Özel sektörde yıllık izin hakkımı zorla istedikleri tarihte kullandırabilirler mi, bu yasal mı?

Arkadaşlar ben bir AVM'de part time satış danışmanı olarak 1,5 yıldır çalışıyorum. Arkadaşımın nişanı oldu, yıllık izin hakkım yoktu o zaman diye izin istemedim, katılamadım (şehir dışında). Yıllık izin hakkım oldu bu yıl ve Ramazan ayında bana ben istemeden, ben itiraz istemiyorum diye Ramazan’da yıllık izne çıkardılar. Şimdi de 18 Nisan 'da arkadaşımın nişanı var ve geçen hafta pazar günü müdür yardımcısına durumu anlattım, dedim ki izin günlerimi birleştirmek istiyorum, cuma cumartesi pazar günlerimi birleştirmek ve pazartesi ve salı dahil izin istiyorum, dedi ki hani Sena neden olmasın ama müdüre cuma günü ben söylerim, dedi ona göre sana haber veririm, dedi tamam dedim. 3 gün sonra baktım biletler indirimde ve ben de aldım biletleri. Kendim risk aldım. Bugün cumartesi ve beni arayıp iş arkadaşın rahatsızlandı 1 hafta yok, senin durumu napıcaz şimdi dedi neyse kapat dedi kapattı, sonra tekrar aradı cuma cumartesi pazarı tamam ama pazartesi salı için bir daha cumartesi haber vereceğiz, net bir şey diyemeyiz dediler, tamam dedim. Emrivaki yaptın dediler, ben de bilet olayı tamamen benim aldığım bir riskti dedim ve iş arkadaşımı sordum, öyle bir durum yok biz böyle bir durumda ne yapardın diye öyle bir şey dedik, dedi ve kapattı. Ve benim bu istediğim şey diğer çalışma arkadaşlarıma tanınmış bir haktı, ben buna güvendim açıkçası. Bu yaptıkları şey zorla izine çıkarmak yasal mı

Güncellemeler
2 ay
Peki bu arkadaşın rahatsızlandı yalanı normal bir durum mu bu stresi bana yaşatmaya hakları var mı
Özel sektörde yıllık izin hakkımı zorla istedikleri tarihte kullandırabilirler mi, bu yasal mı?