Eşim beni aldattığını itiraf edip sonra inkara dönünce ve beni suçlayınca ne yapmalıyım?

Ben evli 42 yaşında bir erkeğim, eşim 43 yaşında. 24 senelik evliyim. Hemen soruya geçmek istiyorum. Eşim iş arkadaşları ile yemeğe, bowlinge gitmişti, yemekten 2 ay sonra geldi yanıma bir şey söylemek istiyorum dedi, tamam buyur dedim. "Hani yemeğe gitmiştim ya o gün 25 yaşında bir erkek iş arkadaşı ile bir süre el tutuş*tuk" dedi, devam etti, "ondan bir ilgi elektrik alıyordum ben kendime engel oluyordum ama alkolün etkisiyle o gün kendime engel olamadım" dedi. Yıkıldım, kızdım, öfkelendim, 3 gün canım cicim yaptı, affettim. Hep sorum neden böyle bir şey yaptın, hep geçiştirdi, 4. gün artık, neden büyütüyorsun, aldatma bile değil alkolün etkisiyle yaptım falan. Ben çelişkiye düştüm, ablasına açtım konuyu, o da annesiyle olayı açtı. Eşim konuyu konuşmak istemiyor, oldu bittiye getirmeye çalışırken. Ben bu 25 yaşındaki çocukla iletişime geçmek istediğimi söyledim. "Eğer onunla iletişime geçersen gerçekten aldatırım seni" diyerek tehdit etti. Ben yine de iletişime geçtim ve böyle bir şey yaşanmadığını öğrendim. Şimdi eşim, ben onu aldatmış gibi şikayet ettiğim için, ailesiyle arasını bozduğum için, aynı evde yaşamamıza rağmen "biz sadece arkadaşız" vb cümleler ile konuşmayarak, iletişim kurmayarak psikolojik baskıda bulunuyor. Kıskançlıkla beni suçluyor. Bay bayan, sizin de görüşünüzü almak isterim, sizce ne yapmam gerekiyor? Yaptığım doğru mu?

Güncellemeler
2 ay
soruyu yanlış anlaşılmaması icin güncelleme ihtiyacı duydum. Bu soruda yaşanan olayı eşim yapmış gibi bana anlattı ama aslında kendi uydurdugu bir hikaye olduğunu öğrendim.
Güncellemeler
2 ay
Eşim Son bir senede büyük değişiklik gösterdi, yukarda anlattığım olay, 1 senede 3. Kişiler ile yaşadığımız sorunların 100de 1. Hep kendini öven ayna başında saatler harcayan vb. İş yerindeki ya da instagramdaki erkeklerin kendisine dediklerini gelir bana anlatır. Vb cok şeyler var. Şuanda konuşmuyoruz. Suclu benmişim, ailesine onu aldatıyor diye göstermişim rezil etmişim.
Eşim beni aldattığını itiraf edip sonra inkara dönünce ve beni suçlayınca ne yapmalıyım?