Sorumluluk almayan eşten boşanmak istiyorum ama maddi borçlar yüzünden cesaret edemiyorum, ne yapmalıyım?

Severek evlendim. Şartlar yüzünden ani bir şekilde aile durumları yüzünden geçen sene kasımda, eşimin annesi ev verdi, ev eski, rutubetli bir ev, baştan beridir eşya vs. yoktu, yavaş yavaş her şeyi yaptık, elimde çamaşır bile yıkadım o derece. Hâlâ daha düğünümüz yok, herkes yapın diyor ama gücümüz yok. Benim de borcum var, ben borç ödeyip zaten koltuk takımı ve çamaşır makinesi aldım. Eşim sevdi, dolu vs. ama aşırı sorumsuz, sanki evlilikte erkek benim de kadın o. Ay sonu ben köşeye para attıysam geçiniyoruz. Yoksa eşim para konusunda tutumsuz. Elektrik, su, her şeyi ben takip ediyorum, ödendi mi, nasıl ödeyeceğiz vs. diye. Bu zamana kadar hep ben ödemeleri takip ettim. Zaten eşim ödeme konusunda bile sorumsuz. Değişik bir karakteri var, iş yerine servisle gideceğine hep arabayla gidiyor, bu da benim yüzümden işte, benzin yoksa ben atıyorum vs. vs. Bu yüzden artık çok yoruldum, bu sebeplerden boşanmak geliyor içimden ama borcum çok, maaşımdan sadece 10 bin lira kalıyor bana. Cesaret edemiyorum, beni bırakmayacak diye, yani o kadar sıkıldım ki kurtulup tek başıma hayat inşa etmek istiyorum ama vesaretim yok

Sorumluluk almayan eşten boşanmak istiyorum ama maddi borçlar yüzünden cesaret edemiyorum, ne yapmalıyım?