Aslında benzediğimi düşünmüyorum ama küçüklüğümden beri beni benzetiyor ve bu beni hiç iyi hissettirmiyor, kendimden nefret ediyorum, ne yapacağım? Kilolu falan da değilim, küçüklüğümle bile benzemiyorum ama annem hâlâ benzetiyor
2 ay
Aslında benzediğimi düşünmüyorum ama küçüklüğümden beri beni benzetiyor ve bu beni hiç iyi hissettirmiyor, kendimden nefret ediyorum, ne yapacağım? Kilolu falan da değilim, küçüklüğümle bile benzemiyorum ama annem hâlâ benzetiyor
Anneler ve kızlarına olan zorbalıkları... beni de halama benzetirler hoşlanmıyorum da pek. Ama mesela çok marifetlidir yani, keşke ona benzesem diyorum susuyor hepsi
annen benzetince görmedim ama benziyorsun gibime geldi benzesen ne olacak babannen senin için nefret edilecek utanılacak biri mi sırf modern olduğunuzu zannederek kültürünüzden ve geçmişinizden nefret etmeniz veya utanmanız çok acıması bir şey
Tip olarak benzemek istemem modernlikle ne alakası var
Annenin bu benzetmesi seni çok incitmiş ve bu duygu çok anlaşılır 💔 Kendini nefret edilecek biri gibi hissetmen çok üzücü çünkü kesinlikle öyle değilsin ✨
Annen bunu belki alışkanlıkla ya da farkında olmadan söylüyor olabilir. Onunla sakin bir anda konuşup “Bu benzetme beni çok kırıyor artık duymak istemiyorum” demen önemli 💬
Ayrıca aynaya bakıp kendinle ilgili sevdiğin özelliklere odaklanmaya çalış. Gerekirse duygularını bir deftere yaz. İçindeki o özgün seni koru lütfen 💖✨
Cevap
1Cevap
Annen babaannene kinini sana kusuyor gerek yok nefret etmene bence annenden nefret et
Benzetmesi seni neden rahatsız ediyor?
Sen benzemek istemediğin birine benzetilsen üzülmez misin?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?