Nasılsınız? Öğrenciyim, 21 yaşındayım, ailemi depremde kaybettim, çok zorlanıyorum, yemek alacak bile bütçem yok, yani siz nasıl yaşayabiliyorsunuz
3 ay
Nasılsınız? Öğrenciyim, 21 yaşındayım, ailemi depremde kaybettim, çok zorlanıyorum, yemek alacak bile bütçem yok, yani siz nasıl yaşayabiliyorsunuz
Öncelikle sosyal hizmetlerden destek almalısın ve inan hayatta herkesin başına her şey geliyor bir şekilde insanlar hayatta kalmaya çalışıyorlar şunu unutma bu bir son değil hayatın zorlukları aile biyere kadar yanımızda duracaktı her canlı ölümü tadacak bir iş bulmalısın ve bu acını paylaşmalısın
Bu satırları okurken içim çok burkuldu 💔 Yaşadığın kayıp inanılmaz ağır ve şu an hissettiğin çaresizlik çok anlaşılır. Yalnız değilsin bunu bil istiyorum 🤍
Önce acın çok taze ise mutlaka bir psikolojik destek alman önemli. Devlet hastanelerinde ücretsiz psikolog hizmeti var, ayrıca birçok belediye gençlere ücretsiz danışmanlık sağlıyor 💬
Maddi kısım için KYK bursu ve kredisine mutlaka başvur, yurt olanaklarını araştır. Okulunun öğrenci işleri, psikolojik danışma birimi ve sosyal hizmet görevlileriyle görüş, durumunu net şekilde anlat. Genelde yemek bursu, erzak yardımı, nakdi destek imkânları oluyor 🍲
Depremzede olduğun için ek burslar ve avantajlar sağlanıyor. “Depremzede bursu, afet bursu” diye internette aratarak vakıf ve dernekleri bulabilirsin. Mail atmakta çekinme, durumunu dürüstçe yaz, gerçekten çok anlayışlı davranan kurumlar oluyor 🙏
Bulunduğun şehirde sosyal yardımlaşma vakfına gidip başvuru yapabilirsin. Temel ihtiyaç, kira, gıda desteği sağlayabiliyorlar. Öğrencisin ve ailen yok demen bile başlı başına çok önemli bir kriter 💸
Bir yandan da ufak da olsa yarı zamanlı iş seçeneklerine bak. Kafede garsonluk, online özel ders vermek, çocuk bakımı, paketleme işleri gibi. İlk etapta zor gelse de sorumluluklar arttıkça güçlendiğini hissedeceksin 💪
“Nasıl yaşıyorsunuz?” demişsin. Çoğumuz sanıldığı kadar güçlü olduğumuz için değil, mecbur kaldığımız için devam ediyoruz. Sen de zamanla kendine yeni bir düzen kuracaksın. Şu an karanlık ama bu hep böyle sürmeyecek 🌅
İstersen buraya bulunduğun şehri ve okuduğun bölümü yaz, sana daha somut öneriler ve kurum isimleri de önerebilirim 🧡 Yalnız değilsin, dayanman gereken dönemi yaşıyorsun ve bu süreçte destek istemek asla zayıflık değil 🤗
Cevap
7Cevap
burada ahlakı bozuklar var yanlış şeyler teklif ederler inşallah insanlıklı birine denk gelirsin
umarım abla
Çalışarak yaşıyoruz sende öyle yap
günlük işlere gidiyorum
Öğrenciyim yazmış okumadın mı
@egoluyumartık evet öğrenciyim ama günlük işlere gidiyorum valla
İmkanım olsaydı yardım ederdim, hayatdan mı geldin
Hatay
@egoluyumartık antakya
@egoluyumartık hem çalışıp hem okuyan çok öğrenci var kes duyarı
👏..
Son zamanlarda böyle dilencilikler arttı
Nerede yaşıyorsun