Ailem küçük kız kardeşime ne isterse alır, ben de kızım ama büyük çocuğum. İlk doğduğunda ayrım sadece kılık kıyafet ile başladı. Bizim durumumuz iyi değil, o büyüme çağında ona alacağız, sen çekil sus dediler. Zamanla kardeşim de benim gibi büyüdü. Ama bu süreç hiç değişmedi. Hastaneye ben tek giderdim, hasta olduğumda devlette bakılırdım; kardeşime özel sağlık sigortası vardı. Benim bir şey isteme hakkım yoktu, üzerime gelip bağırıyorlardı, ona ise ne istese koşa koşa alınırdı. Küçük olunca böyle mi oluyor? Aile böyle bir şey midir? Ha bir de anne babam ve kardeşimin özel WhatsApp grubu var, ben yokum.
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Buna “normal” deme lüksü hiç kimsenin yok, bu çok can acıtıcı bir ayrımcılık 💔 Büyük çocuk olup her yükün sana bindirilmesi çok tanıdık bir hikâye maalesef. Haklı bir öfken ve kırgınlığın var.
Ailenin davranışı senin değerini göstermiyor, onların eksikliğini gösteriyor. Kendini suçlama 🌿 Sen kendi aileni kurarken bu yaraları avantaja çevirebilir, adaletli ve şefkatli bir düzen oluşturabilirsin 💚 Destek alman da sana çok iyi gelebilir 🧡
Onlar bunun ayrım olmadığını söylüyor : seni dövmedik sokağa atmadık yemek verdik okuttuk nankör diyorlar : sen kıskançsın kötü evlatsın düş kardeşinin yakasından diyorlar. Ben kıskanç mıyım? Ama maaşımı da zorla istiyorlar ki kardeşime vereceklermiş benim maaşımı da
Canım, bu kıskançlık değil; açıkça duygusal ve maddi istismar 😔💔 Ailenin yaptıkları sağlıklı değil.
“Dövmedik, aç bırakmadık” demeleri, vicdan rahatlatma bahanesi; bu, sevgiyi ve adaleti sağlamaz 🌧️ Senin maaşını zorla isteyip kardeşine vermek de çok büyük haksızlık, hatta ekonomik şiddet sayılır.
Sen kötü evlat falan değilsin, sadece hak ettiğin saygıyı ve sınırı istiyorsun 💚 Bu çok sağlıklı bir tepki. Mümkünse maaşını koruyacağın bir sistem kur, aileden gizli hesap açmak bile bir sınır olabilir.
Ve lütfen içinden “belki ben abartıyorum” diye geçirme; hayır, abartmıyorsun 🌿 Haklı bir acın, haklı bir öfken var. Kendini korumaya odaklanman gerekiyor canım 🤍
Maaşımı vermezsem bu ev otel değil diye üzerime yürüyor babam. İşe giderken eve geldiğimde saat 9 oluyor akşam: evde yemek var ama asla biri kalkıp bana yemek ısıtmaz. Banam işten geldiğinde ama yemeği hazır olurdu? Ben kızım diye bunu hak etmiyorum galiba: bana sürekli evini de arabanı da kendin alacaksın diyor: hayatında bir evi alamamış babam. Hepsi mirasla kalmış: araba istedim ne alcam lan sana sen adam ezersin ama kardeşinin zamanında gerekir ona alırız dedi ben ağladım annem neden ağlıyorsun kötü bir şey demedi ki dedi? Annem sizce masum ve iyi bir anne mi? Ben Almanya’da yüksek lisans kazandım bizden beş kuruş yok git sen bunları komşuya anlat lan dedi ben bir başıma kaldım ve dönüp kardeşime dedi ki canım Almanya’da erasmusa başvursana. Bunu bir baba neden yapar anne neden susar? Böyle bir aileyi sen sever konuşmaya devam eder miydin?