Bilmiyorlarsa ne tepki verirler sizce? Ben ateistim ailem bilmiyor, bilseler üzülürler.
2 ay
Bilmiyorlarsa ne tepki verirler sizce? Ben ateistim ailem bilmiyor, bilseler üzülürler.
10 yıldır agnostiğim, agnostik olmadan önce bile bu inanç bana saçma sapan geliyor derdim zaten o konuda sıkıntı yaşamadım ama yaşayanı çok duydum.
Ailen senin ateist olduğunu bilip evlatlıktan reddeder bilmem ne seni zorla Müslüman yapmaya çalışırlarsw zaten o aile aile değildir kendi menfaatleri için kızlarını onların istediği hayatı yaşamaya zorlayan baskıyla y*baz geri kafalı dır
Fiziksel şiddete bile maruz kalabilirim
Öyle aile tiplerini hiç sevmiyorum
Çocuğun kızın senin kölen değil
İstediğin dini dayatmaya kalkarsan yarın öbür gün intihara kalkışır arkasından ağlarsın ama suç sende.. Kızına zorla baskı yapıp ateist olamazsın Hristiyan olamazsın yahudi olamazsın biz Müslümanız biz şöyleyiz
Birader siz Müslüman aile olsaydınız Müslümanca yaklaşırdınız
Müslümanlık Müslüman bir ailenin evladı sırf Hristiyan oldu ateist oldu diye dövmek ise böyle Müslümanlık batsın yerin dibine
Allah bile insanlara bu dine girmezseniz şu dine inanmazsanız kafir olursunuz cehenneme gidersiniz demiyor
Gördük Müslümanı tecavüz edeni katil olanı
Gördük Hristiyanı adam gibi olanı
Gördük ateisti adam gibi olanı
Gördük yahudiyi adam gibi olanı
Her dinden kötü iyi var
Müslüman da tecavüz eder adam öldürür
Hristiyan da
Yahudi de
Mesele insan olabilmek neye inandığının bir önemi yok vicdan varsa inanmasan bile iyi insan olabilirsin
İyi insan olmak için dine inanman gerekmiyor
Dine inananların ne halt yediklerini de gördk
Sözde Müslüman olanlar
Kendilerinden olmayan herkesi kafir ilan eder cehennem hükmü verir ama hiç aklını sorgulamaz biz Allah'a şirk koşmuyor muyuz diye
Allahtan başka Müslüman dahi olsa bilemez cennet cehennem kafir
Müslüman olmak öyle basit değil
Kimseyi yargılamayacaksın
Öldürmeyeceksin
Çalmayacaksın
Küfür etmeyeceksin
İftira atmayacaksın
Müslümanlık kutsal bir şey de değil
Müslümanlık kutsal bir şey olsa Müslüman olanlar suç işlemez tövbe etmezdi
Müslüman olup her haltı yiyip tövbe edenler varsa kutsallık yoktur
Kutsal olan tek şey Allah'ı kendisi ve onun elçileri kitabidir..
Çok saçma sapan hurafe dönüyor
İnsanlar tabii dinden çıkar
Sen Müslüman olarak başkasını zorla dine sokmaya çalışırsan insani vicdan olarak o dini reddetmek normaldir çünkü vicdan insani zorla olmaz.
Allah'ı sevmek gönülden kalpten gelir Allah'ı dinini benimsemek zorla olmaz kalpten gönülden gelir Allah'ı kitabını sevmek zorla olmaz kalpten gönülden gelir
İnsanları zorla Müslüman yapman onun Allah'ı sevmesini sağlamaz daha çok nefret ettirmesini sağlar eğer Allah'a inanıyorsa Müslümanlıktan nefret eder dinden nefret eder dine inanıyor Müslümanlığa inanıyorsa sizin gibilerden nefret eder..
İnsanoğlu dinsizleşiyorsa sebebi sahtekar Müslümanlar.. Çıkardıkları hurafe insanlara bir nesneyi objeyi kutsal gibi göstermeleri
İnsanları kafir cehennem diye yargılamaları
1 gramlık canları var kendilerini Allah zannediyorlar
Kalpten gönülden gelmeyen hiçbir şey zorla sevdirilemez.
Zorla Allahı sevdiremezsin sonuçta sevmediği ya da inanmadığı için ona hesabını Allah soracak sen kimsin Allah gibi davranıyorsun
Ailen üzülür düşüncesi seni bayağı sıkıştırıyor olmalı 😔 Ateist olman senin düşünce yolculuğun ve buna saygı duyulması çok doğal 🧠✨
Ailenin tepkisini zamanla tartarak ve küçük adımlarla yoklayabilirsin. Direkt “ateistim” demek yerine önce sorgulamalarını, soru işaretlerini paylaşman iletişimi yumuşatır 💬❤️
Kendini hazır hissetmeden de açıklamak zorunda değilsin, bu senin alanın 🌿💚
Cevap
7Cevap
Agnostiğim ama din mevzuları konuşacak çevrem yok çünkü çevremdekilere dinlerinden pek emnin diyil kimlikte muslim
Biliyorlar. Bana genelde her konuda saygı duyarlar bu nedenle bir problem olmuyor.
Ne güzel
Bizim ailede öyle bir durum yok
Seküler bir ailen var demekki
Evet
Biliyolar. Hiç söylemedim ama biliyolar yani
Yaşınız doğruysa normal bence
Evet kesinlikle öyle
Ben söylesem fiziksel şiddete bile maruz kalabilirim eminim ki
Toplumda böyle şeyler çok çarpıcı olur
Ben de aynı bilmiyorlar bilseler üzülürler
biliyolar ve umrularında değil pek.
yaş 18 24 mü cidden