22 yaşındayım, hukuk öğrencisiyim. Aynı zamanda kendi işimi yapıyorum ve babamın işine de yardım ediyorum. Bu yüzden yaşam tarzım çoğu öğrenciden biraz farklı. Kendi evimde yaşıyorum, alanım çok büyük ve evim müstakil ve büyük. Evde bana yardımcı olanlar var sağ olsunlar ev işlerini ve yemek yapıyorlar.
Birkaç ay önce 3 sınıf arkadaşımla daha fazla vakit geçirdim 2'si erkek 1'i kız. Onlar daha tipik bir öğrenci hayatı yaşıyor ve genelde 1 arkadaşımızın evinde buluşuyoruz okulun hemen köşesinde çünkü. Ev küçük ve çok basit yemekler yapıp yiyoruz, tavuklu makarna, omlet veya hazır nohut gibi. Ben de bunu gerçekten seviyorum bana çok farklı gelse de çünkü öyle büyümedim ve bunun gerçekten yaşandığına bir kaç aydır şahit oluyorum. Her zaman da saygı duyarım, yemekten sonra toplamaya yardım ederim ve asla kötü bir şey demem.
Geçenlerde onları akşam yemeğine davet ettim. O gün iş seyahatinden yeni dönmüştüm, bu yüzden evde çalışan kişi yemek yaptı. Sofra bizim klasik sofralardan biraz daha özenli ve daha çeşitliydi yemek tatlı yançılar vs.
Evim büyük olduğu için görünce bayağı şaşırdılar ve ev turu yapmak istediler, ben de gezdirdim. Hatta şarap mahzeninde (evin yapısı öyle o yüzden bunun üzerinden bana nefret kusmayın lütfen) bir şişeyi beğendiler, eski miymiş özel miymiş bir şeyler dediler, ben de zaten alkol içmediğim için ve o şişe hediye gelmişti o yüzden burada durup tadını ve dokusunu kaybetmektense alabileceklerini söyledim.
Akşam aslında çok eğlenceliydi, hatta havuza kıyafetlerle girdiler bahçede eğlendik, ben de akşamın sonunda onlara kuru kıyafet verdim ve eve dönerken şoförüm bıraktı.
Ama ertesi gün yemekle ilgili şakalaşırken içlerinden biri bana “sen konuşma, sen zaten yemek yapamıyorsun, biz öğrenciyiz, böyle zengin ve şımarık şeyler yapmıyoruz” dedi. Bir yandan da “emeğine sağlık” dedi ama bu yorum beni rahatsız etti.
Bu beni rahatsız etti çünkü ben onların yaşam tarzını hiç yargılamadım. Ne var yani yemeği başkası yaptıysa ben evimi açtım onlara sonuçta misafir ettim ağırladım özendim.
Sizce misafir çağırıp yemeği kendin yapmamak ayıp mı?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer