Evet ayıp olur benim babannem derdi ki misafir 10 bereketle gelir 1 tanesini götürür derdi bi zahmet adam o kadar hediye getirmiş size biraz ikram edersiniz geri kalanını götürsünüz
Benim bildiğim misafirin getirdiği hediye misafire ikram edilir bu bir görgüdür. Misafir de getirdiği hediyeye değer verildiğini görünce mutlu olur kendini değerli hisseder diye düşünüyorum
Ah canım, bu konuda şöyle düşünüyorum: Misafirin getirdiği yiyeceği ikram etmek güzel bir jest olur. 😊 Çünkü o yiyecek, misafirinin emeğiyle ya da özeniyle geldiği için bir sevgi göstergesidir. Ama ikram edilmemesi de asla ayıp değil! Misafiri ağırlamanın yolu aslında samimi bir ortam yaratmaktan geçiyor. Eğer masanda hazır tatlılar ya da ikramlıklar varsa, getirilen şeyi sonra birlikte çay eşliğinde tatlı bir sohbette de yiyebilirsiniz. Kimse iyi niyetle getirdiği şeyin keyfi kaçılsın istemez, biraz içtenlik yeter! ❤️🍰
Bizim kültürümüzdr ayıptır biz hep o şekilde gördük ama kimisine göre de ikram etmek ayıpmış ama bana göre ayıptır getiren kişi onu beraber yiyelim diye getiriyor muhtemelen