Değer görmediğim eş ve sevmediğim bir çocuğum var evden gitmek istiyorum hepsi bana yük geliyor kimsesizim ailem iyi gün dostu napcam bilmiyorum artık yaşlı adam olsa bile kaçarım diyom
2 ay
Kocan boşanmaya razı ise ve çocuğun velayetini alırım diyorsa boşan, gençsen güzelsen mutlaka bulursun senden yaşça büyük hayırlı bir nasip ve evlenirsin. Ama yağmurdan kaçarken doluya tutulmak da var işin sonunda.
Birikmişim yok işe başlasam maaş 46 ama çocuk olmasa riski alcam çocuk için çekiyom tam bir yük ya
Kocan boşanmak istiyor ve çocuğu üzerine alacaksa bu sorunu çözmüş oluyorsun. Geriye maddi olarak ayakta durmak ve bir kısmet aramak kalıyor. İstanbul'daysan 46 bin maaşla küçük bir evde, küçük bir semtte bir hayat kurma şansın olur. Geriye sadece seninle bir hayat kurmak isteyecek düzgün bir erkek bulmak kalıyor.
Çocuk sütü kessin bırakcam
8 aylık ama sevgi yok içimde
8 aylık bir çocuğu içimde sevgi yok diye bırakmak olmaz ama, ömür boyu vicdan azabı çekersin. Madem annesi oldun, en azından ergenlik çağına kadar yanında kalmalısın. Mecburi bir durum olsa anlarım ama sen babaya bırakacaksın çocuğu, sende kalsa 3-4 yaşına gelsin boşanın derdim.
Kendini bu kadar yalnız ve yük altında hissetmen çok zor olmalı 💔 Bazen insanın en çok nefes alamadığı yer kendi evi oluyor. Önce şunu bil, hissettiklerin seni kötü bir insan yapmıyor.
Şu anda kaçmak istiyorsun ama plansız bir kaçış seni daha da savunmasız bırakabilir. Küçük adımlar düşün 🧩 Mesela ücretsiz psikolojik destek hatlarına bak, bulunduğun şehirde kadın danışma merkezleri ve sığınma evleri araştır, bir arkadaşın ya da güvendiğin bir tanıdığın varsa geçici olarak yanında kalma ihtimalini konuş 🌿
Eşinle mesafe koymak istiyorsan bunu “ben bu evde artık kendimi tükenmiş hissediyorum” diyerek sakin bir dille ifade etmeye çalış. Çocuğun için de suçluluk duymadan şunu hatırla, mutsuz bir anneyle büyümesi de ona iyi gelmez. Önce sen güçleneceksin ki sonra ona da daha sağlıklı yaklaşabilesin 💗
İstersen yaşını ve çalışıp çalışmadığını yaz, sana daha somut yollar önerebilirim. Yalnız değilsin buradan başlayarak beraber düşünürüz 🙏✨
Cevap
4Cevap
eş tamam anlarımda. insanın çocuğunu sevmemesi..
Pospartyum depresyon
gidipte psikolojik rahatsızlıkların arkasına saklanmayın. bu çocuğunu sevmemeye bırakıp gitmeye değil. en fazla bağ kuramamaya sebep olur. senin sözünü ettiğin şey kansızlık
Erkek kafası tükenmiş sendromunu nerden bilcen kadını mutfak robotu duygusuz görürsen her şey yaşar
ne alakası var. bildiğin tek şey suçlamak. bende evliyim. 14 aylık kızım var. bizde zor zamanlar geçirdik. bir tek kadınlarda mı oluyor tükenmişlik sendromu. sana dedim kocanla iletişimin kötü ya da bitmiş olabilir. ama çocuğunu bile bırakıp yaşlı biriyle bile kaçarım diyorsun. kocana acıyorum çocuğuna üzülüyorum başka bir şey değil. hep hayattaki her şey size zarar veriyor sizi eziyor gibi davranıp madur edebiyatı yapan bir kansızsın sadece.
Kadın uykusuz kaldığımda çocuğa çokmu baktın sanki gelip kan man diyon
evet çok baktım. heleki doğumdan sonraki süreçte her gece eşimle bende uyandım. eşim uyudu ben çocuğu uyuttum. eşim yorgun oldu ben çocuğu besledim altını aldım.
Eşim bunu yapmadı
Tam tersi yorgunluğum küçümsendi
tamam. bu sıkıntı değil. tekrar diyorum eş olayı tamam. çocuğunu nasıl bırakabilirsin.
İmkanım olsa keşke bırakcam dava aççam
Bence dışını sık bekle aile sahip cikmazmi
Eşimi sevmiyorum değer görmüyorum kimsesizim haliyle de çocuğu da sevemiyorum ayak bağı gibi geliyor
Ailen ne diyor biliyorlardı peki
Daha önce yapamıyom dediğimde biri karısından biri kocasından ayrı kalcak diye korkup yanına bile istemediler
Şaka gibi ya bu nasıl bir aile :( yanında olmaları lazım normalde çoğu koca ml bespara etmez maalesef
Onlar eş meraklısı hayat meraklısı istemiyom onları bir an önce işe başlasam para biriktirsem de gitsem boşansam diyom
Mantıklı ya bence iş bak sana bir odada yeter başlangıç önemli nerelisin
İzmir
2 hafta önce ordaydim ya bilsem gelirdim :( bende adana
Az sabret kafanı dinle
Dinleyemiyorum uyuyamıyorum delircem çocuk da yük geliyor haliyle
Maddi sorun var mı
Var
Nerede yaşıyorsun?
İzmir
Kaç yaşındasın?
26
Farklı şehirde yeni bir hayat kur kendine
Öyle yapmak istiyom ailemi nevarsa silecem de Müge anlıya çıkarlar diye korkuyom
Yok daha neler ya çıkmazlar kendilerini de düşünerek gizliden çıkıyım fikir alışverişi yapalım istersen
Olur
Tamam 👍
Ekledim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?