Bakıyorum baya arttı ve hoşuma da gidiyor tabii. Erkeklerin kadın şoförlere olan ön yargıları böylelikle azalabilir mi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,5b cevap paylaştı.
u +1 yılKadın şoförlerin sayısının artması, cinsiyet eşitliği ve kadınların herhangi bir mesleği seçme hakkı açısından olumlu bir adımdır. Bu, toplumun kadınların taşıt sürme becerilerine ve yeteneklerine olan güvenini artırabilir ve kadınların daha fazla meslek fırsatına erişimini destekleyebilir. Ancak ön yargılar ve cinsiyetçi stereotipler toplumda derin köklü olabilir ve kolayca değişmez. Dolayısıyla, kadın şoförlerin sayısının artması, ön yargıları tamamen ortadan kaldırmayabilir, ancak ön yargıları yavaşça azaltabilir. Bu, kadınların bu sektörde daha fazla kabul görmesine ve desteklenmesine yol açabilir. Ayrıca, kadınların şoför olarak daha fazla görünür olması, genç kızlara ve kadınlara bu mesleği seçme konusunda ilham verebilir. Kadınların bu tür mesleklerde başarılı olması, cinsiyet eşitliği konusundaki toplumsal görüşlerin evrimesine katkıda bulunabilir.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılKadın şoförler sadece oraya buraya sürtüyorlar arabayı altı üstü en büyük kazaları kadın şoförlere bog atan erkekler yapıyorlar tüm ölümlü kazaların baş rolleri biz erkeklerdir, kadınlar daha temkinli şoförlerdir, daha iyi olmayabilirler ama maksat bir yerden bir yere tek parça gidebilmektir.
00 Yorumla
Kadın şoförlere ön yargım yok her seferinde arıza çıkartan hep kadın şoför denk geliyor bana yaya geçidinde yol vermesi gerekirken yavaşlamayip daha hızlı sürüp ezmeye çalışanlar hep kadın sürücü çıktı buna benzer örnekler de çok var yani
00 Yorumla
valla Ankara da bir belediye otobüsü kullanan bir ablamız vardı çok efsane sürüyordu erkeklerden bile güzel sürerdi otobüsü kesin altına bir şahin falan verseler çok pis yanlar o derece şofördü hayran olmamak elde değil yani :)
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
13Cevap
+1 yılErkeklere göre daha cevval.
Özellikle motor kullanıcıları.
Tabi ki önyargıyı azaltmadı.
Bence kırdı.
Kadınları görenler bir bir almaya başladı.
Önceden korku vardı şimdi yok denecek kadar az.00 Yorumla
+1 yılÖn yargı konusu bence saçma. Yani artsın daha çok artsın bide benim cinsim bi rahat dursun. Sosyal medya da videolar görüyorum kadın şoföre neler yapanlar
00 Yorumla
+1 yılBununla. ilgili bir çalışma geliyor beni takip etmeye devam edin
00 Yorumla
+1 yılbizlerin el atmadığımız bir şey mi var Dünyada
00 Yorumla
+1 yılne kadar çoğalsada %70 i hala kötü şöför özellikle antalyada çok fazla
00 YorumlaTereddüt yaşardım şahsen, linçlemeyin beni. Korkularım var.
00 YorumlaKadınlarda her işi yapabilir. Erkekler alışacak. İnşallah çoğalırlar.
00 YorumlaSayılarının artması dileği ile başarılar dileriz.
00 Yorumla
+1 yılBen destekliyorum hele otobüs sürenlere hayranım
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılevet. bence iyi bir şey. zorunlu askerlik kaldırılmalı, ve kadınlar birçok alanda aktif rol almalı. cinsiyet eşitliği.
00 Yorumla
+1 yılön yargı falan yok kadınlar kullanmasını bilmiyor
00 Yorumla
+1 yıldaha da arttırabilir
00 Yorumla
+1 yılof erkeklerden daha iyi kullanıyoruz ağlamasınlar
00 YorumlaAzalmaz bence.
00 YorumlaOlabilir
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Kadın şoförler arttı. Bu durum kadın şoförlere ön yargıyı azaltır mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat