Sakin olun ahlak elden gitmedi insanlar sadece birbirini seviyor ve bunu sadece evde yapmak zorunda değiller çok ahlaklı olan varsa bence öncelik olarak çocuk gelin oranına bakmalı 🥰🥰🥰
2 ay
çok geniş görüşlü birisi olarak bana kalsa her yerde her şey yapılsın filan ama bir toplum söz konusu ve düşünmek lazım toplumun yapısını toplumdan bağımsız yaşayamazsınız. kimseye de ahlak dersi vermeye kalkmam ayrı konu ama toplumsal alanlarda özellikle de çok kalabalık ortamlarda uzun süreli öpüşmek bile abartı. kısa süreli öpüşmeler kabul edilebilir de fazlası sıkıntılı ve uyarılır haliyle.
Ya valla ben şu an görüyorum 14-15 yaşındaki çocuklar bile neler neler yapıyor bunlar toplum baskısıyla oluşan yozlaşmalar
yani öpüşsünler bu dert değil lakin fazlası sıkıntılı ve öpüşmelerinden daha ziyade birbirlerine uyguladıkları şiddet daha büyük bir mesele. öpüşmek en azından sevgidendir bir anlamlı amacı var.
Katılıyorum ben kimseyede ulu orta sevişin demedim niye bu kadar tepki aldım onuda anlamadım
Toplumu en çok geren yer tam da burası oluyor 🥲 Bir yanda “burası Türkiye” diyenler bir yanda “sevgimi göstermek özgürlüğüm” diyenler. İkisi de uçlara savrulunca sorun büyüyor 🧠
Kimsenin kimseye ahlak dersi vermeye hakkı yok ama kamusal alanın da ortak alan olduğunu unutmamak lazım. Orta yolu bulursak hepimiz daha huzurlu oluruz 🕊️💜
Cevap
13Cevap
Kamusal alan olduğunu akıl edebiliyosun ama orada yiyişmemen gerektiğini akledecek zeka gelmemiş
Kardeşim yeter nerde demişim yiyişin diye
Yiyiş baba banane
Sabır sabır sabır
Bizde geçen kaldırımda bacak omza yaptık diye polis çağırdılar sakin olun dedim sadece seviyoruz birbirimizi.
Kamuya yarı açık alanda öpüşebilirler ama insanları tahrik etmelerine gerek yok.
Bak buna katılıyorum sonunda düzgün yorum yapan birisi kimseye ulu ortaya bir şey yapın demedim sadece el ele gezen çiftlere bile neler neler diyorlar buna değindim
Teşekkür ederim iyi günler.
İnsan nerede ne yapması gerektiğini bilmeli
Kamusal alanda, kamusal olmayan şeyler yaptıkları için olabilir mi?
Arkadaşım sevişmek demedim bak ikisi çok farklı şeyler sevgilimle öpüşerek senin özgürlüğüne engel olmuyorum hata ve hata siz nefretle bakıyor olabilirsiniz ama ben birbirlerini seven çiftleri hayranlıkla izliyorum
Zaten ben "Sen sevişmekten bahsediyorsun." demedim. Toplum içinde insan nasıl davranması gerektiğini bilmeli.
Tabikide birbirlerini yesinler demiyorum
Arkadaşım sen zaten öyle diyorsun diyen yok sana. İkidir aynı şeyi yapıyorsun. Kimse sana "Sen birbirlerini yesin dedin." demiyor.
İki gün sonra senin çocuğunun önünde öyle öpüşenler olunca senin çocuğunda onları örnek alıp ortada öpüşünce anlarsın neler oluyor
22 yaşındayım daha evlenmeyi düşünmüyorum ha zaten ben çocukkende gördüm böyle şeyleri
Gördüğün için ortalık yerde çiftleşme arzusuyla dolusun
senin sosyal alanda opusecek kadar ozgurlugun varsa onlarda sana garıp garıp bakmakta ozgur sonucta fızıksel temas etmıyorlar sen onların bakmamsını ıstıyorsun onlarda senın orada yapmamanı
bir sor bakalım başkalarında var mı milletün canı çekiyor
Ne isterlerse yapsınlar umrumda olmaz
Öpüşmeyi seviyor musun
Eğer evli değillerse sıkıntı
Bencede öpüşmek normal bişey
Evet sevişmek olarak algılanması çok garip oysaki çok ilkel bir şey
knk öpüşme ön sevişme işte
Knk ön sevişme dediğin şey farklı bir şey haberin olsunda ilk önce onu bir öğren
1. Ön Sevişme (Foreplay)
Bu evre, cinsel birleşme öncesindeki hazırlık aşamasıdır. Amacı vücudu uyarmak ve duygusal bağı güçlendirmektir.
Amaç: Hem fiziksel hem de zihinsel olarak uyarılmayı sağlamak. Vücudun cinsel ilişkiye hazır hale gelmesini (kan akışının hızlanması, kayganlaşma vb.) sağlar.
İçerik: Dokunma, öpüşme, masaj, fısıldaşmalar ve erojen bölgelerin uyarılmasını kapsar.
Zamanlama: Ucu açık bir süreçtir; bazen saatler öncesinden (bir mesajla veya bakışla) başlayabilir.
Önemi: Özellikle sağlıklı bir cinsel deneyim için kritiktir. Stresi azaltır ve partnerler arasındaki güveni artırır.
2. Sevişme
Daha geniş bir terim olmakla birlikte, genellikle uyarılmanın zirveye ulaştığı ve cinsel birleşmenin (penetrasyonun) dahil olduğu ana eylemi ifade eder.
Amaç: Uyarılmanın doruk noktasına ulaşması (orgazm) ve yoğun fiziksel tatmin yaşanmasıdır.
İçerik: Temasın en üst seviyede olduğu, daha ritmik ve yoğun fiziksel aktivite içeren kısımdır.
Zamanlama: Genellikle ön sevişmenin getirdiği uyarılma doygunluğa ulaştığında başlar.
öğrendim geldim knk
Yapay zekaya yazıp kopyala yapıştır yapılmış
evet
senden benden zekıdır bu yapay zeka aw
Kardeşim sapıkmısın her yerden yazıyorsun hadiiii işineeeee
Kamusal alanda da öpüşmeyin bi zahmet
Niye rahatsız ediyor bu seni insanların birbirini sevmesi niye batıyor mesela
Bana batan bir şey yok umrumda da olmaz ama etik değil ahlaksız bir şey ve bende dürüstçe ahlaksızlık olduğumı söyledim
Müdahale: Toplum, "kendi huzurunu bozanı" fiziksel olarak o alandan uzaklaştırmaya veya daha kötüsü, ibretlik bir şekilde cezalandırmaya (linç, darp vb.) kalkışır.
Mantık: Toplum için bu bir "suç" değil, bir "temizlik" işlemidir. Kolektif vicdanı rahatlatmak için o tek kişi veya azınlık feda edilir.
Opussun
Diiii mi?
Çünkü onlar yapamadı
😆😆😆
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?