aşk evliliğidir
sadece kendin değil başkaları evlenecek adayları bulur
veya sen bir yerde görürsün beğenirsin aileni yollarsın
insanlar görücü usulünü çok yanlış anlıyor
bir kişiyi yolda da görüp hoşlanabilirsin evde de görüp hoşlanabilirsin misafirliğe gidip orada da görebilirsin
insanlar birbirilerini görür sanki kendileri birbirilerini bulmuş gibi konuşur anlaşır
zaten böyle olmaz mı tanımadığın birini tanımak tanıdıktan sonra aşık olmak
Aksatılmadan önce aşk evliliğini savunurdum ama görücü usulü evlilik falan çok vahşi kalıyor.(görücü usulü tanışma olabilir bence.) Artık mantık evliliğinden yanayım sizi kendinden çok seven biriyle beraber olun sizi el üstünde tutsun üzmeyin onu böyle insanlar bulursanız değer verin. O zaman çok mutlu bir hayat sürersiniz.
Evlenirim. Görücü usulü evlilikte bir nevi aşk evliliği sayılır. Sadece tanışma şekli farklı. Kaldı ki arkadaşlarının tanıştırdığı kişi de görücü usulü olmuş oluyor.
Cevap
25Cevap
Evlilik zaten çok uç noktada bir eylemdir, kaldı ki görücü usulü.. İmkansız..
Âşık olmak istiyorum cidden normalde evliliğe ve erkeklere karşı çok bencilim, âşık olmalıyım ki gerekli sorumlulukları yerine gönülden getireyim.
Aşk aramıyorum ki 🙄
Hadi güle güle
Erkeklere karşı bencil değilsin, erkek düşmanısın
Diyosun 🙄
Buradan birisi azıcık sana yaklaşıp flört edeyim dese ya azarlıyor ya engelliyorsun. Ne perhiz ne go domates turşusu
Lahana turşusu olacak o yalnız.
Gö domates turşusu daha güzel ya, bak böyle sarı sarı olacak üff. Ağzımın suyu aktı.
TDK 'ya aykırılıktan bizimle değilsin güle güle.
Nerde yazım yanlışı yapmışım?
Lahana turşusu olacak. Doğrusu deyimin, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu şeklinde.
Canım belki domates turşusu çekmiştir, olamaz mı?
Kısır da olsa, turşu suyu içilse, bir de köpüklü ayran.. Oy oy oyy
Sistem söylemlerinizi algılamıyor iki dk. içinde engelleneceksiniz iyi günler.
Bahsettiğim şey tam da bu.
Gorucu usulu evlilikte bir nevi aşk evliliği..
Sadece tanıştırma sekli farkli:)
Yani görüştünüz tanıştınız evlenmek zorunda değilsiniz.. severseniz aşık olursanız Yaa ben bu insanla mutlu olurum derseniz evlenirsiniz:)
Düşünürüm ama ben insan kırmayı da sevmem üzülmeyi de. Gidersin kızı sen beğenirsin o seni begenmez ben begenmem o beni begenir falan filan bu tarz şeyler beni geriyor
Yık yiaa, öyle şiy mi olür
Diyorken, şak diye görücü usulü evlendim. Hâla şaşkınım. Elumuze verdiler.
Hayır düşünmüyorum çünkü ilerde uyuşmazlık olsun istemiyorum kendi sevdiğimi beni seveni istiyorum Allah nasip ederse
Evlendiğim kişiye aşık olmak istiyorum onunla herşeyimi evlenmeden önce değil sonra beraberken yaşamak istiyorum
Görücü usulü de, aşk evliliği aslında. Sadece karşındakine değil, rabbine aşıksın bu kez. O'na olan teslimiyetinden ötürü bu tercihin de..
hayir kesinlikle. hele bu devirde bevlenecegin kisiyi cok iyi tanimalisin
Bu gidişle görücü usülüne kalcak gibi işimiz zaten 😄
görücüsüzü oldu da görücüsü olacak aman her ikisi de kalsın
Eveeet gezip tozmakla olmuyor erkekler kadınları kadınlar da erkekleri kullanıyor görücü usulü olunca her iki taraf da ciddi aileler dahil olduğu için
Ya şu sorularinizi dolayli yoldan soruyonuz ya illaki evirip cevirmeden soramiyonuz dimi bitiyorum şu seytanlik islerinize.
Görücü usulü yanlış biliniyor. Ailen tanıştırdı bir jere konuştun kafana yattı hop evlenelim değil. Ben görücü usulü evlilik isterim.
Görücü Usulü Evlilik Derken? Yanlış anlama merak ettiğim için soruyorum
Kötü bir yöntem değil. Görücü usulü evlendim. 30 yıl geride kaldı.
Görücü olarak o beğendiğim kişi gelecekse olabilir 😅😅😅
Aşık olduğun kişiyle evlenirsen belki zamanla sevgin azalabilir ama görücü usulü evlenirsen tam tersi sevebilirsin ama yinede kendin bilirsin
düşünüyorum tabi tanıdıklarımızdan bir hayır görmüyoruz artık bir de bunu deneriz :D
Dene bakalim
Kesinlikle hayır bu tür evliliğin yararı olduğu gibi cok fazla zararıda var
istisnalar vardır tabi ama; tüm evlilikler sonunda aynı yere çıkıyor. düşünürdüm.
Dişi kuş işlerine bakmıyorum…
ben niye düşünim
Dindarım aslında uygun olanı da bu ama hiçbir fikrim yok ne şekilde birini bulup evleneceğimden
düşünürüm ama öyle hemen evlenmem 1-2 ay tanıma aşaması sonra sevgililik bir süre nişanlılık dönemi en son evlilik
Olabilir anlattıktan sonra
Gördüğüm kişiye göre değişir 😄
Büyük konuşmam. Hayat bu belli olmaz
Hayır düşünmem. Tanımam, sevmem lazım.
Büyük konuşmayım ama düşünmem.
Asla tövbe tövbe
Yok abi insan sevcek beaa
Kendimi evliliğe uygun görürsem neden olmasın
Annem düşünüyor benim için sjsj
Beni görmeden alsınlar
İkisine de 🙄 böyle bakıyorum
Olabilir neden olmasın