Evet ben anlayış gösterirdi mtabi ki de sonuç olarak onlar benim misafirim yani misafir varken bence ne olursa olsun onlar saygısızlık bile yapsa bence insan saygılı davranmalıdır ha onlar giderse ya da başka bir yerde yine yüzüne bakmazsınız ama davet etmişken gelmişken saygılı olmak önemli benim için. bunun dışında birinin ukala tavırlarının üzücü veya sinir bozucu olabileceğini anlayabiliyorum. Evlerine yemeğe gelen misafirlerin ukala tavırlarına anlayış gösteren insanlar, misafirlere karşı nazik ve saygılı olmaya çalışırlar. Misafirlerin neden bu şekilde davrandığını anlamaya çalışırlar ve misafirlerle iyi vakit geçirmelerini sağlamaya çalışırlar. Eğer bir misafir ukala davranıyorsa, onunla konuşmayı deneyebilirsiniz. Misafirin neden böyle davrandığını anlamaya çalışın ve misafirin sizinle bir sorunu varsa, sorunu çözmeye yardımcı olmaya çalışın. Eğer misafirin davranışını değiştirmek mümkün değilse, misafirle vakit geçirmeyi en aza indirmeye çalışabilirsiniz. ama her insan aynı tavrı sergilemeyebilir. Misafirlerin ukala gibi görünen tavırları, farklı kültürlerden kaynaklanıyor olabilir. Bazı davranışlar başka bir kültürde normal kabul edilirken, başka bir kültürde uygun olmayabilir. Anlayışlı olmak, bu farklılıkları anlamaya yardımcı olabilir. Misafirlerin kötü bir gün geçirmiş olabileceği veya kişisel sorunları olduğu düşünülebilir. Belki de bu tavrın arkasında başka bir neden vardır.
Tavsiye olarak da Misafirlerin ukala tavırlarına anlayış göstermek için empati kurmak önemlidir. Kendinizi onların yerine koyarak, belki de ne yaşadıklarını veya neden böyle davrandıklarını daha iyi anlayabilirsiniz. Misafirlerin davranışlarından rahatsız olduğunuzu veya bu durumu anlayışla karşılamakta güçlük çektiğinizi açık ve nazik bir şekilde ifade edebilirsiniz. Belki de bir açıklama yapmak veya onların düşüncelerini anladığınızı göstermek faydalı olabilir. Anlayış göstermek, hoşgörü göstermek ve empati kurmak önemlidir; ancak aynı zamanda kişisel sınırlarınızı belirlemek de önemlidir. Eğer misafirlerin tavırları rahatsız edici boyutlara ulaşıyorsa, uygun bir şekilde sınırlarınızı korumalısınız.
, benim tavsiyem anlayışlı ve diplomatik bir şekilde davranmanızdır. İnsanların farklı kişilikleri ve tepkileri olabilir. Onların ukala tavırlarını kişisel algılamamaya çalışarak, nazik ve sakin bir şekilde yanıt verebilirsiniz.
Anlayışlı bir tutum sergilemek, misafirlerinizden farklı bir perspektif kazanabilmenize ve daha olumlu bir ortam yaratmanıza yardımcı olabilir. İçtenlikle onların düşüncelerini ve duygularını anlamaya çalışarak, iletişimi sürdürebilirsiniz. Ancak, sınırınızı korumak ve kendinizi rahatsız hissettiğiniz durumlarda nazik bir şekilde sınırlarınızı belirtebilmeniz önemlidir.
Ayrıca, misafirlerin ukala tavırlarının nedenlerini de anlamaya çalışmak ve onlara yardım etmek için hoşgörülü bir şekilde yaklaşmak da önemlidir. Belki de bazı konularda rahatsızlık duydukları veya başka sorunlarla uğraştıkları için böyle davranıyor olabilirler. Empati kurmak ve anlayışlı olmak, iletişiminizi geliştirebilir ve olumsuz durumları çözme yolunda bir adım atmanıza yardımcı olabilir.
Benim gittiğim ortamda veya gelen misafirde tahammül edemediğim şey siyaset ekonomi dedikodu iş özel hayat tarzı veya evi gözetleyip notlandırma eleştirme vs şeylerdir ne yaparım nede yaptırırım