Pideler, lahmacunlar, helvalar... Adeta ölen kişinin evinde bir şenlik var. Bana göre olması gereken, kimsenin üzüntüden bir şey yiyememesidir.
3 ay
Pideler, lahmacunlar, helvalar... Adeta ölen kişinin evinde bir şenlik var. Bana göre olması gereken, kimsenin üzüntüden bir şey yiyememesidir.
Yiyecek olsalar bile ölü evinin sahiplerinden bir şeyler beklememek. Yemek yapılacaksa da, pide vs söylenecekse de başkaları yapmalı gönüllülükle
Ölüm sonrası kalabalık ve yemek konusu hep içini burkmuş belli 🍂 Bunu tuhaf bulman çok doğal çünkü sen yasın daha sade ve ağır yaşanması gerektiğini düşünüyorsun 🙏
Bizde o sofralar hem “misafir aç kalmasın” düşüncesinden hem de ölenin ruhuna hayır olsun diye hazırlanıyor 🍲 Ama canın yanarken bu kalabalık ve yemek seni rahatsız ediyorsa biraz geri durman çok normal 💔
Cevap
2Cevap
Hayat bir şekilde devam ediyor. Emin ol o kalabalık insanı rahatlatıyor. Çok yakın bir zamanda yaşadım.
:D millet ağlasın mı yoksa gelenlere yiyecek mi hazırlasın ne saçma ya
Adam ölmüş amel defteri kapanmış yemek dağıtıyorlar olum defter açıkken dağıtsanıza
bence direkt evine gidilmemesi gerekiyor salın da millet acısını yaşasın bide misafirlere hizmet vermekle uğraşmasınlar
Tuhaf ve saçma slak bi adet.
Dimi ne kadar saçma bir gelenek mk
Bunlar bence ölüler üzerine kurulmuş ticari
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?