Arkadaşlar bir kreşte öğretmenim, 4 gün ücretsiz izin almak istiyorum. İşe başlayalı da yaklaşık 9 ay oldu.
Bu konu hakkında bilgisi olan yardımcı olabilir mi, bu işverene bağlı bir şey mi?
Arkadaşlar bir kreşte öğretmenim, 4 gün ücretsiz izin almak istiyorum. İşe başlayalı da yaklaşık 9 ay oldu.
Bu konu hakkında bilgisi olan yardımcı olabilir mi, bu işverene bağlı bir şey mi?
Merhaba, benim de bildiğim kadarıyla 1 yıldan önce izin alınamıyor ama iş yeri sahibi belki size bu konuda bir kolaylık gösterebilir. Bir şansınızı deneyin derim. Başarılar diliyorum. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
Yok yıllık izin icin 1 sene dolmalı biliyorum. Fakat 4 gün ücretsiz izin almak istiyorum. Maaşımı kessinler sorun değil. Belki verirler evet bir şansımı deneyeyim. Çok teşekkür ederim.☺️🙏🏻
Anladım inşallah izin verirler diyeyim o zaman. Rica ederim :)
ucretsiz izinle ucretli izini herkes karistirmis 😀😀 ucretsiz, derken maasin kesilince para vermis oluyorsun o yuzden ucretli oluyor zannediyorlar galiba 😀😀ucretli izin yillik izin ucretsiz, izinlerde mazeret izinleridir. mazeret izni almak icin zaman kidemi gerekmiyor. ama senelik 5 gun butun sirketlerde mazeret izni alinabilir uygulama boyle ama tasarruf hakki sorumlu yoneticidedir.
Aynen aynennnn bi anlatamadım ben derdimi, yıllık izinde 1 sene dolmadan cıkılmayacağını biliyorum tabiki😅
Verirler diye düşünüyorum bakalım, işimin Şu an cok yoğun olmayan zamanları☺️
yoo 1 sene dolunca 15 gun iznin isleniyor ama 6 ayi doldurduktan sonra yonetici onayi ile 1 hafta izne cikabilirsin :)
Yıllık izne hak kazanmak için tam bir yıl çalışılması gerekiyor. İş Kanunu'na göre yıllık izin süresi 50 ve üstü, 18 yaş ve altına 20 günden daha az olamaz. İzin süreleri paraya çevrilip çalışana teklif edilemediği gibi çalışan da böyle bir talepte bulunamaz..
Yok yıllık izini biliyorum, ücretsiz izinden bahsediyorum
Ücretsiz izinde bir sorun olacağını sanmam iş yoğunluğuna göre işveren verebilir...
Cevap
4Cevap
İzin hakkı 1 yıldan sonra diyebiliyorum ama maaşından keserler. Patronla konuş bakalım kabul edecek mi. Ya da en kötü rapor almaya çalış
Evet yani dediğim gibi ücretsiz izin yani. O 4 günlük maaşı almayacağım. Olsun.
Bi konuşacağım.
Benim kuzenim de özle sektörde. 1 yıl dolmamıştı abisinin düğün hazırlığı falan için izin almış maaşındam kesmişler. Ekstrem durum olmadıkça maaştan keserler
tamamdır çok teşekkür ederim.
Rica ederim
6 ay dolunca belli bir süre yıllık izin hakkı doğuyor diye biliyorum.
Yok yıllık izini kullanmayı düşünmüyorum zaten. Ücretsiz izin almayı düşünüyorum. Maaş vermeyecekler yani.
Acaba 1 sene dolmadan ücretsiz izine cıkabilir miyim diye düşündüm. Teşekkür ederim🙏🏻
Ücretsizz izinin belli bir dönemi yok istediğin zaman iş verende onaylarsaa kullanabiliyorsunuz.
Ücrersiz izine çıkabilirsin. 6 aydan sonrada yönetici onayı ile yıllık izin hakkından 1 haftasını kullanabilirsin
İs yeri isterse verir
Hayır hanımefendi 1 yıl olmak zorunda
Ücretsiz izin ama. Maaş almayacağım
Maaşından kesilmiyor zaten hanımefendi maaş tam yatar yıllık izinde
yıllık izin demiyorum ben ücretsiz izinden bahsediyorum yalnız, anlamadınız galiba, ya da ben anlatamadım. İkisi farklı şeyler.
O zaman izin alabilirsiniz hanımefendi
benim 10 ay oldu yıllık izne çıkacam :D
😂😂
Bana da verirler umarım🙄
iş vereninin insiyafitine kalmış bir şey ben 2 ay sonra çıkacak olsam çok fazla iş geliyor o zamanlar iş aksar onun için şimdi çıkmam daha makul :D
bizde de yaz okulu var şimdi. Çok öğrenci yok artık. Hepsi tatilde. Kullanmanın tam sırası gibi bakalım. Bayramdan sonra çok öğrenci gelmeye devam etmezse isteyeceğim.
iste ya verirler merak etme ücretli için yıl doldurman lazım ücretsize karışmazlar
ücretli izin için evet yıl doldurmam lazım, direk yılım dolar dolmaz onda da yıllık izine çıkmak istiyorum zaten. Bakalım hayırlısı. Teşekkür ederim. :)
Çıkarsın merak etme git kafanı dinle 4 gün de olsa :D
tatile gidicez Allah nasip ederse , kafamı dinlemek istiyorum ben de :D
git git bir denize gir serinle çalış çalış nereye kadar bende gidecem gelecek hafta :D
Nereye? 😂
Antalyaya sen 🤣
Tam belli değil Allah nasip ederse Yalova-Armutlu
Oo sende güzel yere gidiyorsun 🤣
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?