Toplum içinde öpüşmek sizce ayıp mı?
Evet ise neden, hayır ise neden?
Evet ise neden, hayır ise neden?
Öyle bir ülkede yaşıyoruz ki sokakta, otobüste bayanlar alelade taciz ediliyor, dayak yiyor hatta öldürülüyor kimse gık demiyor ama öpüşen bir çift gördüklerinde bütün teyzeler, amcalar cık cık çekiyor. Bir de müslüman bir ülkede yaşadığımız için ayıp olduğunu iddia edenler var. İslam dininde sadece toplum içinde mi öpüşmek günah? Madem bu kadar müslümansınız sevgilinizle yalnız da kalmayacaksınız. El ele dahi tutuşmayacaksınız helaliniz değil sonuçta.
Bunlar ince mevzular saatlerce tartışsakta sonuca varamayız. Bana göre ayıp değil ama toplumumuza göre çok ayıp eshefle kınıyoruz. Çünkü memlekette kınanacak hiç bir şey kalmadı.
bence değil. sonuçta bunlar içgüdüsel, hormonal şeyler. Ama büyük bir kalabalığın ortasında birbiriyle yiyişenlerden uzun uzadıya öpüşenlerden bahsetmiyorum.
Lakin burası Türkiye, sevgilisiyle el ele dolaşanlara bile çok ayıp bir şey yapmış gibi bakan yargılayıcı insanlar var. Toplum olarak bunu aşmamız gerektiğini düşünüyorum.
Noktasına kadar okudum hak veriyorum
Hayır çünkü "Ayıp" diye sınıflandırılacak eylemin başkalarına zarar vermesi gerekir. Burada sevişme sınırına girmek, henüz olgunlaşmamış küçük bireylerimizin algılarıyla oynayacağı için zararlıdır. Ama sevişme sınırına girmeyen öpüşmeler yalnızca öpüşmedir. Niye ayıp olsun ki?
Kadınını sokak ortasında öpmek ayıp, ama istediğin gibi tekme tokat dövüp bıçaklayabilirsin; o zaman ayıp değil!!
.. mna koyduğumun mal memleketi..
Cevap
70Cevap
Sokak ortasında kadın dövenlerin yaptığı ayıp değilse öpüşmek alkışlanacak bir harekettir bence.
Güzel yorum..
Çok ayıp.. Der susarım.. sır denen şey neden vardır? Sana ait ve seninle o sırrı saklayana özel ait bir şeydir bu tür durumlarda öyledir özeldir üstelik ortalıkta o kadar büyüğün var ama nafile kime ne diyoruz ki herkesin kafasını bozmuş şeytan Müslümanlık dilde kalmış kalpte değil dünyanın 100/90 kızı götü başı göğüsleri açık geziyor buna ayıp demediklerine şaşırmamalı erkekler desen çileden çıkmış hiç farklı değil iki cinste bir birinden berbat Allah sonumuzu hayır etsin inşallah ıslah etsin AMİN çok zor gerçekten kadınların bayrağı siyah demiş bir büyüğümüz var gerçekten çok doğru demiş erkeklerin desen çoktan kara kısacası CEHHENEME girmek ile CENNETE girme olasılığımız CEHHENEM cennetten daha çok ALLAHIM SEN YARDIM ET ŞEYTANIN ŞERRİNDEN KORU AMİNN ☹️🥺
tabi ki ayıp. insanları hayvanlardan ayıran ahlak ve akıl var. sen hayvan gibi nefsine yenik düşerek milletin içinde yatak odası ilişkilerini yaşarsan tepki alman normal. kimse ya da çoğunluk çoluk çocuğuyla gezerken milletin yiyişmesini izlemek zorunda değil. ahlaksızlığı normalleştiriyorlar iyice.
Bence ayıp değil ama ilk yapista insan cevreden utaniyor tabiki ama sonradan alisilmali gelen gecen hayatinda hic opusmemismidir ki ya da ayiplayan amcalar bunu yapmamismidir? ya da sokakta iki opusen cifti ayiran guvenlik diyelim saadece huzur bozmay yariyorlar ben keyfime bakarim hayatimda bidaha goremeyecegim insanlardan nicin utanayim?
Sen kendi zihniyetinenbak asil sesli güldüm gotunu acip sicmakla iki asik insanin dudaklarini birlestirmesini bir mi tutuyorsun skdjfjcjfjfidkdif
Eskiden sokakta sakiz çiğnemezdik belki komşumuzda yoktur özeniyordur diye. Ne hale geldik : D. Saka bir yana o özel hayattir özel hayat da ortada yaşanmaz. Sen millete sevgilinin nasil öpüştüğünü göster sonra bazi pislikler senin sevgilinin öpüştüğü tarzdan 40 faekli seks pozisyonu çıkarsın. Sonra da artik bilmem kaç yıl mastr hayallerini susler o senin sevgili. Yazik değil mi ona. Hani nerde onur şeref? ;)) tabi bir de olan var olmayan var. :)))
Ayıp tabi ki. Çünkü o eşlerin özelidir ve gizli kalması gerekir. Gayrimeşru ilişkileri kastetmiyorum kesinlikle karşıyım. En önemlisi de toplumun ahlaki yapısını bozdukları için ayıp karşılanır ve olmaması gerekir. Bir de malum insanlar özenti. Gördüğüne özeniyor. Bu gibi şeye görüp özenen bir kişiye sebep olmaanın vebali pekte hafif değildir sanıyorum.
Tabiki ayip degil! Aksine mukemmel bir sey asiri abartilmadigi surece. Kadin dovulunce ya da erkek kadin tarafindan rencide edildiginfde cok normal karsiliyor malesef toplumumuz. Ama erkek kadini sevgisinigosterip optugunde ayip. Asilbu dusunce tarzi ayip.
ben insanların kavga etmesinden, suratı asık bir şekilde oradan oraya savrulmasındansa sokakta öpüşen insanlar görmeyi tercih ederim.
Ayıp karşılamam, görünce mutlu olur gülümserim.
Ayıp olduğunu düşünen de kafasını çevirmeyi öğrensin.
Çok güzel yorum teşekkür ederim :))
:))
teşekkürler :)
alkislarlayasiyorum.com/.../sarilmanin-cezasi-olur-mu
Bu zihniyetteki insanlara her b*k ayıp. Kapalı kapılar ardında çocuklarını sulanan insanlar bunlar...
ET KARDEŞİM ET BEN GAYET EDİYORUM.
Sokaktaki şiddeti kolayca görmezden gelip, böyle küçük sevgi gösterilerinden rahatsız olacak kadar anormal bir ahlak anlayışına sahip türk halkı için ayıp sanırım.
Şu yorumlara bitiyorum
cinsellik özel bir kavramdır. heyecan olmalıdır içinde. herkes içinde herkesin önünde yapmak hoş ve doğru değil bence. müsait iken başbaşa yapınca daha da anlam kazanır. yolda seni gören bir tanıdık olabilir ya da seni gören kişiyle bidaha karsı karsıya gelebilirsin. ayrıca insan sevdiğine değer veriyorsa bir malzeme gibi herkes önünde yapmaz. yalnızken yapar ve bunu herkesten gizler
Kesinlikle ahlak dışı, heleki Türkiye gibi bir ülkede!
Öpüşeceksen git başbaşa bir köşeye çekil ne halt yiyorsanız yeyin, reklama, şowa gerek varmı? Bugün öpüşür, yarın şapmaya kalkarsın! Almanyadayım, artık almanlar bile sokakta ulu orta yerde öpüşmüyor ama Türkiyde kendini modern zaneden sonradan görmeler öpüşerek entel oldum zanediyor
Hayır neden ayıp olsun... Sevmek ya da bunu bir şekilde sevdiği ile paylaşmak da ayıp o halde. Toplumda ayıplanması gereken birçok konu varken hele... Yere tüküreni mi dersin, arabayı üstüne hunharca süreni mi dersin, toplu taşıma araçlarında tacizi mi dersin, babasının yeri gibi yayıla yayıla bacak açıp oturanı mı dersin? Bunlar ayıp, öpmek, sevmek değil.
önünüzden sevgilinizi alacaklar gibi acele etmeden, dilleri kulak deliğinden çıkarmaya zorlamadan, insanca bakın altını çiziyorum "insanca" öpüşülebilir. fazla public takılma ama bençe
Bugün ayıp onca küfür kıyametten sonra az kalsın birinin öldürülmesine şahit olacaktım, öpüşmek ayıp değil.
Kesinlikle katılıyorum
Öpüşenlere karşı değilim, ama toplumda da yapılmaz. Yapanlara ceza kesilmeli. Baskıcı bir tipim ama bu yüzden öpüşmeye karşı çıkmam yine söylüyorum, sadece toplumda yapılması doğru değildir. Gitsin tenhada ne yaparsan yapsın.
Bence bu ahlak kavramının altında yatan temel şey din. O yüzden ayıp veya değil diye yorum çıkıyor. Ayrıca ömür boyu öptüğün kişi tek değilse sorunlu bence. İlk öpücüğümü evlenince eşime sunacağım o yüzden saklıyorum.
Öpüşmek var öpüşmek var. Sevgi gösterisidir küçük bir şeydir eyvallah derim. Salyalarını akıta akıta öpüşenler var. İkinci söylediğimi hukuki olarak suç sayanlar bile var, bununla ilgili yasalar var ben de sonradan öğrendim.
Hayir cunku herşeyin bir yeri olmalı örneğin sen annenle veya babanlasin ve karşında bir çift opusuyor şahsen ben utanirdim yanı türk toplumu bunu normal karsilamiycaktir ve karşılamamalarıda en iyisi..
Degil ya. Rahatsiz olan varsa kafasini baska yere cevirebilir, ben toplum icinde opusmekten cekinmiyorum.
Bence de değil..
Noldu canim rahatsiz mi oldun? @cgrogt
Hayır değil bence sonucta öpüşmek çok doğal bişey gizli yapılsa ne olur açıkta yapılsa nolur? Bunu sorun haline getirenler ise şöyle bir ülkeye baksınlar daha büyük sorunlarımız var?
Çok güzel bir yorum daha..
Bencr hayır insanlarin o anı gordukten sonra ne dusundukleri beni alakadar etmiyor o insanlari birdaha gormucem o yuzdende hayatımı kisitlayamam onlar icin o nedenle bence ayip degil
Değil.. Ama değerleri sapıklık düzeyinde muhafazakar toplumlara uymak değil onları rehabilite etmektir doğru olan.
Ne ayibi moruk herkes insanlarin opustugunu biliyo zaten bu toplum icinde olunca ne degisirki rahatsiz olan varsa dikizlememeyi denesin derim sanki aman aman buyuk bir olay allah askina :D
Bence ayip gorgusuzluk ya kendinden buyuk amcalarin abilerin ablalarn icinde opusulurmu terbiyesizce bir hareket bence.
Yorum için teşekkür ederim
Rica ederim.
bunu neden soruyosun bilmiyorum ama ayıp olduğunu biliyorum burası Türkiye ayıplicaklarını çok iyi biliyorum ama yurt dışında öpüşsen ayıp olmaz inan ki :D
Toplum içinde öpüşen gördüğümde tokatlamışımdır tokatlarımda. Gitsin evinde ne halt yyapıyorsa yapsın Müslümanım diyorsa delikanlıyım diyorsa edebini adabını bilecek yoksa şamarı yer
TOPLUM İÇİNDE BİR KADINI DÖVEBİLİR HATTA ÖLDÜREBİLİRSİNİZ. AMA SAKIN ÖPMEYİN CUNKU DEĞERLERİ OLAN Bİ MİLLETİZ. HİÇTE AYIP DEĞİL SEVDİĞİM ADAMI İSTEDİĞİM YERDE ÖPERİM KİMSEYİDE İLGİLENDİRMEZ.
Allah 4 duvarı niye vermiş diye laf var... bence ayıp ben çekinirim... ama tabi görürsem seslenmem başımı eger giderim herkes özgür söz söyleyemem...
Bence değil normal bisey yani 😂😃 yapmayan yok randevu verip eve gidip opüşücek halleri yok :😂 sjsksk
Normal tabi
Burasi turkiye.
Sokak ortasinda kadina vurabilir, dovebilir ve hatta oldurebilirsin.. Ama opemezsin cunku ahlaka aykiri..
Hayır değil. Bizim insanımız başda yalnış görmüş ve herkes sonrasında yalnış demiş. Ancak kendimize "ne zararı var?" Sorusunu sorduğumuzda bir sebep bulamıyorum ben.
bu kadar görüş ayrılığı içinde genel ahlak kavramlarından bahsedilemez. insan sevdiğini öper hayatta bunun kadar doğal birşey yok. benim için utanılacak bir durum değil
Yaa bizim toplumuzda ayıp ama bence ayıp olmamalı yani kücük bir öpücük bırakacaksa bence sorun olmamalı ama uzun uzadıya ayıp olur diye düşünüyorum ve buranın türkiye olduğunu yine unutuyorum ;))
Bence de öyle ama dediğin gibi burası Türkiye..
değil hatta eğlenceli teyzeler bakınca sevgilinle gülüşüyosun falan
Masum olduğu sürece yani ileri gidilmediği ve uzatılmadığı sürece ayıp olduğunu düşünmüyorum.
Bence değil.
Banane. Herkes her istediğini yapmakta özgür biri sokağın ortasında namaz kılar biride sokağın ortasına *iker. herkes özgürdür
Öpüşemez arkadaşım benim ülkemin sevgilileri öpüşemez. Sevgilisi olmayan insanlar var ayıp. 😭😭😭😭😭
bence hiç hoş değil
masum öpücük tamamda insanların içinde hayvan gibi öpüşmek nedir
Bence hayır değil. Ha herkesin icinde ha kimse yokken öpüşmüşsün ne fark eder. Ama gel gör ki toplumsal bir baskı olduğu sürece ayıplanmaya devam edecek.
Malesef öyle olucak..
Yerine göre millet kınıyor. Mesela taksimin ortasında öpüş kimse dönüp bakmaz. Ama daha bir yobaz semtlerde herkes ayıplıyor saçmalık
ayıp bunun nedenimi olur yakında zkişcekler sokak ortasında
Öpüşmekle aynı şey mi
bana göre aynı şey
Ayıp mı bilmem ama tehlikeli olum heryerde yapmayın öyle, burası Türkiye. Öküzün biri gelir deşer karnını
Diğil bence rahasız oluyolarsa öküz gibi bakmasınlar
Zihniyetin değişmesi gerek
hayvandan ne farkiniz kaliyo bunu yapinca. sevisin mademki
Kime ne?
Sokakta sevgi adına bisey yapılmaz ama kadın öldürülür hayvanlar arabayla ezilir çünkü ahlaklıyız.
Ayıp bence, tamam kimseyi ilgilendirmez de öyle bir manzarayla karşılaşmak istemeyen insanlar da var. Gerçi böyle insanlar gerici, yobaz, medeniyetsiz olarak görülüyor bu ülkede.
Yorum için teşekkürler
pek hos degil aslinda ama opusmek var opsumek var bir masum opcuk bazinda bir de bildgn yiyisme var ikinci traz cok rahatzsiz edici olabiliyor
önümde çok öptüler öyle hatta öz ablam bile yanımda öpüştü biriyle... Bir bir öpüşemiyoruz öyle :D
Buse kondurmak olabilir ama dilli milli bademcik ameliyatlı hoş değil bence
Ayıp toplumun yapısına göre çok ayıp Müslüman olan bir milletin içinde hoş değil
Nerede ve ne zaman olduğuna göre ayıp olup olmadığı da değişir bana göre.
bir nevi öyle diyebiliriz.
eskiden ayıp denilen şeylerin hemen hemen hepsi şu an normal karşılanıyor, buda zaman içerisinde normal karşılanacak bir durum olacak.
Ayıba nasıl bir anlam yüklediğimize bağlı çünkü..
Benim için sorun yok. Dövüşeceklerine, öpüşsünler :-D
Ayıp.. Ama başka nerede öpüşülür. Ergenler gibi sinemada mı? Gizli saklı yerlerde mi? Yoksa işi abartıp ev mi tutulmalı?
Bizim toplumumuzda ayıp, her köşede bir bey amca, teyze olduğu için, balkonda orda burada, direk ahlak polisleri, 7/24 milleti kesiyorlar.
Evet.. Nedeni açık. Çocukların dahi bulunduğu bir ortamda öpüşmek edep eksikliğidir. Git evine ne halt yersen ye
Öpüşmek ayıp degil de olan var olmayan var. 😒 Bizde durup onlara mı bakıcaz? 😔 Ayıp tabi ki hemde cok ayıp boyle bise olamaz. 😒
Sen öpünce ayıp değil ama :D
Ben opmuyorum 😄 Kimse de opmesin. ✌😄
Ben öperim, başkası isterse öpmesin
:))
Sen op zaten. 😔😄
:D Bana yasak değil
Kesinlikle 😄
:D:D
töbe töbe şimdi ayıp değil dersek bunlar şey yapmaya bile başlar insanın ar damarı çatlamaya dursun...
Açıkça fikrini söyleyebilirsin
Yani ayıp olarak değil fakat eylemi kişilerin kültür seviyesi ile alakalı olduğunu düşünüyorum. İlk karşılaşma vedalaşma. Vs gibi bir durum olmadığı müddetçe çok meraklıysanız hadi evinize kardeşim diyesim gelmiyor değil.
Ayıp ama nedeni tam olarak bilmiyorumda hani bizden büyükler vardır saygı amaçlı öpüşmemeliyizdir ya da küçükler vardır kötü örnek olmamak için öpüşmemeliyizdir ya da direkt rahatsız olanlar vardırda diyebiliriz😊😀
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar