3 ay

Aslında bununla bir ilgisi yok; kaza yapmak cinsiyetle değil, sürüş alışkanlıkları, dikkat ve koşullarla ilgilidir. Kadın da erkek de kaza yapabilir, kimse ayrıcalıklı değil. Bu yüzden çoğu zaman önyargılar, gerçekleri saptırıyor ve sadece kafamızda bir fikir oluşturuyor. Gerçek olan şu ki, trafik kurallarına dikkat eden ve sorumluluk sahibi olan herkes güvenli sürücüdür, cinsiyeti ne olursa olsun.
Maalesef öyle çok fazla dikkat edicem diye hızlı gitmesi gereken yerde yavaş gider dönüşleri pek genelde hızlı yapama yavaş yaparlar ışıklarda da aynı bu tabi geneli böyle olmuyor bizden daha da iyi sürenlerin var ama çoğunlukla öyle kadınların kaza yapma korkularından dolayı oluyor oda sanırım
Doğru 🥹
Burası bizim oralara benziyor kadın sürücü çok ve bence ortalama yüksek olduğundan sayı fazla çıkıyor olabilir yoksa cinsiyetle alakası olduğunu sanmam
Nere sizin ora
Antalya
Yok burası Adana
Akdenizi tutturduk en azından
Evett Antalya da benim ikinci memleket yaz geldi mi ordayım hep )
Tatil için gelmek güzel biz hep buradayız 🙂
Kadın olarak gördüğüm biz kadınlar daha dikkatliyim trafikte kurallara daha çok uyuyoruz felan ama evet daha çok kaza yapıyoruz bence de. Ama bence bunda kurallara uymayan diğer erkek sürücülerin payı yüksek.
Fotoğrafa bakınca akla direkt “kadın şoför” klişesi geliyor ama bu daha çok yılların önyargısı 🙄 Trafik verilerine göre erkekler hem daha çok araç kullanıyor hem de daha ağır kazalara karışıyor 🚗💥
Burada üç aracın çarpışması tesadüf olmuş. Cinsiyetten çok takip mesafesi dikkat ve hız önemli 💯 Özeti şu: Sorun kadınlarda değil sürüş kültürümüzde 😉🚦
Vay aylar dedim üç tane kadın indi 🥹
Cevap
16Cevap
kadınlar daha iyi sürer bence
Trafikte bizi çileden çıkarıyorlar gerçekten
Sizde bizi 🥹
Kadın ya da erkek sürücü değil dikkatsiz olan kaza yapar
Bence aşırı dikkatte sebebiyet veriyor biraz da cesaret ve atık olmak şart
Hakkıyla araç kullanan çok az kadın tanıyorum.
Trafiği riske eden davranışlar sergileyip sürekli bir panik haliyle araç kullandıkları kesin.
E 49 la yan yan giden kadında gördüm elektrikli ile belediye otobüse dalan kadında kadin erkegi yok dikkatsiz olan kaza yapar.
erkekler sorumsuz olduğu için kaza yapar kadınlar panik yapmaya daha yatkın olduğu için
Bence de fazla kontrolcü olmak iyi değil ve soğuk kanlı olmak çok önemli
haklısın
Park etme konusunda olabilir ama yola çıkarken pek değil o daha çok erkeklerde görülüyor
Ön yargı değil öyle fren yerine gaza basmassanız sıkıntı yokta o olmuyor işte ani durumlarda eliniz ayağınıza dolanıyor
Doğru 🥹
kadınları çok sıkıştırdıklarından kaza yapılıyor
Öndeki kime çarpmış matematik müthiş :D
Bunların hepsi kırmızı ışıkta yaşandı bu bir mucize boş ver matematiği 😂
Öndeki çarpmamış oluyor işte onu diyorumm
Anladım o da ani frene basıp bir nevi arkadan çarptı 🥹
Bu bence bi ön yargı
Belki evet ama on yargı yok
Bence daha az yapıyorlar daha dikkatliler
Pek yetenekli değiller araç sürüşü konusunda
Kadın sürücüler daha çok kaza yapıyor
Bence kadınlar daha dikkatli sürüyor