Kocamdan boşanmak istiyorum, kredi ve icra borçlarımı yasal olarak onun üstüne devredebilir miyim?

Merhabalar, 4 buçuk yıldır evliyim ve yeni bebeğim oldu. Kocam bana 1 sene önce krediler çektirdi ve ödemedi icralık oldum onun yüzünden. İcra tebligatı geldi ve çok yüksek faiz talep edildiği için borcun tutarına itiraz ettim. Kendisi devamlı yalan söylüyor her yeri borç ve beni de bu borç çukuruna çekti baskı yaparak. Bana psikolojik baskı uyguladı bu süreçte. O kredileri bana işlerinin kötü gittiği için zorla çektirmişti ama iddia oynamak için çektirmiş ve ben bunları birkaç ay önce öğrendim ve iddia oynamak için elden bir sürü borç para almış benim bilgim dahilinde olmadan. Çalışmıyorum ve düzenli gelirim yok babam her ay emekli maaşını veriyor o parayı da biriktiriyorum. İddia oynadığı için hesaplarını kontrol ediyorum düzenli ama aklıma faturama yansıt seçeneği geldi ve kontrol edeyim dedim. Google Play üzerinden her ay 99 TL bir şeye abonelik ödüyor. Girdim abonelik geçmişine ve Tinder Gold üyelik aldığını gördüm 1 sene içinde 3 defa. O uygulamanın ne amaçla kullandığını bilmeyen yoktur ve sonra Google Play'den Airbn uygulaması da olduğunu gördüm ama kısaymış olarak telefonun ana ekranından silmiş. Annemle ve babamla yaşamak durumum söz konusu olamaz. Ev tutsam vs desem gelirim yok düzenli biraz birikmişim var hazıra dağ dayanmaz. Benim yasal haklarım neler? Borcu onun üstüne devir edebilir miyim?

Kocamdan boşanmak istiyorum, kredi ve icra borçlarımı yasal olarak onun üstüne devredebilir miyim?