Dedemi kaybettik, yok pidesiydi yok yemeğiydi... Kimsenin yediğinde gözümüz yok da bi acımızı yaşasaydık keşke...
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(25-29)+1 yılYeni böyle bir durum yaşayan biri olarak söylüyorumki acısı olan kişilerden bunu beklemek saçmalık. Bize komşular akrabalar getirdi, servis bilmem ne konusunda onlar yardmcı oldular. Doğru olan da bu bence. Bana önceden soracak olsaydın ölü evinin aşırı kalabalık olması günlük koşuşturmalardan kaçınılması gerektiğini düşünürdüm. Ama şimdi diyorumki o kalabalık insanı gerçek hayata biraz daha bağlıyor ve az da olsa aklını oyalayıp acını unutmana neden oluyor. Yalnız kalmak tabiki acı içindeki insanların hakkı fakat birilerinin gelip kuru da olsa bir kalabalık oluşturması çok daha iyi bir durummuş.
16 Yorumla- +1 yıl
Farkli bir bakis acisi bir gorustur saygi duyarim
Cevap sahibi+1 yılteşekkürler. deneyimlerime dayanarak bu kannate vardım.
- +1 yıl
Olabilir tabi o maksatla dusunulurse. Sag olsunlar yardimci oluyorlar tabi ama bilmiyorum bence yanlis
Cevap sahibi+1 yılben de sana saygı duyuyorum tabii. Allah başa vermesin ölüm bile yeterince zor başlı başına.
- +1 yıl
Aynen oyle Allah gecinden versin diyelim
Cevap sahibi+1 yılamin.
En İyi Cevaplar
öncelikle başınız sağ olsun geçenlerde bir sorunuzu görmüştüm de detaya bakamadım yanlışlıkla geçtim o an. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun Allah da sizlere sabırlar ihsan eylesin. şöyle genelde cenaze evine yakınlar yemek getirir misal biri pilav yapar yaptırır başkası et vs. vs. de ev sahipleri de gelenler için alıyor bir şeyler ikram etmek adına. taziye için insanlar geliyor o kadar aç kalmayacaklarına göre yeniyor da işi sohbete dökenlere kızıyorum ben insanların acısı taze yiyip içip sohbet etmeye gelmediler ya
214 Yorumla- +1 yıl
iste bunlar sadece prim ya cenaze olunca hangi zeki insan sosyal medyada bunu paylasir ki
- +1 yıl
bunu en iyi ben biliyorum kardesimi kaybetim ama asla bu insanlarin yedigi yemege ictigi caya takilmadim bu hayir cunku olunun arkasindan verilir bence gerksiz abarti ve artislik
- +1 yıl
@akılsızçaylakk sizin de başınız sağ olsun. Kabri nur dolsun...
Bizde öyle esirgemedik Allah bizlere verdikçe bizde gelen gidene ikram buyur ettik zaten arkadaş da belirtmiş gözüm yok diye sorması değindiği nokta başka bir şey. Abartı artistlik değil ki yoldan geçen insanın bile alacağı şeydir pide. Kalkıp da kuzu tandırlar bonfile etler ikram ettik dememiş - +1 yıl
tamam anlatamiyorum kendimi
- +1 yıl
Sag ol tesekkur ederim 🙃
- +1 yıl
@akılsızçaylakk Dostum ne yasadigini bilmiyorum da artistlik yapacagim bir durum yok, üzüntümu , yasadigim durumu, psikolojimi beni hic gormeden , tanımadan nerenle dusunerek tahmin edebiliyorsun onu da bilmiyorum ama niyet okumayi birak ve soylemek istedigim seye odaklan ya da dusunceni icinde patlat.
- +1 yıl
eger burada soruyorsan bende dusuncemi icimde degil yuzune karsi patlatacam ayroca ben beynimle dusunuyorum sen nerenle dusunuyorsan onu bilemem ama beyninle dusunmedigin net
- +1 yıl
@akılsızçaylakk Bossun
- +1 yıl
aynen sen dolu ol
- +1 yıl
@zeyneppzm zaten istesemde tartisamam derin mevzu boş ver hayirli geceler
+1 yılNormalde böyle adetlerimiz yok sonradan saptırılmış bu durum. Cenaze evi; acıları taze oldugundan yemek yapamaz diye komşular yemek götürür ev sahibi yemek yesin diye. Biz gelene gidene ziyafet vermeye döndürdük işi. Bir de bunun tuzu az tuz getir şunun şekeri az şeker getir muhabbeti dönüyor hey Allahım
35 Yorumla- +1 yıl
Aynen oyle. Yorumlarda gizli kullanici olarak yorum yapan mavili bir uye nerdeyse kufur eder gibi yorum yapmis. Sikayet ettim ama ilgilenir misiniz moderator olarak rica etsem
- +1 yıl
Görüşte şikayet edebileceğim bir aykırılık göremedim üslupta direkt bir hakaret yok
Fakat; Soru sahibi olarak seninde yetkin var. Hoşuna gitmeyen görüş ya da görüş yorumunu , sağ taraftaki üç noktaya basarak "bunu görmek istemiyorum" demen yeterli
anında kalkar görüş sadece xper kaybetmemiş olur o kadar - +1 yıl
En ustteki gorusunden bahsetmiyorum alttaki yorumlarindan bahsediyorum. Dedene de sana da... Yok kufrettireceksin simdi vb seyler yazmis. Neyse
- +1 yıl
Gizledim.
Başın sağolsun - +1 yıl
Tesekkur ederim. Sağ ol
- Aile & Toplum konusunda 9,4b cevap paylaştı.
+1 yılbende babamı kaybettiğimde bahsedenler olmuştu. bende pide yemek için gelcek olan hiç gelmesin gelcek olan cenazesine gelir dedim pide mide vermedim. zaten kıştı ve köydeydi. peygamberimiz zamanındada tam tersi olurmuş asıl cenaze evine yemek götürülürmüş ama günümüz menfaatçi insanlarımız midelerini düşünür sadece
başınız sağolsun22 Yorumla- +1 yıl
Eyvallah hocam. Biz zaten kimsenin yediginde gozu olan bi aile degiliz, her seyi fazlasiyla ikram ederiz. Evimiz misafir açısından dolar tasar, misafir agirlamayi da severiz. Yalniz benim anlatmak istedigim insanin acisinin oldugu gun neden pide, yemek vs ugrassin gozu yasli dimi ama... Yoksa 7 sinde 40 inda vs sonra istedigin hayri yap.
- +1 yıl
Aynen öyle. Bizde yemek dagitcaz ama herşeyin bir yeri zamanı var.
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
40
Cevap
21Cevap
Öncelikĺe başın sağolsun. Ve hemen yemek verilmesini ben de doğru bulmuyorum. Hem insanların da biraz anlayışlı olması gerekiyor. Yani ben helva için sadece eve davet ederdim. Yemeği ise durumu zor olan kişilere verirdim daha hayırlı olur vefat eden kişi için.
11 Yorumla- +1 yıl
Tesekkur ederim
- Aile & Toplum konusunda 379 cevap paylaştı.
+1 yılAllh rahmet etsin bizde ölünün arkasından mevlit kuran okuyunca verilir yemek nekadr oldu saçma 40gün geçmeden yemek yernden cok taziye evidir ölmeye korkuyorum cok masraf sevap kazanmakta zorlaştı ölünün ruhuna gider diyorlar işte💁♀️🙏allh kabul etsin
11 Yorumla- +1 yıl
Sag ol tesekkur ederim
Aile & Toplum konusunda 305 cevap paylaştı. Ev ahalisi üzgün olduğu için komşular yemek getirir aç kalmasınlar diye çünkü bu durumda insanın yemek yapasi gelmez ama öyle bı hal aldı ki insanlar sanki yemeğe gelmiş gibi yiyip içip gidiyor buna bende karsiyim başınız sağolsun Allah rahmet eylesin
11 Yorumla- +1 yıl
Sag olun
- Aile & Toplum konusunda 399 cevap paylaştı.
+1 yılAcınızı yaşatmazlar, utanmadan dedikodu dahi yaparlar böyle bir toplumuz işte...
Önlerine hizmet beklerler, cenaze evi değil de birleştirme partisi zannederler o ortamı.
Zaten zehir zemberek geçen günler.
Halden anlamayan insanlarla dolu hayatımız.10 Yorumla kesinlikle değil. gelenek adı altında acısı olan insanlara birde hizmet yükü yaratıyolar ayrıca masraf. zaten cenaze olayı çok masraflı bir durumken insanlar durumları yoksa ne yapsın borçla yapıyor. hayatın gereği doğmak gibi ölmekte. bu geleneği doğru bulmuyorum. bence ölü evine gerçek akrabalar yemek göndermeli o insanlar üzüntüden telaştan yapamazlar diyerek.
10 YorumlaHiç normal değil, insan canını toprağa veriyo ardından taziyeye gidip misafirlere yemek telaşına düşüyo.. ki nedense hepsi yemek saati birikir, çaylarını içip kalkarlar.. dost meclisi gibi oyun havası gibi ortam kuruluyo.. fakat bizde her gelen kişi muhakkak iki çeşit yemek yapıp öyle gelir onlar ikram edilir misafirlerede.. ölüye saygıda kalmadı..
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
u +1 yılBaşınız sağ olsun öncelikle. Değildir bence neden günah olsun ki öyle bir ayet hadisi şerif olmadan toplumun şekillendirdiği hurafelere takılmayın derim.
12 Yorumla- +1 yıl
Amin sag ol
- +1 yıl
Rica ederim
basiniz sagolsun
Ben bu adeti anlamiyorum nasil neye göre türemis aklim almiyor
insanlarin acisi varken yemek nedir, hangi kisi cenaze Evinde yemek yoyebilir sasiriyorum.11 Yorumla- +1 yıl
Tesekkur ederim
+1 yılAllah rahmet eylesin. Bana çok mantıksız ve saçma geliyor. Sanki gelenler sadece yemek yemek için geliyormuş gibi hissediyorum
11 Yorumla- +1 yıl
Sag ol amin
Gizli Üye(30-35)+1 yılDogru degil benim babam imam o bile dogru degil diyor (tabi ilk günden bahsediyorum yoksa hayrina 40 inda falan aile yemek verir) uzaktan gelenler için de ailenin yakinları ahbapları yemek ayarlaması gerek ama nerde çogu yerde adet olmuş insanlar acisini bile yaşayamiyor
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBencil insanlar zaten gelir yer bide yüreğine acı bırakır şöyle olsaydı ölmezdi böyle diye konuşur giderler adetse onların getirmesi gerekirdi. Ben pandemide kaybettim çok yakınım o zaman her yer kapalı kimse gelemedi çokta iyi oldu düşünen yemeği getirdi derdimizi paylaştı gitti
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 759 cevap paylaştı.
+1 yılYanlış ben dedem vefat ettiginde birkaç kişiye tepsi geçirmiştim cay dokmustum sinirlenip kucuktum birde o zaman ve o dedemi çok sevmezdim sevdigim dedeme bir sey olsa oyoe bir ortamda heralde birini kazana atabilirim insanlar çok gorgüsuz ya bencil hak ediyor oyleleri
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı. Dedem 2016 Haziran da vefat etti ikindi namazın dan sonra defin işlemi oldu eve geldik akşam saat 7 gibi kim varsa kibarca kovduk herkes evinde etsin duasını dedik. Sadece dedemin çocukları kaldı evde uzak akrabalarla o dönem de uğraşılmaz
10 YorumlaYani hayatta nefret ettiğim bir şey varsa ölü evinde yemek servis edilmesidir. Benim bildiğim komşular sizin acınız var, yemek düşünemezsiniz diye yemek yapar getirir. Getirdiği yemekten de bir lokma yemez.
10 YorumlaÖncelikle başınız sağ olsun. Cenaze evinde yemek yenir ama olayın aslı insanlar onca acının içinde bir de yemekle uğraşmasın diye cenaze evine yemek yapıp götürmektir. Günümüzde yapılansa bunun tam aksidir maalesef..
11 Yorumla- +1 yıl
Sag ol dostlar sag olsun...
+1 yılNeden yemek verdiniz ki? Yemek getirme adeti var ama yemek verme adeti yeni yeni bu kadar yaygınlaştı ve herkes şikayetçi
10 YorumlaBöyle bir adet İslam'da yok diye biliyorum ayreten cenazede siyah giymek diye birşeyde yok. ( yabancılarda var bizimkiler özenmiş adet edinmiş.)
10 Yorumla
+1 yılÖlü evinde üç gün yemek pişmezmiş. Bizde öyle komşular götürür. Oda onların düşüncesizliği ateş düştüğü yeri yakar sözü çok doğru..
10 YorumlaÖlen kişinin yakınlarından yemek beklemek yerine yemek yapıp vermek lazım onlara. Ölüsü olan insan böyle 50 kişiye yemek yapma telaşına sokulur mu ya?
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 11b cevap paylaştı.
+1 yılGelenek olarak pide ayran yiyip içiyorlar ev sahibi acısı ile mi uğraşsın yoksa milletin bogaziyla mi
10 Yorumla
+1 yılYabancılarda da bu adet var ama bizim millet yemek derdinde dedikodu yapan bile var cenazede yok tatlıyı beğenmeyen. Rezillik ya.
23 Yorumla- +1 yıl
Aynen
- +1 yıl
Başın sagolsun bu arada
- +1 yıl
Dostlar sag olsun
+1 yılÖncelikle Allah rahmet eylesin basınız sağolsun o yemek olayından bende nefret ediyorum hatta yemeği yiyip su isteyip suyu görürdüğümde sogupu yokmu bu suyun diyen kardeşim teki ile cenaze çadırının içinde kavga etmişliğim bile var
00 Yorumla
+1 yılZiyaret edilmeli ama yemeğe bende karşıyım acımızımı yaşayalım size hizmetmi edelim
10 YorumlaDünya'nın en saçma şeyi bu tam tersi ölü evine yemek götürülür o kadar aptalca bi adet ki
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. bu adeti cıkaranın ciğerini s*kim soluduğu hava zehir olsun
10 YorumlaAnlamsız saçma sapan gelenekler. Ulan bırakın insanlar acısını yaşasın.
10 Yorumla
+1 yılSaçma bir gelenek gelen kişilerinde gerçek anlamda insanların acılarıyla ilgilendikleri yok zaten
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılAslında ölü evinden yemek beklemek saçma millet acısını mı yaşayacak yemek mı verecek
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yıldeğil bence insanın sonuçta acıları var ve nasıl yemek yesin
bence çok saçma bir iş10 Yorumla Dugun varmiscasina yemekler ziyafetler... banada cok sacma geliyor
10 Yorumla
+1 yılarkadaslar bu yemek verme olayi vefat eden kisinin hayrina verilen bir yemektir son zamanlar bu tur paylasimlari cok goruyorum bu adet veya mecburiymis gibi gostermeyin bu ölünün arkasindan hayir verilmesi gibi dusunulebilir.
ayrica eve gelen misafirlari ac acina gondermek hadi adetimizde bunuda dusunun bosu bosuna sacma sapan prim kasiyorsunuz bence cenaze olunca aaa ben sosyal medyada su yaziyi paylasayimda demez insan03 Yorumla- +1 yıl
Prim kasilacak bir konu degil, ayrica cenaze benim cenazem acıyı yasayacak da yasayan da benim. Soz hakkim birak da olsun. Bos hayatina, bos pencerenden bakmaya devam et.
- +1 yıl
bos olanda bos hayati olanda zensin sozlerinden ne oldugu net zaten
- +1 yıl
He
+1 yılÖncelikle başınız sağolsun. Evet gereksiz bir adet benim gözümde.
11 Yorumla- +1 yıl
Tesekkurler...
B*k yesinler. İnsanlar acısını mı yaşasınlar aç mı doyursunlar, gelenle gidenle mi uğraşsınlar. Bu kadar saçma bir şey olamaz.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 6b cevap paylaştı. Kesinlikle yanlış, saçma... Ölü evindekiler, yemekle uğraşamaz diye, komşular onlara yemek verir. Sahip çıkmak için.
10 Yorumla
+1 yılÇok gıcık olurum dedem öldüğünde Babam elleri titreye titreye yemek getirecek olan adamlarla konuşmuştu ağlayamadi bile millet var diye
00 YorumlaBen ziyaret etmeyi bile istemiyorum insanların acısı zaten kendilerine yeter bi de gelicek kişileri mi düşünsünler
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGelenler için yapılır bizde ama komşular yapar cenazesi olan aile yapmaz
10 Yorumla
+1 yılÖlü evinde televizyon açılmaz ama mideler doldurulur. Sanki kutlamaya gelmiş gibi yemek bekleyen insanlar var ve acını yaşarken bir de bunlara hizmet ediyorsun. Hiç sevmem cenaze ritüellerini.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. çok kötü bir adet bu.. asla yemek verilmemeli.. 3 gün boyunca ocakta yemek pişmemeli..
10 Yorumla
+1 yılCanın çok yanıyorsa uğraşma
Kim sana ne diyecek00 Yorumladeğil, Allah rahmet eylesin
11 Yorumla- +1 yıl
Aminnn
+1 yılBöyle adetler kalkmalı 😔 Allah rahmet eylesin
11 Yorumla- +1 yıl
Eyvallah dostum tesekkur ederim. Amin
Bu gözler kahve isteyeni gördü. Kahve gelince de ya krema da yok mu diye sordu arsız kadın🤷♀️
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayır değil. Başınız sağ olsun
11 Yorumla- +1 yıl
Sag olun
Yemek yenmez sen hazırlar gidersin bi şeyler
11 YorumlaBana anormal geliyo böyle şeyler
10 Yorumla
+1 yılEn uyuz olduğum adetlerden
10 YorumlaÖlsen de helvanı yesek diyen bir toplumuz
11 Yorumla
+1 yılAyar olduğum mevzu tamam cidden.
11 Yorumla- +1 yıl
b*k yesinler yazmıştım tamam olarak düzeltmiş
+1 yılAğa vala 2 dedem de öldü 2 sini de özledim
10 Yorumla
+1 yılSacma, sacma, sacma, sacma...
10 Yorumla
+1 yılBu durumu hiç sevmiyorum
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 731 cevap paylaştı.
+1 yılHayır olsun diye ama çoğu yemek için geliyor
10 Yorumla
+1 yılMaalesef öyle. Bu herkesın ortak derdi
00 Yorumla
+1 yılyemek götürülmesi daha iyi
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılCenaze evinde verilen yemek ölen kişinin hayrına dağıtılır dualar edilir yenmemesi ayıptır
01 Yorumla- +1 yıl
o hayır işler bititikten sonra yapılır zaten hayrına yemek dagıtıcam bende
+1 yılNormal gömerim lahmacun
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 499 cevap paylaştı. Bu adet kalkmali
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 13,6b cevap paylaştı.
+1 yılDeğil bence
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNormal tabiki sen doğu tarafonda olsan ne yapacaktın geleneklere biraz saygılı ol gözüne geliyorsa yapmasaydiniz.. şimdi ne Hayrı kaldı o verdiğiniz yemeğin
08 Yorumla- +1 yıl
Goruslerini acik hesaptan dile getirebilirsin
Cevap sahibi+1 yılSenden cekindigim için gizli görüş yapmadım dostum merak etme
- +1 yıl
Neden gizli gorus yaptin kimden cekiniyorsun?
Cevap sahibi+1 yılDediğim şey şu sen kalkıp orada bir yemek hazirlarsin, hazırladığın yemeği 100 kişi yer ama aslında 1 kişi için çok makbule geçmiştir evinde yemeği yoktur bunu düşün
Cevap sahibi+1 yılKimseden cekindigim yok görüş yaptım ve konumuz gizli görüş mü
- +1 yıl
Gelenek milleti doyurmak değil yalnız cenaze evine elinde yemekle gidersin çünkü o insanın yemek yapacak hali yoktur sofra kurarsın cenaze evinden beklemezsin yanlış çevirme gelenek diye
- +1 yıl
Bizimkiler koyde yasiyor kimin ac kimin tok oldugu zaten belli. Koyde ac kalan da yok su an. Sen niye gizlisin?
- +1 yıl
Allah a havale ediyorum seni
- Devamını Gör (1)
Devamını Gör(46)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri