Sokağa çıkıp bir anket yapsanız abartısız hemen hemen her erkek, kadınların kötü sürücü olduğunu iddia eder. Hatta erkeklerle aynı görüşü paylaşan kadınlar bile var. Trafikteki davranış ve hareketleriyle kötü sürücü oldukları görüntüsünü verseler de istatistikler bunun tam tersini söylüyor. Kadınlar, erkeklerden daha iyi sürücü.
Sizce bu ne kadar doğru?
İstatistiklere göre kadın sürücüler neden daha az kaza yapıyor?
Bence kadınların daha iyi olduğu falan yok. kadınlar daha tedirgin yavaş hareket ediyorlar. Trafikte kimseyle tartışmaya girmeyip sakın kalıyorlar. Mesela trafik sikissın direk bişi yapıyor makyaj falan erkekler kornaya basiyor. Sonra önde ki diyor sağır mi var. Falan 😂 biz erkekler hizliyiz. Aceleciyiz. O yüzden. dikkatsiz sürücü de olunca malesef kaza oluyor. Erkek gidiyor 100 il kadın gidiyor 60-70 kim daha çok kaza yapar? Gece. Tali yoldan kadın çıkacak 10 defa sağa sola baktı . Bide erkek var arabanın kafasını çıkarıp şöyle bı göz ucuyla bakıp bastı gitti. Mesele dikkatsizlik sürücüler. Kadınlar yavaş davranıyor ordan kazanıyor
Cevap çok basit hem daha az kadın sürücü var hem daha uzun aralılarla kullanıyorlar haliyle trafikte olmayan biri kaza yapmayacağına göre. Oran orantı yapılsa bir de trafikte geçen süreyi de hesaba katsalar bu sonuç tam tersi olur.
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
42
Cevap
29
Cevap
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Yahu çok araba kullanmaya bağlı bu. Kadın sadece çocuğunu okuldan almaya giderek usta olamaz tabi ki. Erkeklerde sadece çocuk almaya yakın okula gitse kadınlardan beter araba kullanır. Ama kendi paraları ile aldıkları ve meraklı oldukları için daha iyi öğreniyorlar. Ben mesela Babamın korkusundan arabasını kullanamıyorum. Evden işe 5 dakikalık yolda usta olmamı bekliyor. Kendi arabamı alacak gøtte yok bende. 3 ayda bir şoför mahalline binmekle usta olunmaz. Tabi ki gördüğüm kadarıyla çok kötü kullanan, karşısındaki usta olmasa ilk 1 saatte kaza yapabilecek kadınlar var. Otobanda 1. Viteste hızlanmadan yola atlayan çok sălak var mesela. Gideceği yola bakıp arkadan araba geliyor mu, çarpar mı diye bakmayan mı ararsın? Erkeklerde De korkak çok var. Altında audi cip var. Adam otobanda 60la gidiyor. Ona çarpmamak için millet kendini parçalıyor. Sürüyle örnek verebilirim
Zaten artık araba kullanmak istemiyorum. Yıldım azardan, hakaretten. Panik atak oluştu. Kullanmamak için bin türlü bahane buluyorum. İsteyen kullansın. Benlik değil
Erkek sürücün yaptığı kaza haberlerde "Erkek sürücü kaza yaptı". Olarak çıkmaz ama kadın sürücüyse kesinlikle belirtilir. Haber kanalları dahi ataerkil topluma hizmet eder vaziyette, bu şekilde algı olması gayet doğal. Ayrıca bir erkek olup hata yaparsan olur öyle şeyler deniz, kadın olarak yaparsan al bak bunu da beceremedi olur. O yüzden insanlar özellikle dikkat ediyor kadın olunca.
Ben makas da atıyorum, hız da yapıyorum ama hiç kaza yapmadım. Erkeklerin çoğu berbat araba kullanıyor. Tabii güzel kullanamayan kadınlar da görüyorum. Genelde aşırı gereksiz fren kullanan insanların arabalarından uzak duruyorum. Çünkü kazaların çoğuna bu insanlar sebep oluyor. Bi' de bazı insanların sinyal vermeden nereye gideceğini de izliyorum. Bunlara dikkat etmezsem, kaza yapma ihtimalim çok yüksek.
Tam sebebini bilemem ama tahmin yürütebilirim. 1) kadın sürücüler erkek sürücüye oranla daha az bu yüzden olabilir. 2) erkekler yapısal olarak daha hız tutkunu dikkatsiz ve işi aceleye getirmeyi sever; ama kadın genelde böyle değildir. 3) bazı kadınlar ise trafikte araç mı kullanıyor yoksa akülü araba mı belli değil utanmasa 40'la gidecek 😃 bu yüzden de olabilir. Aman trafik kazaları ve can kayıpları azalsında gerekirse biz erkek sürücülerde kadın sürücüler gibi olalım.
Çoğu kadın sürücü yola çok daha az çıkıyor, yoğun trafiğe çıkmıyor, uzun yol gitmiyorlar.
Sürücülerin çoğunluğu erkek olunca da daha fazla kaza şansı var erkeklerin.
Kadınların yol açtığı kazaları derlesek yeni istatistikte kadınları daha çok görürüz :D :D Şaka bir yana. Birbirimize giydirmek yerine hepimizin insan olduğunu hatırlatmak isterim. İnsanız biz, hata yaparız. Doğamızda var kaza yapmak :)
Sokakta ne denildiği önemli değil biz kadınlar birçok işi aynı anda yapabiliriz mesela ben aynı anda hem ders yapıp aynı anda bakım yaparken yemek yiyip burada takılabiliyorum yani karışıklık bizim işimiz yazık sana kadın olmamak büyük hezimet.🤣🤣
Sayıları daha az olduğu için olabilir. Mesela şöyle düşün: Yılbaşı piyangosu diğer bilet bayilerine kıyasla neden Nimet Abla bayisinin sattığı biletlere daha sık çıkmıştır? Çünkü sattığı bilet sayısı diğerlerinden fazla, ama herhangi bir bilete ikramiye çıkma ihtimali hala aynı. Gidip Nimet Abla'nın önünde keriz gibi sıraya girmenin hiçbir mantığı yok yani :D
yo katılmıyorum 1. evliysen sağda oturur olup olmadık herseye karışır adamın konsantrasyonunu bozarlar 2. trafikte umarsızca manevra yaparlar bizi kaza yaptırırlar 3. 3 serıtlı yolda orta serıtte 40 km hızla giderler. içdikiz aynasını makaj aynası gibi kullanan kişilerden bahs ediyoruz. çok bilgiliyseler kaputu açıp aküye kutu. v kayişina lastık demeden motorun altında ne oldugunu bilsinler
Kadın şöför az olduğu için öyle görünüyordur arabayı aldıktan 15 gün sonra boş yolda bir kadın sürücü ile çarpıştık o bana yol vermedi ben ona diyorum ki erkek olsa kesin yol verirdi
Daha az hız yaptıkları için. Ayrıca öyle araç kullanıyorlar ki kadın erkek farketmeksizin başka sürücülerin kaza yapmasına sebep veriyorlar. (Sözüm çoğunluk için gecerlidir ve istisnalar vardır.)
Çünkü kadınlar çok narin kullanır yavaş yavaş giderler erkekler ise hırçın kullanır hızlı giderler ve dikkatsizlerdir
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Evet kadınlar daha az kaza yapar çünkü aniden şerit değişimleri olmadık yerde frene basmaları yüzünden arkadaki erkek sürücü ona vurmamak için kaza yapiyor çünkü
Daha dikkatli kurallara daha cok uyar.. erkekler is bitirici atik tezcanli dogasi geregi avci... kadin durur 10 kez dusunur bir is yapmadan once sonuclari hesaplar sebep by